Born to Boogie

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Born to Boogie
YönetmenRingo Starr
YapımcıRingo Starr
OyuncularT. Rex
Marc Bolan
Ringo Starr
Elton John
Görüntü yönetmeniMichael J. Davis
Mike Dodds
Nicholas D. Knowland
Richard Stanley
Ringo Starr
Jeremy Stavenhagen
KurguGraham Gilding
DağıtıcıApple Corps
Çıkış tarih(ler)i18 Aralık 1972
ÜlkeBirleşik Krallık
Dilİngilizce

Born to Boogie, T. Rex, Marc Bolan, Ringo Starr ve Elton John'un sahne aldığı Empire Pool'daki gerçekleştirilen bir konser hakkındaki 1972 yapımı bir İngiliz konser filmidir. Starr'ın bizzat yönettiği film, The Beatles'ın Apple Films şirketi tarafından yayınlandı.

İçerik[değiştir | kaynağı değiştir]

Born to Boogie, 1972 Mart ayında Wembley, Londra'daki Empire Pool'da gerçekleştirilen, grubun iki konserinin sahne görüntülerinden oluşmaktadır. Bunun yanı sıra, Londra, Savile Row'daki Apple Stüdyolarında çekilen, davulda Ringo Starr ve piyanoda Elton John ile Bolan'ın doğaçlamalarının yer aldığı stüdyo sahnelerinden alıntılar da yer alıyor;[1] ve The Beatles'ın Magical Mystery Tour'unu anımsatan farklı kesitler de Sunninghill'deki Denham ve Tittenhurst Park'ta çekilmiştir. Çay Partisi sahnesi, John Lennon'ın malikanesinde, Lennon'ın "Imagine" videosunun çekildiği yerlerde çekilmiştir.

Yayınlanma[değiştir | kaynağı değiştir]

Born to Boogie'nin Birleşik Krallık prömiyeri 14 Aralık 1972'de Brewer Street, Soho'daki Oscar's Cinema'da[1] T. Rex, Ringo Starr ve Elton John'un katılımıyla yapıldı.

Film, 2005 yılında DVD olarak yayınlandı ve iki Londra konserinin tamamı ile Bolan'ın oğlu Rolan Bolan tarafından sunulan görüntüleri içeriyordu. Ek materyallerde yönetmen Ringo Starr'ın bir görünümü bulunmuyor.

Kapak ve DVD animasyonları Bose Collins tarafından tasarlandı ve üretildi.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Madinger and Easter, p. 500

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Madinger, Chip; Easter, Mark (2000). Eight Arms to Hold You: The Solo Beatles Compendium. Chesterfield, MO: 44.1 Productions. ISBN 0-615-11724-4.