Kullanıcı mesaj:Parmenides

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hoş geldin Parmenides![kaynağı değiştir]

ilk adımlar

Yardım ve Sıkça Sorulan Sorular sayfaları sana oldukça yardımcı olacaktır. Bu sayfalarda Vikipedi'de nasıl dolaşacağına, nasıl madde düzenleyeceğine ya da temel lisans politikasına dair açıklamalar bulabilirsin. Buraya katkıda bulunmak için teknik anlamda özel bir yeteneğe sahip olman gerekmez. Katkıda bulunurken cesur ol ve her zaman diğer kullanıcıların iyi niyetli olduğunu varsay!. Burası bir Wiki - katkıda bulunmak gerçekten kolay!

Yardım bulmak

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsin. Sorularını Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsin. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğin biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsin.

İpuçları ve püf noktaları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanda oldukça yarar var.
  • Lütfen tartışma sayfalarında yazdıklarını, sonuna ~~~~ koyarak imzalamayı unutma!.
  • Kullanıcı sayfana Babil kutularını koyman, diğer kullanıcıların senin hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını sağlar.
  • Telif hakkı ile korunan hiç bir eseri buraya eklememen gerektiğini unutma!
  • Yüklediğin resimleri sana ait olan bir galeride görebilirsin.
  • Yaptığın katkının başka katılımcılarca değiştirilmesini ya da özgürce ve sınırsızca başka yerlere dağıtılmasını istemiyorsan, katkıda bulunmayabilirsin.
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Dbl2010bot 20:32, 19 Aralık 2006 (UTC)



Vikipediye lütfen telifli içerik eklemeyiniz. Yukarıda yer alan kuralları okuyarak, vikipediye yardımcı olabilirsiniz. Herhangi bir sorunuz olursa, vikipedistler sizlere yardımcı olmaktan mutluluk duyar. Kolay gelsin. The cat 11:22, 22 Ekim 2006 (UTC)

Size nasıl cevap yazacağım?

Mrb tekrar, bana ya da başka bir kullanıcıya, kullanıcı isminin üzerine gelip tıkladıktan sonra kullanıcı:mesaj yazan sekmeden değiştir sekmesini tıklayarak mesaj yazabilirsiniz. (Az önce kendi mesaj sayfanıza yaptığınız gibi.) İmza atmak için, dört adet ~ işareti yapmanız yeterli. Mesaj için kullanıcı mesaj:the cat, The cat 11:38, 22 Ekim 2006 (UTC)

Evet, :) yalnız bana ait olan "kullanıcı sayfa"mı değil de, "kullanıcı mesaj sayfa"sını değiştirmeniz gerekiyor. Şu an [son değişiklikler]e bakarak ikisinin farkını görebilirsiniz. Kullanıcıların "Tartışma" olarak geçen sayfaları, mesaj bırakabileceğiniz sayfalardır. Yukarıdaki biçem el kitabı ve yazım kuralları ya da vikipedi:yardım sayfalarına kısaca göz gezdirmeniz vikipediyi daha kolay kullanmanızı sağlayacaktır. Kullanıcı mesaj:The cat , The cat 11:59, 22 Ekim 2006 (UTC)

Tekrar merhaba,[kaynağı değiştir]

Yeni bir kullanıcı için gördüğüm kadarıyla oldukça hızlı ve iyi gidiyorsunuz. Tebrikler, ancak telifli madde konusunda vikipedi oldukça hassas davranır. Bu yüzden yazdığınız maddelerin silinmemesi için, taraflı yönlerini yok etmenizi, kopyalama yapmanız yerine, aynı konuyu kendi cümlelerinizle yazmanızı öneririm. Maddelerde cümleler aynı olduğu takdirde telifli madde konumuna düşüp, silinmesi gerekmektedir. Vikipedi:telif konusu sizi bu konuda aydınlatabilir. Kolay gelsin. The cat 12:29, 22 Ekim 2006 (UTC)

Rica ederim, istediğiniz sayfayı oluşturdum, burdan görebilirsiniz. Kategori:Rock müzik grupları kategori oluşturmak için, sayfaya "kategori:amatör rock grupları" yazmanız yeterli, daha sonra açılan sayfayı bir üst kategoriye (kategori:rock müzik grupları) bağlıyoruz. Bu kadar. Bu arada, sayfaları mümkünse yalnızca ilgili olduğu bir üst kategoriye koyuyoruz. Yani oluşturduğunuz bir amatör rock grubu sayfasını Rock Müzik kategorisi yerine, sadece amatör rock müzik grupları kategorisine koymanız yeterli. Daha sonra katkılarınızda gereken düzeltmeleri yapmak için bakarım, sizde "fark" dan sayfalarınızıdaki değişikleri görebilirisiniz. İyi çalışmalar. The cat 12:39, 22 Ekim 2006 (UTC)

