Casunziei

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Casunziei
Ülke(ler)İtalya
BölgesiDolomit Dağları
TürüMakarna
Servis şekliSıcak
Ana malzemelerEv yapımı makarna, sebze, peynir, haşhaş tohumu

Casunziei İtalyan ravioli'sine benzeyen bir doldurlulmuş ev yapımı makarna yemeğin Ladince adıdır.[1] Yaygın olarak evde yapılan bir makarna türü. İtalya'nın kuzeydoğu kesiminde Dolomit Dağları bölgesinin mutfak geleneğine özgüdür özellikle Belluno, Bolzano ve Trento illerinde.[2][3][4]

Harcı bölgeden bölgeye değişir pişirilmiş ama genelde sebze çeşitleri ve ricotta peyniri içerir. Orijinal "kırmızı" casunziei Rossi tariflerinde pancar, patates ve kırmızı Veronese şalgam kullanılır. "Yeşil" olanı casunziei verdi çeşitlerinde harcı ıspanak ve yabani yetişen erba cipollina ile yapılır.[2] Diğer çeşitlerde kabak, turp jambon, mantar, diğer peynir çeşitleri, haşhaş tohumu gibi malzemeler içerebilir. Özellikle, İtalyancacasunziei all'ampezzana kırmızı ve sarı şalgam ile yapılır ve eritilmiş tereyağı, haşhaş tohumu ve Parmesan peyniri ile servis edilir.

Cencenighe'de haşhaş tohumulu casunziei ve bal geleneksel bir Noel yemeğidir.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Casunzièi". infodolomiti.it (İtalyanca). 7 Nisan 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Kasım 2018. 
  2. ^ a b c Prodottitipici.com 31 Mart 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. at Casunziei 31 Mart 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. açıklaması (İtalyanca). 2010-01-14 tarihinde erişildi.
  3. ^ Atlante dei Prodotti, geleneksel olarak agroalimentari del Veneto'dur . Veneto bölgesel hükümeti ve Veneto Agricoltura. Prodottitipici.com tarafından kaynak olarak gösterildi.
  4. ^ Casunziei 27 Eylül 2011 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. resmi, Belluno eyalet hükümetinin sitesinde. 2010-01-14 tarihinde erişildi.