Doraemon: Nobita'nın Küçük Yıldız Savaşları

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Doraemon: Nobita'nın Küçük Yıldız Savaşları
YönetmenTsutomu Shibayama
Yapımcı
YazarFujiko F. Fujio
Oyuncular
MüzikShunsuke Kikuchi
KurguKazuo Inoue
StüdyoShin-Ei Animation
Dağıtıcı
Çıkış tarih(ler)i16 Mart 1985 (1985-03-16)
Süre98 dakkia
Ülkejaponya
DilJaponca

Doraemon: Nobita'nın Küçük Yıldız Savşaları (japonca: ドラえもん: のび太の宇宙小戦争リトル スター ウォズ, Doraemon: Nobita no Ritoru Sutā Wōzu) 1985 Japon animasyonlu epik uzay operası filmidir. Bu, 16 Mart 1985'te Japonya'da gösterime giren uzun metrajlı bir Doraemon filmidir . Filmin adından da anlaşılacağı gibi, George Lucas'ın orijinal Star Wars üçlemesinin bir parodisidir ve 1983 tarihli Jedi'ın Dönüşü filminden birkaç unsur içerir . Filmin yönetmeni Tsutomu Shibayama . Bu filmin tema şarkısı Tetsuya Takeda tarafından gerçekleştirilmiştir. 6. Doraemon filmidir. Filmin yeniden çevrimi olan Doraemon Filmi: Nobita'nın Küçük Yıldız Savaşları 2021 COVID-19 pandemisi nedeniyle orijinal 5 Mart 2021 çıkış tarihinden ertelendikten sonra 4 Mart 2022 tarihinde vizyona girmiştir.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Film, başkanın bir roketle tahliye edildiği uzak bir gezegendeki bir savaşın önsözüyle başlar. Film, yaptıkları uzay filmi setini yok ettikten sonra Nobita'nın Gian ve Suneo tarafından kovulduğu Dünya'ya geçiyor. Nobita, Doraemon'a koşar ve ikisi kendi filmlerini yapmak için Shizuka'yı işe alır.

Nobita, çekimler sırasında oyuncak rokete benzeyen bir şey bulur. O gecenin ilerleyen saatlerinde Nobita ve Doraemon, odalarında küçük, akıllı, insansı bir uzaylı Papi keşfederler. Papi, onu arayan tehlikeli bir düşman olduğunu açıklar. Nobita, Doraemon ve Shizuka ona evlerinde güvende olacağına dair güvence verirler ve Doraemon'un Küçük Işığını kullanarak kendilerini Papi'nin boyutuna küçültmek için birlikte oynarlar.

Bu arada, balina şeklindeki bir uzay gemisi Suneo'nun yeni setini yok eder ve Suneo ve Gian, Nobita ile evinde yüzleşir, ancak Papi, PCIA tarafından onu bulmak için gönderilen bir savaş gemisi olduğunu açıklar. Diktatör Gilmore tarafından ele geçirilen gezegeni Pirika'nın başkanı olduğunu ortaya koyuyor. PCIA, diktatörün istihbarat teşkilatıdır ve Gilmore'un tam zaferini sağlamak için Papi'yi ele geçirmek için gönderildiler.

Nobita ve arkadaşları Papi'yi Doraemon'un cihazından birinin Shizuka'nın evinde yaptığı gizli bir üste saklar. PCIA zırhlısı üsse sızmayı başarır ve Shizuka'yı kaçırır, ayrıca Küçük Işığı çalarak çocukların normal boyutlarına dönmesini engeller. PCIA başkanı Dorakoruru, Shizuka'nın özgürlüğü karşılığında Papi'yi talep eden bir mesaj bırakır. Çocuklar, Suneo'nun model tanklarını uçuş ve savaş için yeniden düzenlerken Papi teslim olmak için yalnız kalır. Papi'nin evcil köpeği Rokoroko gelir ama onu kurtarmak için çok geçtir. Köpek ve Shizuka diğerlerinin yanına dönerler ve birlikte Papi'nin Dünya'ya geldiği roketi kullanarak Pirika'ya seyahat etmeyi planlarlar.

Pirika'da Nobita ve arkadaşları, gezegenin halkasında bulunan gizli bir üsse varırlar. Ordu komutanı Genbu, Papi'nin PCIA'nın genel merkezinde tutulduğunu ve ölüm cezasıyla karşı karşıya olduğunu açıklıyor. Doraemon, Nobita ve Gian, Rokoroko ile birlikte gezegene giderken Shizuka ve Suneo üssü PCIA uzay kuvvetine karşı savunmaya devam ediyor. Nobita ve arkadaşları bir direniş grubuyla buluşurlar, ancak kısa süre sonra Gilmore'un kameraları tarafından takip edildikten sonra PCIA askerleri tarafından yakalanırlar. Tanklarıyla gezegenin yüzeyine çıktıktan sonra Shizuka ve Suneo da vurulur. Tankları okyanusa batarken, Shizuka aniden normal boyutuna dönmeye başlar.

PCIA karargahında Nobita, Doraemon, Gian, Papi ve Rokoroko idam mangası tarafından idam edilmek üzeredir, ancak Dorakoruru aniden dev Dünyalıların tespit edildiği haberini alır. Küçük Işığın etkisinin sona erdiğini fark eden Nobita ve arkadaşları da normal boyutlarına dönerek Shizuka ve Suneo ile yeniden bir araya gelirler. Pirika müttefikleriyle birlikte PCIA güçleriyle savaşırlar. Dorakoruru savaş gemisinde onlara saldırır, ancak Gian tek başına onu indirir ve okyanusa çarpmasına neden olur. Bu arada, Gilmore kaçmaya çalışır, ancak bir araya gelen her Pirika vatandaşı tarafından durdurulur ve teslim olmasına neden olur.

Nobita ve arkadaşları, Pirika sakinleriyle vedalaşır ve Dünya'ya geri döner. Yolda, önümüzdeki hafta tekrar Pirika'yı ziyaret etmeyi konuşuyorlar. Bitiş kredisi, sonraki ziyaretlerinin snippet'lerini gösterir.

Seslendirme[değiştir | kaynağı değiştir]

Karakter Ses
doraemon Nobuyo Oyama
Nobita Nobi Noriko Ohara
Shizuka Minamoto Michiko Nomura
Suneo Honekawa Kaneta Kimotsuki
Takeshi 'Gian' Goda Kazuya Tatekabe
Tamako Nobi Sachiko Chijimatsu
Shizuka'nın annesi Masako Matsubara
Papi Keiko Han
Locoroco Yuji Mitsuya
Xuanwu Dai Kanai
Gilmore Nobuo Yana
başıboş kara kedi Keiko Han
PCIA Askeri Ryusei Nak