Iron Monkey (müzik grubu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Iron Monkey, 1994 yılında İngiltere'nin Nottingham şehrinde kurulmuş bir sludge metal grubudur. Grup, Justin Greaves (bateri), Johnny Morrow (vokal), Jim Rushby (gitar), Steve Watson (gitar) ve Doug Dalziel'dan (bas) oluşur. Grup tarz olarak doom metal, sludge metal ve özellikle Grief, Black Sabbath ve Eyehategod gibi gruplardan etkilenmiştir.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

1996 yılında grup, Union Mill'de yayınlanan altı şarkılık bir EP yazdı. Bu EP grup 1997 yılında Nottingham Earache Records ile sözleşme yaptığında yeniden yayınlandı. Anlaşma yapılmadan önce gitarist Watson kovuldu ve yerine Dean Berry geçti. Grubun ikinci kaydı Our Problem büyük beğeni topladı.[1] 1999 Temmuz'unda grup Japon doom metal grubu Church of Misery ile ortak bir albüm yayınladı. Aynı yıl Iron Monkey Hollanda'nın Dynamo Festivali'nde sahne aldı, ancak performanstan kısa bir süre sonra Jim Rushby gruptan ayrıldı ve yerine Acrimony gitaristi Stu O'Hara geçti.[kaynak belirtilmeli] Çeşitli kişisel problemler nedeniyle grup Eylül 1999'da dağıldı. [kaynak belirtilmeli]

Zaman çizelgesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Santos, Jose Carlos (Eylül 2009). "The Birds, The Bees & The Iron Monkeys". Terrorizer, 188. ss. 52-53. ISSN 1350-6978. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]