İçeriğe atla

Mezarına Tüküreceğim (film, 2010)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mezarına Tüküreceğim
I Spit on Your Grave
Filmin Türkçe afişi
YönetmenSteven R. Monroe
YapımcıLisa M. Hansen
Paul Hertzberg
SenaristStuart Morse
Oyuncular
MüzikCorey Allen Jackson
Görüntü yönetmeniNeil Lisk
KurguDaniel Duncan
StüdyoCineTel Films
DağıtıcıAnchor Bay Entertainment
Çıkış tarih(ler)i1 Mayıs 2010 (2010-05-01) (Texas Frightmare Weekend)
8 Ekim 2010 (2010-10-08) (Amerika Birleşik Devletleri)
Süre108 dakika
ÜlkeAmerika Birleşik Devletleri
Dilİngilizce
Bütçe$2 milyon[1]
Hasılat$572,809[1]

Mezarına Tüküreceğim (İngilizce özgün adıyla I Spit on Your Grave), yönetmenliğini Steven R. Monroe'nun, senaristliğini Stuart Morse'un üstlendiği, tecavüz/intikam ve korku türlerindeki 2010 çıkışlı bir Amerikan filmidir. Film, aynı adı taşıyan 1978 tarihli filmin yeniden yapımıdır.[2] Orijinal filmin yönetmen ve senaristi Meir Zarchi'nin senaryosundan uyarlanan 2010 yapımı filmin başrollerinde;[3] Sarah Butler, Jeff Branson, Daniel Franzese, Rodney Eastman, Chad Lindberg ve Tracey Walter ve Andrew Howard yer almaktadır.[4]

CineTel tarafından dağıtılan filmin yapımcılığını şirketin başkanı ve CEO'su Paul Hertzberg üstlendi. Lisa Hansen, Jeff Klein, Alan Ostroff, Gary Needle ve Meir Zarchi (orijinal filmin yönetmeni) yönetici yapımcı olarak görev aldı. Filmin çekimleri 2 Kasım 2009'da Louisiana'da başladı.

İlk gösterimi 1 Mayıs 2010'da, Texas Frightmare Weekend'de gerçekleştirilen Mezarına Tüküreceğim; 8 Ekim 2010'da Anchor Bay tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nde gösterime sokuldu. Film, eleştirmenlerden olumsuz eleştiriler aldı. $2 milyon bütçeye sahip olmasına karşın $572.809 hasılat elde etti.

Mezarına Tüküreceğim'in sırasıyla Ağustos 2013 ile Ekim 2015'de yayımlanan Mezarına Tüküreceğim 2 ile Mezarına Tüküreceğim III: Öç Benimdir adlarında iki devam filmi çekildi.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Roman yazarı Jennifer Hills, bir sonraki kitabı üzerinde sükûnetle çalışmak üzere New York'dan Louisiana'ya gider. Hills kaybolduğu vakit, kiraladığı kulübenin yerini sormak için benzin istasyonu görevlisi Johnny Stillman'dan yol tarifi ister. Stillman onunla flört etmeye çalışır ancak başarısız olur. Kulübenin klozeti tıkandığında, zihinsel engelli kekeme bir tesisatçı olan Matthew Duncan tarafından tamir edilir. Jennifer ise Matthew'e beklenmedik bir minnettarlık busesi kondurur. Matthew, Johnny ve arkadaşları Andy Chirensky ve Stanley Woods'a Jennifer'la olanları anlatır. Benzin istasyonu olayından sonra egosu zedelenen Johnny, Jennifer'ın bir züppe olduğuna ve "bir ders alması" gerektiğine karar verir.

O gece, dört adam kulübeye Jennifer'ı taciz etmek için gizlice girer, ancak Matthew onlara katılmayı reddeder. Jennifer ormana kaçar ve yerel şerif Storch ile kulübenin sahibi Earl'le karşılaşır ve olanları Storch'a anlatır. Storch, Jennifer'ı kulübeye geri götürür, ancak kulübede uyuşturucu ve alkol bulunca onun anlattığı hikâyeye kuşkuyla yaklaşır. Johnny, Matthew, Andy ve Stanley kulübeye geri döner ve başta isteksiz olan Matthew da dâhil olmak üzere bu beş adam da ona toplu tecavüz eder. Storch ise anal yolla onu iğfal eder. Stanley her şeyi video kamerasıyla kaydeder. Jeniffer kaçar, tam Storch onu vurmak üzereyken nehre düşer.

