Playtest (Black Mirror)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"Playtest"
Black Mirror bölümü
Bölüm no.3. sezon
2. bölüm
YönetmenDan Trachtenberg
SenaristCharlie Brooker
Yayın tarihi21 Ekim 2016
Süresi57 dakika
Bölüm kronolojisi
← Önceki
"Nosedive"
Sonraki →
"Shut Up and Dance"
Black Mirror (3. sezon)

"Playtest", Birleşik Krallık yapımı bilimkurgu dizisi Black Mirror'ın üçüncü sezonunun ikinci bölümüdür. Charlie Brooker'ın yazdığı, Dan Trachtenberg'in yönettiği yapım 21 Ekim 2016'da üçüncü sezonun geri kalanıyla birlikte Netflix'te yayınlanmıştır.

Bölüm, seyahat ederken parası bittiği için geçici olarak çalışabileceği bir iş ararken, Londra'da yayınlanacak bir artırılmış gerçeklik oyununun piyasaya sürülmeden önce test eden Amerikalı Cooper'ın (Wyatt Russell) başından geçenleri ele almaktadır. Bu oyun, beyine erişen ve korkularını hedef alan bir korku oyunudur. Hannah John-Kamen, Cooper'ın tanıştığı bir video oyunu gazetecisini canlandırıyor. Bölüm, Brooker'ın, konu çıldırana kadar hızı artan bir artırılmış gerçeklik Whac-A-Mole oyunu için sahip olduğu bir fikirden ilham aldı. Ekip, Tokyo'yu düşündükten sonra Londra'da çekim yapmaya karar verdi.

Bir psikolojik korku çalışması olan bölüm, çok sayıda video oyunu referansı ve birçok öngörü örneği içeriyor. Bölüm, hikâyenin ve bitişin eleştirileriyle karışık eleştiriler aldı, ancak Trachtenberg'in yönetmenliğine ve Russell'ın oyunculuğuna övgü verildi. Ayrıca, İngiliz Akademisi Televizyon El Sanatları Ödülü ve VES Ödülleri'ne de aday gösterildi.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]