Bu sayfada ansiklopedik içeriğe uygun olması için yapıtığım düzenlemeyi görebilirsiniz. Bunun gibi küçük düzenlemelerle, madde ansiklopediye uygun hale gelir ve silinmez. (Vikipedide açılan maddeleri yalnızca yöneticiler silebilir.) İyi çalışmalar dilerim tekrar. The cat 12:53, 22 Ekim 2006 (UTC)

Telif hakları[kaynağı değiştir]

Öncelikle özgür ansiklopedi Vikipedi'ye hoşgeldiniz ! Vikipedi'ye katkıda bulunmak istemeniz çok güzel, fakat ne yazık ki Vikipedi'ye kamu malı olmayan veya lisansı GÖBL olmayan hiçbir kaynaktan içerik aktaramayız; yani (telif hakkı saklı) başka web sitelerinden veya kitaplardan buraya doğrudan içerik taşımanız mümkün değildir. Telif hakları hakkında daha fazla bilgiyi Vikipedi:Telif hakkı ile ilgili SSS ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarında bulabilirsiniz. İçerik aktarabileceğiniz bazı GÖBL kaynaklar için GÖBL kaynaklar sayfasına, bazı kamu malı kaynaklar içinse kamu malı kaynaklar sayfasına göz atabilirsiniz. Tekrar hoşgeldiniz, iyi değişiklikler!

Vito Genovese 12:54, 30 Ekim 2006 (UTC)



Merhaba Parmenides,

Sorun tabi ki Atatürk'ün sözleri değil; Can Dündar'ın yazısı. Basın organlarından alınan metinler en ciddi telif ihlali türü desem yeridir. O yüzden maddeyi geliştirmeye yönelik fikirlerin yanına ek argüman olarak yazının linkini verirsen en doğrusu olacaktır.

Sevgiler

Vito Genovese 13:07, 30 Ekim 2006 (UTC)


Esas ben iyi niyetin için teşekkür ederim. Saygılar ve sevgiler bizden!

Vito Genovese 13:35, 30 Ekim 2006 (UTC)

merhaba, geri almadim.. yaptigim basit bicimsel duzenlemeler. kendi klavyemle yazmadigim icin zorlaniyorum, daha uzun yazamiyorum. kolay gelsin. --kibele 15:40, 31 Ekim 2006 (UTC)

Tebrikler...[kaynağı değiştir]

Bu kadar kısa zamanda Vikipedi'ye kazandırdığın müzik dolu maddeler için teşekkürler. :) The cat

Fotoğraf telifleri[kaynağı değiştir]

Slm, açıkçası fotoğraf konusunda çok da yapılacabilecek birşey yok, çünkü eklediğiniz fotoğraflar muhtemelen telifli, yani [1]da ya da başka bir kamu malında yer almıyorlar. Ben, fotoğraf eklerken öncelikle wikicommonsa ekliyorum ve daha sonra adını madde sayfasına yazmam yeterli oluyor. Yani commons ile tüm vikipedilerle paylaşmış oluyorsunuz eklediğiniz fotoğrafı. Bunun için de öncelikle, eğer en:wiki ya da de:viki vs. de aradığım fotoğraf yer alıyor mu diye bakıyorum, eğer sadece commons'a paylaştırılmamışsa, ben upload ediyorum ve gerekli lisansı da belirlemiş olduğum için fotoğraf silinmiyor. Buna göre; commons'a lisansını belirterek fotoğraf ekleyebilir ve daha sonra kullanabilirsiniz. Ya da Y:R kısayolundan resim eklemeyle gerekli bütün bilgilerin alabilirsiniz. Burada Flickr gibi açık lisanslı resim sitelerini bulabilirsiniz. Bununla beraber, eklediğiniz fotoğrafları, kendi çalışmanız gibi commons'a yüklerseniz de silinmezler. (Bu, az tanınan ve sahiplerinin resimlerin dünya aleme yaydığınız için kızmayacakları bazı resimler için geçerli özellikle :) Neyse, tam olarak bişey anlatabildim mi bilmiyorum, ama kısayoldan uğraşarak bazı şeyleri daha rahat halledebilirsiniz umarım. İyi çalışmalar. The cat 22:32, 13 Kasım 2006 (UTC)

adnan oktay maddesinin tartışma kısmına yaptığın editi gördüm ellerinden öperim, büyüksün, bu kadar güzel açıklanamazdı. Delamorena 22:33, 22 Kasım 2006 (UTC)

