Kullanıcı mesaj:Dizikaygisiz

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Merhaba Dizikaygisiz, Vikipedi'ye hoş geldiniz.
Herkes yazabilir

Herkesin özgürce katıldığı Vikipedi'ye siz de katkıda bulunabilirsiniz. Tek yapmanız gereken üstteki Değiştir butonuna basmak. Ancak girdiğiniz bilgilerin ansiklopedik olmasına ve kişisel saldırı-hakaret içerikli olmamasına dikkat etmelisiniz.

Bantuan
Bantuan
İpuçları
  • Vikipedi beş temel taş üzerine kuruludur, katkıda bulunmadan önce okumanızda yarar var.
  • Lütfen tartışma ve mesaj sayfalarında yazdıklarınızı, sonuna ~~~~ koyarak ya da değiştirme panelinin sol üst onuncu sekmesini
kullanarak imzalamayı unutmayın!.
Tips
Tips
Yardım bilgileri

Daha fazla bilgiyi Topluluk Portalı'nda bulabilirsiniz. Sorularınızı Yardım masası'nda, Köy çeşmesi'nde ya da IRC'deki #wikipedia-tr kanalında sorabilirsiniz. Çoğu kullanıcı yeni gelenlere yardım etmekten mutluluk duyacaktır. Bu kullanıcıların listesini Vikipedi:Yardım gönüllüleri sayfasında bulabilir, istediğiniz biriyle mesaj sayfası aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz.

Membuat kesalahan?
Membuat kesalahan?
For Non-Turkish Speakers
Deutsch: Sprechen Sie kein Türkisch? Klicken Sie hier.
English: Don't speak Turkish? Click here.
español: ¿No hablas turco? Cliquea aquí.
français: Ne parlez vous pas turc? Cliquez ici.
русский: Не говорите по-турецки? Нажмите сюда.
Andere Sprachen   Other languages   Otros idiomas   Autres langues   Другие языки
Kardeş Projeler

VikiSözlük
Özgür Sözlük

VikiKitap
Özgür Kitaplar

VikiKaynak
Özgür Kütüphane

VikiSöz
Özdeyişler

Commons
Çoklu ortam paylaşım

Meta-Wiki
Viki Merkez

Merube 89msj 22:00, 19 Ekim 2009 (UTC)

Vikipedi politikaları hakkında[kaynağı değiştir]

  • Merhaba Dizikaygisiz. Vikipedi’ye katkıda bulunuyor olman sevindirici ancak Türkiye maddesindeki geri alınan değişiklikleri tekrar eklediğini gördüm. Bunun vandalizm olarak nitelendirileceğini hatırlatmak zorundayım. O değişiklikler maalesef tekrar geri alınacak ama sana Vikipedi:Tarafsız bakış açısı‘nı okumanı tavsiye ediyorum. Bu Vikipedi’nin özünü oluşturan Vikipedi:Beş temel taş ’ından birisidir. Ayrıca bir ansiklopedi maddesinin belirli bir milliyet veya aidiyet bakışından yazılması hakkında daVikipedi millî ansiklopedi(niz) değildir maddesini okumanı öneririm. Çalışmalarında kolay gelsin. Mimar77 22:33, 12 Haziran 2010 (UTC)
Lütfen kaynaklı bilgileri çıkarmayınız [1]. 3 geri dönüş kuralına da bakmanızı salık veririm. Böyle değişiklikler yapmadan önce tartışma sayfasını kullanmanız istenir. Saygılarımla--Merube 89msj 22:54, 12 Haziran 2010 (UTC)

selam, mesajına cevap yazdım, benim mesaj sayfamda. Sezerpal 13:33, 14 Haziran 2010 (UTC)

Selam, burdaki linkten sayfanın bir geçmişini kontrol ediniz,eğer düzenlemeye devam edicekseniz karışmiyim ancak eksiklikler var.İyi Geceler. --Σuphemia 00:03, 17 Temmuz 2010 (UTC)

