Mein Blind Date mit dem Leben

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mein Blind Date mit dem Leben
My Blind Date With Life
YönetmenMarc Rothemund
YapımcıYoko Higuchi-Zitzmann, Tanja Ziegler, Simon J. Buchner
YazarOliver Ziegenbalg, Ruth Toma
OyuncularKostja Ullmann
Anna Maria Mühe
Çıkış tarih(ler)i26 Ocak 2017 (2017-01-26)
Süre111 dakika
ÜlkeAlmanya
DilAlmanca

Kör Talihim (Almanca özgün adıyla: Mein Blind Date mit dem Leben (İngilizce: My Blind Date With Life), Marc Rothemund tarafından yönetilen 2017 Alman biyografik filmidir.[1] Film, Saliya Kahawatte'nin aynı adlı kitabından uyarlandı. Başroller'de Kostja Ullmann, Jacob Matschenz ve Anna Maria Mühe oynamaktadır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Baba tarafından Sri Lanka asıllı olan Saliya Kahawatte, görüşüyle ilgili artan sorunları olduğunu fark eder. Retinasında yırtık vardır. Tıbbi muayeneden sonra kendisi ve ailesi bunun nadir görülen bir göz hastalığı olduğunu öğrenir. %15 görebilmektedir. Ancak acil göz ameliyatına girer ve görme yeteneği %5'e düşer.

Saliya, otel işletmeciliği eğitimi hayalini gerçekleştirmek istemektedir, ancak sınırlı görüşünü dürüstçe ifade ettiği sayısız iş başvurusunda reddedilir. Hayal kırıklığına uğramış bir şekilde, görme bozukluğunu belirtmeden Münih'teki Avrupanın beş yıldızlı en iyi otellerinden Hotel Bayrischer Hof'a başvurmaya karar verir. Stajyer yani çırak olarak işe alınır ve yeni işe alınan çırak Max ile arkadaş olur. İlk başta, görme sorunlarını öğrenen tek kişi Max'tir. Saliya'yı destekler ve onunla birlikte tüm iş adımlarını, rotalarını ve gerekli el hareketlerini Saliya ezberleyene kadar çalışır. Birlikte çeşitli eğitim programlarından geçerler. Max, bazı zor durumlarda yanında kalarak ona yardım eder.

Saliya otelde 5 yaşındaki bir çocuk annesi olan Laura ile tanışır. Laura otel mutfağına ebeveynlerinin çiftliğinden ürünler sağlamaktadır. İkisi de birbirlerine yakınlaşır. Ayrıca görme bozukluklarını da ondan gizler. Saliya, otel restoranındaki eğitimi sırasında kendisinden hoşlanmayan restoran müdürü Kleinschmidt ile pek anlaşamaz.

Bu arada Saliya'nın babası annesinden ayrılarak onları terk eder. Saliya, kendisine maddi olarak destek olmak için, otel eğitmenlerinin haberi olmadan gece pizza fırıncısı olarak başka bir işe başlar. Ancak her iki görevin üstesinden gelmeye devam etmekte zorlanmaya başlar. Uykusuzluk onu rahatsız eder çünkü bir gün çalar saati duyamaz ve bu nedenle oteldeki işine geç kalır. Sonuç olarak bir uyarı alır. Üçüncü uyarıda kovulacaktır.

Bu sırada Saliya, Laura'nın oğluyla tanışır. Bir oyun parkında Saliya'nın bir an için Laura'nın oğluna bakması gerekir. Bir anlık dikkatsizliği sonucu, küçük çocuk oyun alanından kaybolur. Laura oyun parkına geri gelir çaresizce oğlunu bulmaya çalışırken Saliya, aramaya yardımcı olmak için hiçbir hareket yapamaz. Laura oğlunu nihayet bulur. Saliya yardım edememesinin nedenini söyleyerek görme bozukluğunu itiraf eder. Laura tepki gösterir onu orada bırakır.

Otele döndüğünde, otelin restoranında bir müşterinin doğum günü kutlaması yapılmaktadır, fakat zaten tamamen uykusuz, yorgun ve stresli olan Saliya, önce elinde bir tepsideki şampanya kadehlerini düşürür ve ardından düğün pastasıyla çarparak her şeyi berbat eder. Bu olaydan sonra restoran müdürü Kleinschmidt tarafından derhal kovulur.

Saliya artık tamamen yoldan çıkar ve sık sık sarhoş olur. Ciddi bir çöküşün ardından, kendini bilmez halde merdivenlerden düşerek yaralanır ve hastaneye kaldırılır. Kız kardeşi ve Max hastaneye gelirler ve ona yardım edeceklerine dair söz verirler. Burada düzenli bir hayata dönüş yolunu bulur. Max ile birlikte otelde eğitmenlerini ziyaret eder ve onlardan özür dileyerek şaşırtıcı bir şekilde kazandığı final sınavına girme şansını ister.

Çıraklığını başarıyla tamamladıktan sonra oteldeki işini bitirir ve Max ile birlikte bir bar açar. Burada onu affeden Laura ile tekrar bir araya gelir ve bundan sonra Laura iki arkadaşa restoranda yardım elini uzatır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Germany, Abendzeitung. "Die Kritik zum Kinofilm Mein Blind Date mit dem Leben" (Almanca). 26 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2017. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]