Resim Havuzu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Resim Havuzu
حوض نقاشی
YönetmenMaziyar Miri
YapımcıMenuçehr Muhammedi
YazarHamid Muhammedi
OyuncularŞahab Hüseyni
Nigar Cevahiriyan
Fereşte Sadr Urefai
Sepehrad Ferzami
Siyamek İhsai
İlham Kurda
DağıtıcıIranian Independents
Çıkış tarih(ler)i2013
Süre90 dakika
Ülke İran
DilFarsça

Resim Havuzu (Farsça: حوض نقاشی, Havz-ı Nakkaşi), Maziyar Miri tarafından yazılan ve yönetilen 2013 İran dram filmi.[1] 13 Mart 2013'te Tahran'da vizyona giren film, zihinsel engelli bir grup ebeveyn ile çocukları arasındaki kişilerarası dinamikleri merkezine alıyor.[2] İran, filmi 2014 yılında Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar'a aday adayı olarak değerlendirdi[3] ancak filmi seçmedi.

Özet[değiştir | kaynağı değiştir]

Meryem (Nigar Cevahiriyan) ve Rıza (Şahab Hüseyni) hayatta ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışırlar, ancak zihinsel engelli oldukları için çeşitli engellerle karşılaşırlar. Oğulları Suheyl herhangi bir kusuru olmadan doğar ve başlangıçta ebeveynlerinin diğer yetişkinlerden ne kadar farklı olduğunu büyüyene kadar fark etmez. Öğretmeni annesinin veli toplantısı için okula gelmesini istediğinde Suheyl, ebeveynlerinin onu küçük düşürmesinden korkar ve bu durum komplikasyonlara yol açar. Sonuç olarak Suheyl, öğretmeninin oğlu Emir Ali ile daha fazla zaman geçirir ve sonunda babası işini kaybedince onların yanına taşınır.

Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Alıcı Sonuç
2013 İran Film Eleştirmenleri ve Yazarlar Derneği Onur Diploması Şahab Hüseyni Kazandı
31. Fecr Film Festivali Seyirci Ödülü En İyi Film[4] Resim Havuzu Kazandı
En İyi Set & Kostüm Tasarımı[5] Atoosa Ghalamfarsaie Kazandı
En İyi Kadın Oyuncu Nigar Cevahiriyan Adaylık
En İyi Sinematografi Mohammad Aladpoush Adaylık
Asya Pasifik Ekran Ödülleri UNESCO Ödülü[6] Resim Havuzu Kazandı
Bir Kadın Oyuncu tarafından En İyi Performans Nigar Cevahiriyan Adaylık
2014 Lizbon Film Festivali Özel En İyi Erkek Oyuncu Şahab Hüseyni Kazandı
Şarika Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali En İyi Film Resim Havuzu Kazandı

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Iranian film explores love through mentally challenged couple". Qatar Tribune. 6 Mart 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2014. 
  2. ^ "Iran's "Painting Pool" Wins UNESCO Award at APSA 2013". Mehr News Agency (subscription required). 11 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2014. 
  3. ^ "Iran to review 12 films for Oscar submission". Tehran Times. 28 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2014. 
  4. ^ "'Painting Pool' grabs UNESCO award at Asia Pacific contest". UN. 1 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2014. 
  5. ^ "Award Winners". Fajr Film Festival (in Persian). 18 Ağustos 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2014. 
  6. ^ "NEGAR JAVAHERIAN FOR THE PAINTING POOL". APSA. 15 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Şubat 2014.