White Bird: A Wonder Story

Vikipedi, özgür ansiklopedi
White Bird: A Wonder Story
White Bird
YönetmenMarc Forster
Yapımcı
SenaristMark Bomback
Oyuncular
MüzikThomas Newman
Görüntü yönetmeniMatthias Koenigswieser
KurguMatt Chessé
DağıtıcıLionsgate
Çıkış tarih(ler)i4 Ocak 2024 (2024-01-04) (İtalya, Hırvatistan)
4 Ekim 2024 (2024-10-04) (ABD)
Süre120 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Hasılat$2.3 milyon[1]

White Bird: A Wonder Story, Marc Forster tarafından yönetilen Mark Bomback'ın senaryosundan 2024 yapımı bir Amerikan dönem draması filmi. R. J. Palacio tarafından yazılan aynı adlı romana dayanmaktadır. Wonder (2017) filminin hem prequel hem de sequel'i olarak hizmet veren filmde Ariella Glaser, Orlando Schwerdt, Bryce Gheisar, Gillian Anderson ve Helen Mirren rol alırken, Gheisar Wonderdaki Julian rolünü yeniden canlandırıyor.

"White Bird: A Wonder Story" AB'de (İtalya, Slovenya, Hırvatistan) 4 Ocak 2024'te gösterime girdi; Amerika Birleşik Devletleri'nde Lionsgate tarafından 4 Ekim 2024'te gösterime girmesi planlanıyor.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Wonder filmindeki olaylardan sonra Julian Beecher Hazırlık Okulu'ndan temelli ayrılmıştır. Paris'te yaşayan büyükannesi Sara (profesyonel adı Grandmère'dir) onu ziyaret eder ve Julian'ın yeni okuluna uyum sağlamak için sosyal olarak pasif olması gerektiğine dair düşüncelerine yanıt olarak ona İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi işgali altındaki Fransa'da genç bir Yahudi kızı olarak geçirdiği çocukluğunu anlatır.

Sara, 1942'de Alman birlikleri tarafından yakalanmaktan kaçar ve bir yıldan fazla bir süreyi sınıf arkadaşı Julien (bir bacağı poliomyelit nedeniyle doğuştan felçlidir) tarafından ailesiyle birlikte yaşadığı evin ahırında saklanarak geçirir. Almanlar için muhbirlik yaptığından şüphelenilen komşular tarafından fark edilmesini önlemek için ahırdan asla çıkmaması söylenir. Julien gündüzleri okulda öğrendiklerini geceleri Sara'ya öğretir. Aralarındaki yakınlık aşka dönüşür.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "White Bird". Box Office Mojo. 12 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Nisan 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]