Hainler (film, 2013)

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hainler (Afrikaans: Verraaiers), 2013'te vizyona giren bir Güney Afrika filmidir. Boer Savaşı sırasında yaşananları anlatır.

Filmin yönetmeni Paul Eilers'tir. Başrollerde Gys de Villiers, Vilje Maritz ve Andrew Thompson oynamıştır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir Boer subayı, savaşa devam etmek yerine ailesini korumak için eve dönmeye karar verir. Bu karar, kendisi ve oğullarının vatana ihanetten yargılanmalarına neden olur.[1] Ayrıca filmde Peygamberdevesi böceği (Afrikaans: "Bidsprinkaan" / "Hotnotsgod") efsanesi de bir kurtuluş işareti olarak kullanılmıştır.[2] According to local beliefs, this insect brings good luck.[3][4] Yerel inanışlara göre bu böcek uğur getirir. Filmin sonu oldukça etkileyici bir biçimde bitmektedir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dipnotlar[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Verraaiers, Filmoria (İngilizce), Erişim Tarihi: 16 Mayıs 2022
  2. ^ PC take on Afrikaner ‘traitors’, IOL, Theresa Smith, 22 February 2013 (from Daily News: in Pressreader - page view 16 Mayıs 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.)
  3. ^ Is a Praying Mantis Good Luck? 12 Haziran 2021 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Reference.com, 11 April 2020 (İngilizce)
  4. ^ Hotnotsgod 27 Kasım 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi., Projectnoah (İngilizce), Erişim Tarihi: 16 Mayıs 2022

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]