  • Merhabalar Parmenides,

Girişini yaptığın Dem (grup) maddesine VP:HS Madde 6 gerekçesi ile sil şablonu konmuş. Maddeyi ilgili sayfadan inceleyebilirsin. Daha önceki silme oylamalarında bu ve benzeri maddeler silindi. Topluluğun genel görüşü bu tür grupların ansiklopedik sayılabilmesi için albüm çıkarmış ve daha tanınmış olmaları gerektiği yönünde. Madde silinecek, fakat nedenini sana da bilgi mesajı geçerek bildirmek istedim. Bu silme olayını kişisel düşünmeyip, katkılarına devam edersen sevinirim. Tşk.--renegademsj 07:08, 9 Aralık 2006 (UTC)

merhaba benim kullanıcı sayfama kuklacı yazmışlar. gerekli açıklamayı ben kendi kullanıcı sayfama yazdım. bu tür bir şey küçük düşürücü değil mi sizce? öncelikle bana sorulsaydı ben bu soruya rahatlıkla cevap verebilirdim. densy nickini kullanan kişi ben değilim benim arkadaşım. ne yapmam gerekiyor bu fişlenmeden kurtulmak için... sizi rahatsız ettiğim için özür dilerim. bu konuda bana bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden teşekkür ederim. --Parmenides 09:48, 8 Ocak 2007 (UTC)

  • Merhabalar,

Sayfa geçmişinden görüldüğü kadarı ile kullanıcı sayfanıza kukla şüphelisi etiketini Kullanıcı:Nihan eklemiş. Sanırım, kendisi ile irtibat kurup iletişime geçmeniz, neden bu etiketi yapıştırma ihtiyacı duyduğu konusunda görüşmeniz, bence sorun ve yanlış anlaşılmaları çözecektir. Eğer kullanıcı ile bire bir iletişimde sorununuzu çözemezseniz ve (şikayet vb.) diğer yollara başvurabilirsiniz. Kukla kavramı ile ilgili ayrıntılı bilgi için Vikipedi:Kukla sayfasına göz atabilirsiniz.--renegademsj 17:42, 8 Ocak 2007 (UTC)

  • Selam; Densy nickli kullanıcı ile sadece kullanıcı şablonlarınız aynı değil. Eklediğiniz maddelerde www.anatolianrock.com sitesindeki amatör gruplar, vb............. Kukladır demedim, kukla olduğundan şüpheleniyor dedim.. Daha önce de bu tür olaylar olmuştu ve "aynı cafeden giriyoruz" denildi. Siz iş arkadaşınız olduğunu söylüyorsunuz. Bende peki, denetçiye gerek yok (kendi adıma )diyorum. Renegade'nin dediği gibi VP:Kukla inceleyebilirsiniz...İyi çalışmalar.--Boyalikus 04:57, 18 Ocak 2007 (UTC)

Ayrıca eklediğiniz amatör rock gruplar; yukarda verdiğim adreste 1347 gibi bir rakamda. Dolayısıyle bu o sitenin üyelerine tanıdığı bir fırsat. Bende Rock ile yakından ilgili olduğum için 1347 tane grubun Amatör Rock değil, Heves Rock yaptığını biliyorum (orada). Ayrıca wiki ile yakından ilgili olduğum için ansiklopedik olmadığını da biliyorum....O grupları ve demolarını buraya taşıyabilmeniz için üyeliğinizin olması gerekiyor, rock ile ilgili çalışmalarınıza orada devam edebilirsiniz sanki..-herneyse-tekrar iyi çalışmalar.--Boyalikus 05:07, 18 Ocak 2007 (UTC)

Lütfen kullanıcı sayfanızı başka sayfalara yönlendirmeyin. -Tembelejderha 00:59, 19 Ocak 2007 (UTC)