Bütün sayfa özetten ibaretti, onu düzelttim şimdi özet kısa geri kalan kısımlar alt taraflarda. Dizikaygisiz 00:06, 17 Temmuz 2010 (UTC)

Noktalama işaretleri[kaynağı değiştir]

Selamlar.Bana iki tane örnek vermişsiniz.İkisi de aynı.Sorunu göremedim.Sporla ilgili katkılarınız demişsiniz.Bir daha uyarırken onlardan örnek ver dostum.Zaten okunabilir bir şekilde yazmaya ve imla kurallarına dikkat etmeye çalışıyorum.Hatalar olabilir.Sıfır hata söz konusu olamaz.Wombat 17:30, 22 Temmuz 2010 (UTC)

Her noktadan sonra bir boşluk koyulmalı. Bunlar yazıyı okunamaz kılıyor çünkü insan beyni bunlara odaklanıyor. Sporla ilgili Shaq sayfası örnek buna. Yukarıdaki cümlenin doğrusu şu olacak: Selamlar. Bana iki tane örnek vermişsiniz. İkisi de aynı. Sorunu göremedim. Sporla ilgili katkılarınız demişsiniz. Bir daha uyarırken onlardan örnek ver dostum. Zaten okunabilir bir şekilde yazmaya ve imla kurallarına dikkat etmeye çalışıyorum. Hatalar olabilir. Sıfır hata söz konusu olamaz. Dizikaygisiz 17:34, 22 Temmuz 2010 (UTC)

Tamam şimdi sizin gönderdiğiniz mesajı okumadan dikkat ettim. Yeni farkettim. Tabii ki o noktalardan sonra boşluk geleceğini biliyorum. Zaten Shaq olsun diğer açtığım maddeler olsun onları dil bilgisi kurallarına göre tekrar bir gözden geçireceğim. Bazılarında var bazılarında yok. Uzun biyografilerde bu sorun olabiliyor.Wombat 17:47, 22 Temmuz 2010 (UTC)

Tabii Vikipedi yazarları hata düzeltme kaygısıyla hiç bir maddeyi doğru düzgün okuyamıyor ama o ayrı :( Dizikaygisiz 18:24, 22 Temmuz 2010 (UTC)

Merhaba Dizikaygısız. yeni açtığın maddelere kategori, şablon vb. eklerseniz daha güzel olur. Nihayetinde sen, ben ya da bir başkası bu işlemi yapacak. hatırlatmak ve selam vermek istedim. iyi wikilemeler.--Szoszv 09:09, 28 Temmuz 2010 (UTC)

interwiki'ye bakarak windows yazılımları kategorisini eklemiştim. Windows yazılımları derken Microsoft'un ürettiği, yaptığı yazılım değil de windows ortamında çalışan yazılım kastediliyor (mesela Limewire). Hatılatmak istedim belki yine eklersiniz kategoriyi, yazılımlar konusunda maalesef bilgim yok. iyi çalışmalar.--Szoszvmesaj 20:28, 15 Ağustos 2010 (UTC)

Tıp uyarısı[kaynağı değiştir]

Wikipedia'da sayfa üstünde Tıp uyarısı yok, çünkü Wikipedia güvenilir olma garantisini zaten vermediğini ifade etmiş durumda. Vikipedi'de neden tıp maddelerinde böyle bir uyarı var, "sayfa üstlerinde diclaimer olmayacak" çok genel bir Wikipedia kuralı değil mi? Dizikaygisiz 15:55, 15 Ağustos 2010 (UTC)