Jennifer, hayatlarının ayrıntılarını öğrenmek için tecavüzcülerini takip etmeye başlar. Stanley, Andy ve Johnny'ye saldırının video kasetiyle birlikte kamerasının da çalındığını söyler. Storch, karısına gönderilen bir video kasedin olayın kaydı olduğunu görür ve onu kimin gönderdiğini öğrenmek üzere bu üçlüyle yüzleşir. Johnny ve Andy, Matthew'dan şüphelenir. Avlanmaya gittiklerinde Storch, Jennifer'ın kaybolması hakkında şüpheleri olabileceğinden korkarak Earl'ü vurup öldürür.

Matthew kulübeye döner ve Jennifer ile karşılaşır. Ondan özür dilemeye çalışır ancak Jennifer özrünü kabul etmez ve onu boğar. Ardından Jennifer, Stanley'yi ayı tuzağıyla yakalar, onu bir ağaca bağlar, yüzüne balık bağırsağı sürer ve ardından kargaların onun gözlerini gaglarken kaydetmesi için kamerasını bırakır, gözlerini olta iğnesiyle sabitler. Daha sonra Andy'yi boğar ve yüzünü sodalı küvette yakar. Daha sonra terk edilmiş bir evde Johnny'nin dişlerini söker ve budama makasıyla onu hadım eder, kan kaybından ölmesini sağlar. Ayrıca bu işkenceleri yaparken her bir erkeğin ona söylediği sözleri tekrarlar.

Jennifer, Storch'un karısını ziyaret ederek kızları Chastity'nin yeni öğretmeni olduğunu söyler. Kızı parka götürdüğünü söyler, Storch kızını aramaya çıktığı sırada arkasından vurarak bayıltır. Storch uyandığında anüsünde bir tüfek vardır. Jennifer, ipin bir ucunu tüfeğin tetiğine diğer ucunu ise baygın yatan Matthew'in bileğine bağlamıştır. Matthew uyandığında, bağlı şerifi görür ve hareket etmeye çalışır, pompalı tüfeği tetikler; bu tüfek, Matthew'un göğsüne vurmadan önce Storch'un anüsüne ve ağzına bir mermi ateşleyerek her iki adamı da öldürür. Dışarıda bir dalda oturan Jennifer silah sesini duyar ve tebessüm eder.

Oyuncu kadrosu[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Sarah Butler - Jennifer Hills
  • Jeff Branson - Johnny Stillman
  • Daniel Franzese - Stanley Woods
  • Rodney Eastman - Andy Chirensky
  • Chad Lindberg - Matthew Duncan
  • Tracey Walter - Earl
  • Andrew Howard - Sheriff Storch
  • Mollie Milligan - Mrs. Storch
  • Saxon Sharbino - Chastity Storch

Yapım aşaması[değiştir | kaynağı değiştir]

Temel çekimler, 2 Kasım 2009'da Steven R. Monroe'nun yönetimi altında başladı.[5] CineTel tarafından dağıtılan filmin yapımcılığını şirketin başkanı ve CEO'su Paul Hertzberg üstlendi.[6] Lisa Hansen, Jeff Klein, Alan Ostroff, Gary Needle ve Meir Zarchi (orijinal filmin yönetmeni) yönetici yapımcı olarak görev aldı.[7] Filmin çekimleri 2 Kasım 2009'da Louisiana'da başladı.[8] Filmin senaryosu, Zarchi'nin senaryosuna dayanarak Stuart Morse tarafından kaleme alındı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Box Office Mojo'da I Spit on Your Grave
  2. ^ "Anchor Bay's 'I Spit on Your Grave' Remake Gets Theatrical Run". 18 Şubat 2010. 16 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2024. 
  3. ^ "BD Horror News – '78 Classic 'I Spit on Your Grave' Gets Remade". Bloody-disgusting.com. 25 Mayıs 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2011. 
  4. ^ "Full Cast Revealed for Anchor Bay's 'I Spit on Your Grave' Remake". 26 Kasım 2009. 13 Kasım 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Nisan 2024. 
  5. ^ "I Spit on Your Grave Remake Begins Production". Brutal As Hell. 2 Kasım 2009. 6 Kasım 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Şubat 2011. 
  6. ^ "An Itty Bitty Look at the 'I Spit on Your Grave' Promo Art". 16 Nisan 2010. 27 Aralık 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2024. 
  7. ^ "'I Spit on Your Grave' Remake Promises Even Motorboatier". 25 Mart 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  8. ^ "Cast Takes Shape for Anchor Bay's I Spit on Your Grave Redux". 19 Haziran 2012. 19 Ocak 2010 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Nisan 2024.