vikipediyi keşfederken deneme yapıyordum. Eski sayfamı geri nasıl getirebilirim geçmişten mi? Teşekkürler --Parmenides 01:02, 19 Ocak 2007 (UTC)
Lütfen bu şekilde deneme yapmayın. İsim değiştirme üzerine değil ama, diğer denemeler için Vikipedi:Deneme tahtası sayfasını kullanabilirsiniz. Sayfa isminizi tekrar normal haline getirdim. -Tembelejderha 01:04, 19 Ocak 2007 (UTC)
  • Açarım ağzımı yumarım gözümü, farkedebilirsin değil mi? Üstelik sigaram bitti, ne kötü. Hemen şimdi 3-5 kuralı israrla ihlal ederim, engellenirim süresiz, bilerek ve isteyerek, bu bana çok şey katar, daha önce çekip gittiğim yerlerde de çok şey katmıştı. Çevreci şarkılar dinleme eline bir poşet al ve sokaktaki çöpleri topla der bir başka arkadaşım. Ben giderim sen hoş olursun ama öylece "kal"mam. Ha birde anarşistim diyenleri pek umursamıyorum, başarısız bir düşünce. İş arkadaşına selamlar...Ha birde golden retriverları sevmem.. Haaaa birde Cem Karaca: beni o limana çıkaramazsın ....--Boyalikus 01:16, 19 Ocak 2007 (UTC)
  • Rivayete göre :Usame bin ladin Necibullahı asarken penisini kesip ağzına tıkamış. Ama ansiklopedi ya o yüzden kaynak belirtmek lazım......... Her istediğimizi yazamıyoruz (!---> pek bi severim ünlemi)"Kim demiş benim özgürsüz olduğumu" ? Şimdi anı dedin aklıma yeni şeyler geldi. Fekat o martavallı değil gırtlaktan olucaktı.. biiippp yanlış alarm. Ben feylozofları da sevmem, sen kendine bir bira ısmarla. Sen kaybolmadın ki seni bulayım? O yüzden Kramp: Dalgaya dumana püf püf...--Boyalikus 02:37, 19 Ocak 2007 (UTC)
  • Ben artık maddelerle ilgilenmiyorum. Bilmem kaçıncı... Bu nefret gösterinin temeliyle ilgili uzun uzadıya Psolojik şeyler yazmak isterdim ama A4 kağıdım bitti, başkasına yazamam. Beni bir kere dövdüler çok gözlüklüydüm :) Terliğini kaybetmiş değil kırmızı ayakkabısını kaybetmiş beeeeppp...Parmenides hangi yoldasın? Mavi sakal: İki Yol..--Boyalikus 15:48, 19 Ocak 2007 (UTC)

Adnan Oktar başlığının tartışma sayfasında yazdıklarınız hakkında.[kaynağı değiştir]

özür dileyerek belirtirim;

sayın parmenides, "Mesih mehdi olduğunu kendi web sitesinin description bölümünde belirtmiş" başlıklı yorumunuzun ilk paragrafında işaret ettiğiniz "Kendi web sitesinin kaynağı gösteriyor ki Adnan Oktar mesih olduğuna epeyce inanmış, ..." ibaresinde pek bariz bir mantık hatası bulunmaktadır. Bu "description", yalnızca sitenin ilgilenenlerce kolay bulunması amacıyla, ilgilenenlerin ilgili konularına müstakim hazırlanmıştır (keywords). Bu nedenle bu anahtar kelimelerin Adnan Oktar'ın zati sıfatlarına dalalet etmediğini siz de görmüşsünüzdür umarım. Ayrıca ben bir Adnan Hoca taraftarı falan değilim (olmamın bir götürüsü ya da olmamamın bir getirisi olduğunu da düşünmüyorum), sadece okuduğum bir yazının hatalarını ayıklamak istedim. [Yazının tümünü de okumadım. Affına mahsuben. :)]

Herhalde okuduğum sen saçma yorumdu.Bu yazdıklarının ardından senin mürid olmadığına da inanmamızı mı bekliyorsun ? Yok artık mı denir ne denir bilemedim,yani 'kendi adını taşıyan' we sitesinin, meta taglarında yer alan (keywords)sözcüklerin aslında onu tanıtmadığını!?,onu bulmak için kullanılması gereken sözcüklerin ,aslında onun bulunmaması için yazıldığını (ne de olsa mesih ve benzeri kelimeler onu anlatmıyor değilmi?)mı söylemeye çalışıyorsun ? Bunda mantık hatası diyorsun, bende seni tebrik ediyorum.

Belki de haklıdır[kaynağı değiştir]

Ben website tasarımı da yaptığım için ufak bir dipnot düşeceğim kendi sitemin description bölümüne "...Nietzsce Mehmet Baran Schopenhauer Felsefe..." şeklinde bir yazı yazdım bu sadece arama motorlarına "Keywords" sağlamak içindi. Onlar iki kelimeyi ayrı ayrı kaydediyorlar. Hem bu benim de Nietzche olduğum anlamına gelmez. (Ben Adnan Oktar'a insan sınıfına koymam)--Mehmet Baran 20:01, 6 Eylül 2007 (UTC)

Satirdan kahraman (mesaj) 09.59, 26 Mayıs 2020 (UTC)Yanıtla