Dead or Alive (video oyunu serisi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Dead or Alive
TürDövüş
YapımcıTeam Ninja
Yayımcı
Yaratan
PlatformlarArcade, Sega Saturn, PlayStation, Dreamcast, PlayStation 2, Xbox, Xbox 360, PlayStation Portable, Nintendo 3DS, PlayStation 3, iOS, PlayStation Vita, Xbox One, PlayStation 4, Microsoft Windows, Nintendo Switch
İlk yayınDead or Alive
26 Kasım 1996
Son yayınDead or Alive 6
1 Mart 2019

Dead or Alive (Japoncaデッドオアアライブ Deddo oa Araibu), Team Ninja tarafından geliştirilen ve Tecmo tarafından yayınlanan dövüş video oyunu serisidir. Seri, Tomonobu Itagaki tarafından yaratılmış olup öncelikli olarak 1996 yılında orijinal Dead or Alive ile başlayan hızlı tempolu 3D dövüş oyunlarından oluşmaktadır. Sayaç tabanlı oyun sistemine ek olarak, seri daha çok kadın karakterleriyle tanınmaktadır. Serinin popülaritesinin bu yönü, kadınların ve cinsiyetlerinin çekiciliğinin Dead or Alive serisinde olduğundan daha fazla odaklandığı bir oyun olan Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball gibi oyunlarının yaratılmasını sağladı. 2006 yılında bir canlı aksiyon filmi uyarlaması DOA: Dead or Alive gösterime girdi.

Oyunlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana seri[değiştir | kaynağı değiştir]

Diğer oyunlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". Famitsu.com. 22 Şubat 2014. 1 Aralık 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2019. 
  2. ^ "Dead or Alive 6 has been delayed – but only by two weeks". PC Gamer. 1 Ağustos 2019. 3 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Ağustos 2019. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]