Ginger Snaps (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Ginger Snaps (film)
Ginger Snaps
Dosya:Thegingersnapsfilmposter.jpg
Film posteri
YönetmenJohn Fawcett
Yapımcı
Yazar
Oyuncular
MüzikMike Shields
Görüntü yönetmeniThom Best
KurguBrett Sullivan
DağıtıcıMotion International
Çıkış tarih(ler)i1 Ağustos 2000 (2000-08-01) (Munich Fantasy Filmfest)
11 Mayıs 2001 (2001-05-11)
Süre108 minutes[1]
ÜlkeKanada
Dilİngilizce
Bütçe$4.5 milyon[2]:16
Hasılat$572,781[3]

Ginger Snaps, John Fawcett tarafından yönetilen, Emily Perkins ve Katharine Isabelle'in oynadığı 2000 yılı Kanada yapımı bir korku filmi. Film, ölümden büyülenen iki genç kız kardeşe odaklanıyor. Filmde Kris Lemche, Jesse Moss, Danielle Hampton, John Bourgeois, Peter Keleghan ve Mimi Rogers gibi yardımcı oyuncular yer almaktadır. Ginger Snaps serisinin ilk bölümüdür ve ardından Ginger Snaps 2: Unleashed ve Ginger Snaps Back: The Beginning gelmiştir. İtibarı, büyük bir kült ve önemli eleştiriler içerir.[4]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bailey Downs'ta bir dizi köpek cinayeti yaşanmaktadır. Brigitte ve Ginger Fitzgerald, ölümden büyülenen ve çocukken banliyöden ayrılmak veya 16 yaşında birlikte ölmek için bir anlaşma oluşturan genç kız kardeşlerdir. Bir gece, okulun zorbası Trina Sinclair'e ait bir köpeği kaçırmaya giden Ginger, ayrıca bu gece ilk reglini yaşar. Kan kokusu, kızların yaralarına sebep olan yaratık tarafından saldırıya uğramalarına sebep olur. Yaratık Ginger'ı ısırır ve yaralar ve Brigitte onu kurtarır. Kızlar kaçarken, yaratık, yerel bir uyuşturucu satıcısı olan Sam Miller'a ait bir minibüs tarafından ezilir.

Saldırının ardından Ginger, Brigitte'i endişelendiren dönüşümlerden geçer. Ginger'ın yaraları hızla iyileşir ve kısa süre sonra agresif davranmaya (özellikle cinsel bir şekilde), yara izlerinden kıllar çıkmaya, kuyruk çıkartmaya ve ağır şekilde adet görmeye başlar. Brigitte'nin uyarılarını görmezden gelen Ginger, Jason McCardy adlı bir sınıf arkadaşıyla korunmasız seks yapar, herkesin önünde öfkeyle Trina'yı döver ve bir komşunun köpeğini öldürür. Brigitte, neye çarptığı hakkında bilgi almak için Sam'i bulur ve ikisi de Ginger'ın bir kurt adam tarafından saldırıya uğrayıp birine dönüştüğü konusunda hemfikirdir. Sam'in önerisi üzerine Brigitte, Ginger'a gümüş yüzük piercing tedavisi dener, ancak bu etkisiz olur. Sam daha sonra, bitki sadece baharda bulunduğu için yaratılması imkansız olan bir keşiş otu özünün demlenmesini öneriyor.

Trina, Ginger'ı köpeğini kaçırmakla suçlamak için Fitzgerald'ın evine gelir. Ginger'la savaşırken, Trina yanlışlıkla öldürülür. Kız kardeşler vücudu bir dondurucuda saklarken ebeveynlerinden kıl payı kurtulurlar. Brigitte, cesedi çıkarmaya çalışırken yanlışlıkla Trina'nın iki parmağını kırar ve Trina'yı alet kulübesine gömerken parmakları yanlış yerleştirilir. Brigitte, kız kardeşine artık dışarı çıkamayacağını söylese de Ginger meydan okur.

Cadılar Bayramı'nda Brigitte, annesi tarafından bir zanaat projesi için satın alınan keşişliği alır ve Sam'den tedaviyi yapmasını ister. Sam başarıyla bir keşiş özü oluşturur. Ginger'ı bulmaya çalışırken, Brigitte (korunmasız seks nedeniyle Ginger tarafından enfekte olan) Jason tarafından saldırıya uğrar ve üzerindeki keşişlik şırıngasını kullanarak kendini savunur. Jason'ın davranışındaki ani değişime tanık olur, bu da bunun bir tedavi olduğunu kanıtlar. Brigitte okulda, Ginger'ın bir öğretim üyesini öldürdüğünü keşfeder ve bir başkasını öldürmesine tanık olur. Ginger daha sonra, Brigitte'i yalnız bırakarak bir Cadılar Bayramı partisi olan Greenhouse Bash'de Sam'in peşinden gitme niyetini bildirir.

