Hugo 2 (1999 video oyunu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Hugo 2
Oyunun kapağı.
GeliştiriciITE Media
YayımcıITE Media
YapımcılarIvan Sølvason
Lars Rikart Jensen
Piet N. Kargaard
TasarımcılarMario Gomes
Peter Eide Paulsen
Poul Engelbrech Madsen
John Dideriksen
ProgramcılarMario Gomes
Jesper Olsen
Anders Emil Hansen
Ole T. Jensen
SanatçılarClaus Friese
Chadi Freigeh
Peter Eide Paulsen
Piet N. Kargaard
John Madsen
Jørgen Trolle Ørberg
BesteciDavid A. Filskov
Christian Steen Jensen
Klaus Mulvad Nielsen
Asbjørn Andersen
SeriHugo
PlatformPlayStation
Çıkış
TürAksiyon
ModTek oyunculu

Hugo 2, ITE Media tarafından geliştirilmiş ve PlayStation için yayınlanmış 1999 yapımı[1] bir aksiyon video oyunudur. Aynı platformda yer alan 1998 yapımı Hugo oyununun devamı niteliğindedir.

Hikâye[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyun, bir önceki Hugo oyununun kaldığı yerden devam etmektedir. Hugo kurtardığı ailesiyle birlikte uçakta uçarak eve dönmektedir. Sila bulutlar üzerinde güç kazanmak, Hugolina'yı tekrar kaçırmak ve uçağı yok etmek için eski bir büyü kitabını kullanır. Hugo'nun uçağı karlı bir dağın tepesine düşmeden önce Hugo'nun çocukları Rit, Rat ve Rut paraşütle aşağı atlar.

Kaybedecek zaman yok, çünkü Hugo, kötü cadıyı alt etmek ve ailesini kurtarmak için önünde yatan birçok tehlikenin üstesinden gelmeye hazır. Karısını aramak için Sila'nın inine gitmeden önce çocuklarını bulması gerekiyor.

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Maden Ocağı: Hugo yer altındadır. Çıkış ararken bir kömür vagonuyla dolaşmaktadır. Tavanda ve yanlarda engeller bulunmaktadır. Hugo, arabayı eğebilir veya iki tekerlek üzerinde sürebilir. Başlangıçta tünelin haritasını iyi bir şekilde not etmeyi unutmayın. Yol ne kadar uzunsa, o kadar çok altın toplayabilirsiniz.
  • Yıldırım: Bu oyunda bir satranç tahtasında zıplamaktasınız. Sila satranç tahtasının bazı alanlarına yıldırım düşürmektedir. Yıldırım düşürdüğü alanlara zıplamanıza izin verilmez. Onlardan kaçınmanız için yerlerini hatırlamalısınız. Ayrıca kapıya gitmeden önce anahtarı bulmanız gerekiyor.
  • Buz Mağarası: Bu oyunda Hugo, bir yeraltı buz mağarasında mahsur kalır. Buz sütünundan buz sütununa atlayarak üç vazo bulması gerekmektedir. Bir sütun üzerinde çok uzun süre kalmamalıdır. Duvarlardan veya tavandan tehlikeler gelebilir. Her vazoda bir sembol bulunur. Hugo'nun bu sembolleri dikkatlice hatırlaması gerekiyor çünkü oyunun sonunda kapıyı açan bir kod oluşturuyorlar.
  • Tırmanma Duvarı: Bu oyunda Hugo'nun bir dağa tırmanması gerekiyor. Bombalara, lav taşlarına, canavarlara ve çıkmazlara dikkat etmelisiniz. Yol boyunca bulduğunuz altın çantaları toplayın. Oyunun başında dağın bir haritasını göreceksiniz. Haritayı iyi ezberlemeli ve yoldan sapmamaya çalışmalısınız. Haritaya nadiren bakabilirsiniz.
  • Bozkır: Hugo bozkırdan geçmelidir. Ama yarasalara ve kuşlara dikkat edin. Nehirleri geçmek için yel değirmenini kullanın. Doğru zamanda çamur deliklerinin üzerinden atlamalısınız. Altın torbalarını toplayın ve ağaçların çıkardığı seslere dikkat edin. Sila'nın mağarasına vardığınızda bu size yardımcı olacak.
  • Kızak Yolculuğu: Kızakla dağa indiğinizde kardan adamlardan, bombalardan, kuşlardan ve kunduzların kar toplarından kaçınmalısınız. Hızlı inişte, bir sürü altın topladığınızdan emin olun.
  • Snowboard: Kötü Cadı Sila teepede bir bomba patlattığı sırada Hugo dağa tırmanmaktadır. Patlama çığları tetikler ve Hugo, snowboarduyla dağın peşine düşer. Dev kar kürelerinden ve kunduz barajlarından kaçınmalı ve birkaç kartopu ile kardan adamları vurmalıdır. Ayrıca Hugo'nun sağa mı sola mı döneceğine karar vermesi gerekmektedir. Hugo yanlış yolu seçerse çığa yakalanabilir. Rotayı haritadan kontrol edebilirsiniz.

Oyuncu TV (kolay) veya Arcade modunu seçebilir. Senaryoların bir önceki bilgisayar/TV sürümlerine göre görselliği ve ses dizaynı geliştirilmiştir. Aynı zamanda animasyonlu giriş ve çıkış sekansları bulunmaktadır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Hugo 2 PlayStation". hugoswelt.de. 30 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ekim 2020. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]