58. Virginia Piyade Alayı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
58. Virginia Piyade Alayı
Virginia eyalet bayrağı (1861-1865)
EtkinEkim 1861–Nisan 1865
Ülke Amerika Konfedere Devletleri
TipiPiyade
SavaşlarıAmerikan İç Savaşı

58. Virginia Piyade Alayı, Amerikan İç Savaşı sırasında Konfedere Devletler Ordusu tarafından Virginia'da oluşturulan bir piyade alayıdır. Alay, çoğunlukla Kuzey Virginia Ordusu altında savaşmıştır.

Alay, Ekim 1861'de kurulmuştur. Askerlerinin çoğu Bedford, Franklin ve Amherst ilçelerinden geliyordu. 1862'de Jackson'ın Shenandoah Vadisi seferine katıldıktan sonra alay Kuzey Virginia Ordusu'nda Early'nin, W. Smith'in, Pegram'ın ve J. A. Walker'ın tugaylarına atanmıştır.

Alay, Yedi Gün Muharebeleri'nden Chancellorsville'e kadar birçok muharebede yer almış, daha sonra Gettysburg Muharebesi sırasında esirlerle beraber Staunton'dan Winchester'a gönderilmiştir. Alay, daha sonra Bristoe, Mine Run ve Overland seferlerinde, Cold Harbor Muharebesi'nde ve Early'nin 1864'teki Shenandoah Vadisi seferinde yer almıştır. Alay, savaşı Appomattox'ta bitirmiştir.

Alay McDowell'da 50, Harrisonburg'de 53, Cross Keys ve Port Republic'te 77, Gaines' Mill'de 54, Fredericksburg'de 9 ve Chancellorsville'de 28 kişilik zayiat vermiştir. 9 Nisan 1865'te alay, 2 subay ve 22'si silahlı 63 askerle teslim oldu.

Alayı savaş boyunca yöneten subaylar Albaylar Francis H. Board, Edmund Goode ve Samuel H. Letcher; Yarbaylar Stapleton Crutchfield ve John G. Kasey ile Binbaşılar George E. Booker ve Edward T. Walker idi.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]