Kızların annesi parmakları ve Trina'nın cesedini bulur ve kızlarını aramaya gider. Brigitte'i Greenhouse Bash'e götürürken, onları ne pahasına olursa olsun koruyacağını söyler. Brigitte, partiye geldiğinde, Ginger'ın ilerlemelerini reddettiği için Sam'i incittiğini görür. Umutsuzluk içinde Brigitte, Ginger'ı ve kendi avucunu yaralar ve ellerini birbirine kenetleyerek kendine Ginger'ın kanını bulaştırır. Ginger'ı sadakatine ve kız kardeşine yardım etme konusundaki gerçek istekliliğine ikna ederek uzun kavgalarını sona erdirir. Kız kardeşler ayrılırken Brigitte annesini terk etmeye karar verir. Dışarıda, Ginger dönüşümünün yaklaştığını hisseder ve Sam onu bir kürekle bayıltır. Brigitte ve Sam, Ginger'ı onun için daha fazla tedavi hazırlamak üzere minibüsüyle Fitzgerald'ın evine geri götürür.

Aktörler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Emily Perkins Brigitte Fitzgerald olarak : Ginger Fitzgerald'ın küçük kız kardeşi ve Pamela ile Henry Fitzgerald'ın kızı. Ginger'ın onu yavaş yavaş bir kurt adama dönüştüren likantropinin etkileriyle başa çıkmasına yardım etmeye çalışır. Brigitte sonunda kız kardeşini iyileştiremez ve bu da Ginger'ın tamamen bir kurt adama dönüşmesine neden olur.
  • Katharine Isabelle Ginger Fitzgerald olarak : Brigitte Fitzgerald'ın ablası ve Pamela ile Henry Fitzgerald'ın kızı. Ona likantropi laneti bulaştıran Bailey Downs Canavarı tarafından saldırıya uğradı ve ısırıldı. Ginger düzensiz değişiklikler yaşamaya başlar ve vahşiliği kontrol edilemez hale gelir ve birkaç insanı ve mahalle köpeklerini öldürür. Ginger ilk başta Brigitte'in serum tedavisini reddetti, kurt adam dönüşümünden gelen yeni güç duygusunu benimsemek istedi, ama sonunda çok geç de olsa razı oldu. Ginger tamamen bir kurt adama dönüşür, Sam'i öldürür ve Brigitte'e aile evinde saldırır. Brigitte'in bıçağına daldıktan sonra yanlışlıkla ölür.
  • Sam olarak Kris Lemche : Esrar satmak için County Regreening Program serasındaki çalışmalarını kullanan bir uyuşturucu satıcısı. Sam yanlışlıkla minibüsüyle Bailey Downs Canavarı'na çarparak Ginger ve Brigitte Fitzgerald'ın hayatlarını kurtarır. Brigitte'e gümüş delici bir tedavi denemesini önerir ve ona lycanthropy tedavisini tutabilecek çok yıllık bir bitki olan keşişlik hakkında bilgi verir. Sam, keşişliği bir serum olarak hazırlar ve onu ilk kez Brigitte tarafından Jason'da kullanılan, görünüşe göre onu iyileştiren bir şırıngaya aspire eder. Fitzgerald evinde başka bir doz daha hazırlar, ancak Ginger (şimdi bir kurt adam) tarafından onu vermeye çalışırken katledildi.
  • Mimi Rogers Pamela Fitzgerald olarak: Henry Fitzgerald'ın Karısı ve Ginger ve Brigitte Fitzgerald'ın annesi. O mutlu bir anne figürüdür ve kızlarına bakar, ancak genellikle kızının durumlarından habersizdir. Trina'nın cinayetini öğrendikten sonra Pamela, kızlarını ne pahasına olursa olsun korumaya yemin eder.
  • Jesse Moss Jason McCardy olarak: Bailey Downs Lisesi'nde bir öğrenci. Ginger Fitzgerald'a ilgi duymaya başladı, özellikle de onun bir kurt adama dönüşmesi nedeniyle daha agresif, rastgele davranışlara uyum sağlamaya başladığında. Jason'la olan cinsel kaçışında Ginger, enfeksiyonu ona da bulaştırdı. Jason, likantropi ile ilişkili şiddet eğilimleri ve grotesk fiziksel özellikler geliştirir. Brigitte, Jason'ı köşeye sıkıştırır ve ona, onu iyileştirdiği anlaşılan bir keşiş özü özü enjekte eder.