  • Merhaba, vikipedinin genel sorumluluk reddi var, bir de az sayıda hassas konulara özel sorumluluk redleri var...Tıbbi sorumluluk reddinin varlığı ve bir şablonda madde üstlerinde bulunması, bence tıbbi konuların daha hassas olmasından kaynaklanıyor. Yani bir internet okuruna tarihi bir konuda yanlış bilgi vermek telafi edilebilir ama tıbbi bir konuda yanlış bilgi vermenin telafisi olmayabilir. Vikipedi (daha doğrusu internet) her seviyede okura ulaşıyor, bu yüzden ekstra bir önlem olarak şablonun maddelerde varlığını yanlış bulmuyorum...Aslında vikipediye dair bu konuların teorik ve pratik olarak geliştirilmeye ihtiyacı var, kullanıcılar tarafından yeterince tartışılmıyor...Bir ara kısa tartışmalar olmuştu tıp şablonuna dair, yanlış hatırlamıyorsam. İyi çalışmalar, hoşcakalın...Vikiçizer 22:15, 15 Ağustos 2010 (UTC)
    • Size de iyi çalışmalar... Dizikaygisiz 22:20, 15 Ağustos 2010 (UTC)
  • Merhaba. Hizmetlilik oylamasındaki desteğiniz için çok teşekkürler. Kolaylıklar dilerim. Hürmetler.--[ahzaryamed]₪.ileti 20:21, 29 Ağustos 2010 (UTC)
  • Tamamdır, silindi. İyi çalışmalar.--[ahzaryamed]₪.ileti 19:24, 31 Ekim 2010 (UTC)
  • Ok. Dizikaygisiz 19:25, 31 Ekim 2010 (UTC)

Valla uzun süredir. Vikipedi'de çalışma yapamadım. Uygun zamanda başlamayı düşünüyorum. Eğer sen R.Fox için yazmayı düşünüyorsan başla dostum. Özellikle Vikipedi de "Dominique Wilkins" sı yazmak lazım. Onu da yapacağım. Kolay gelsin.Wombat 20:05, 31 Ekim 2010 (UTC)

http://www.tiyatroistanbul.com/ist/index.php?option=com_content&view=article&id=172&Itemid=283 sayfasındaki bilgi Vikipedi'den mi alınmış yoksa tersi mi? Bir bakabilir misiniz? Dizikaygisiz 18:40, 31 Ekim 2010 (UTC)

  • Merhaba, verdiğiniz bağlantının internetten 2005 ila 2008 versiyonunlarını bulabildim, kişi ile ilgili bilgi o tarihlerde sitede yok, vikipediye Ağustos 2009'da eklenmiş, web sayfasının 2009 geçmişini göremediğimden net birşey diyemiyorum. Hoşcakalın...Vikiçizer 20:37, 31 Ekim 2010 (UTC)

Dünyada Türkçe konuşulan ülkeler adlı madde üzerinde birkaç değişiklik yaptığınızı gördüm. Acaba maddeyi geliştirecek misiniz, yoksa öyle kalacak mı? Hızlı sil şablonu ekleyecektim fakat size bir haber uçurayım dedim. Saygılar.--AlpFatih ileti 16:56, 3 Mart 2011 (UTC)

Böyle bir madde bir yerlerde vardır gibi geldi bana. Türkçe kunuşulan ülkeler listesi. Biliyor musunuz? Yoksa, faydalı bir liste olabilir. Dizikaygisiz 16:58, 3 Mart 2011 (UTC)
Sanıyorum, Türkçe'de gerekli bilgi var, ayrı sayfaya gerek yok, silinse iyi olur. Dizikaygisiz 16:59, 3 Mart 2011 (UTC)

Siyaset VikiProjesi Sizi Çağırıyor![kaynağı değiştir]

VikiProje Siyaset davetiyesi
İyi günler.
Siyaset ile ilgili maddeleri belirli standartlara ulaştırmayı, çoğaltmayı, geliştirmeyi ve düzenlemeyi hedefleyen Siyaset VikiProjesi ile ilgilenebileceğinizi düşündüm. Detaylı bilgi için proje sayfasına bakabilirsiniz.--Cano58 (mesaj) 12:34, 5 Eylül 2012 (UTC)
Ben dizi projesiyle daha çok ilglieniyorum. Ne yazık ki vaktim de yok önerdiğiniz proje için.Dizikaygisiz (mesaj) 04:20, 17 Temmuz 2013 (UTC)

VikiProje Breaking Bad davetiyesi[kaynağı değiştir]