  • Danielle Hampton, Trina Sinclair olarak: Lise çim hokeyi takımının bir üyesi ve Brigitte ve Ginger Fitzgerald'ın rakibi. İki kez, hayal kırıklıklarını Brigitte'ten çıkarsa da, kendini kız kardeşi Ginger'ın yumruklarına maruz kalan tarafta bulur. Kız kardeşleri köpeğini çalmakla suçluyor, ancak çatışma sırasında kazara bir kaza sonucu ölüyor. Ginger ve Brigitte, Trina'nın cesedini daha sonra Pamela Fitzgerald tarafından keşfedilen arka bahçeye gömüyor.
  • John Bourgeois Henry Fitzgerald olarak: Pamela Fitzgerald'ın kocası ve Brigitte ve Ginger Fitzgerald'ın babası. Henry, kızlarına bayılan ve nadiren karısı Pamela'nın rol aldığı disiplin rolünü üstlenen bir itici olarak tasvir edildi. Henry, kızının Trina Fitzgerald'ı öldürmesinden habersizdir.
  • Peter Keleghan Bay Wayne olarak: Bailey Downs Lisesi'nde öğretmen ve rehberlik danışmanı. Kız kardeşini ofisine çağırmaya karar verdikten sonra Brigitte'i tehdit ettiğini hisseden Ginger tarafından öldürüldü.
  • Ben olarak Christopher Redman: Bailey Downs Lisesi'nde bir öğrenci ve Jason McCardy'nin arkadaşı.
  • Jimmy MacInnis Tim olarak: Bailey Downs Lisesi'nde bir öğrenci ve Jason McCardy'nin arkadaşı.
  • Lindsay Leese Hemşire Ferry olarak: Bailey Downs Lisesi'nde okul hemşiresi. Neşeli ve neşeli bir kadın olarak, Fitzgerald kardeşleri ergenlik ve kadınlık döngüsü hakkında eğitmek için ofisine davet etti, ancak Fitzgerald kardeşlerin Ginger'ın olağandışı adet kanamasıyla ilgili endişelerini gidermekte başarısız oldu.
  • Wendii Fulford, Bayan Sykes rolünde: Bailey Downs Lisesi spor salonu ve çim hokeyi öğretmeni. Ateşli bir tartışmaya girerlerken Ginger'ı Trina'dan ayırır.
  • Anne olarak Ann Baggley: Yürümeye başlayan çocuğunu kesik bir pençeyle oynarken bulduktan sonra, köpeğinin Bailey Downs Canavarı tarafından öldürüldüğünü keşfeden isimsiz bir anne.
  • Kapıcı olarak Pak-Kong Ho: Brigitte Fitzgerald'a birçok kez yardım ettiği görülen Bailey Downs Lisesi'nin bir vesayet personeli. Bay Wayne'in cinayet mahalline tanık oldu ve Ginger tarafından öldürüldü.
  • Bryon Bully Hockey Kid olarak: Ginger tarafından öldürülen bir köpek olan Baxter'ın sahibi olan mahalle çocuğu.
  • Steven Taylor, Puppy Kid rolünde: Jason McCardy tarafından terörize edilen ve Brigitte Fitzgerald tarafından kurtarılan genç bir çocuk.
  • Yaratık olarak Nick Nolan ve Gingerwolf (Kurt adam olarak Ginger): Kasabanın köpeklerini öldüren yaratık olan Bailey Downs Canavarı lakaplı. Nolan ayrıca Sam'i öldüren ve Brigitte'in bıçağına atladıktan sonra yanlışlıkla kendini öldüren Gingerwolf olarak oynuyor.[5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "GINGER SNAPS (18)". British Board of Film Classification. 17 Nisan 2001. 14 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Haziran 2015. 
  2. ^ Mathijs, Ernest (2013). John Fawcett'ın Ginger Snaps eseri. University of Toronto Press. ISBN 9781442615670. 
  3. ^ "Ginger Snaps (2001)". The Numbers. 14 Aralık 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 10 Şubat 2016. 
  4. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Ekim 2021. 
  5. ^ Ginger Snaps (2000) - IMDb, 25 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 26 Temmuz 2020