İçeriğe atla

Vikipedi:Silinmeye aday sayfalar/Şablon:Türk mutfağındaki içecekler

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Aşağıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayınız.
Sonuç: SAS tartışması sonucunda bir fikir birliğine varılamamıştır.--Vikiçizer 19:36, 9 Kasım 2010 (UTC)

Şablon:Türk mutfağındaki içecekler[kaynağı değiştir]

Şu SAS'a benzer olarak bu şablonun da silinmesini öneriyorum. Şablon hiçbir zaman Türk mutfağındaki içeceklerin tamamını listeleyemez. Bir yemek kitabında bile onlarca içecek bulunabilirken, köylerimizde sayısız, adını bile duymadığımız içecekler varken böyle bir dolaşım şablonu veya liste hazırlamak anlamsız geliyor bana.

Rapsar 08:01, 28 Ekim 2010 (UTC)

  • Silinsin Silinsin--Rapsar 08:01, 28 Ekim 2010 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Drlp ileti 14:18, 1 Kasım 2010 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--Szoszvmesaj 14:38, 1 Kasım 2010 (UTC)
  • Silinsin Silinsin--[ahzaryamed]₪.ileti 18:25, 2 Kasım 2010 (UTC)
  • Silinsin Silinsin --вяí¢αи76ileti 19:00, 2 Kasım 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Neden listeleyemesin? Gerekli gördüğünüz içecekleri ekleyin, aklıma şıra geldi ekledim mesela, gerekirse "Alkolsüz-Alkollü" yerine "Orta Asya-Anadolu-Rumeli" vb. şekillerde de ayırabiliriz. Khutuckmsj 19:49, 2 Kasım 2010 (UTC)
Türk mutfağında viski, birai kola vs kullanılmıyor mu? Kullanılıyor. Listede neden yer almıyor o halde? Bu bir. Köylerimizde adını bile duymadığımız sayısız içecekler var, eminim. Hepsini nasıl ekleyeceğiz? Hangileri KD neye göre karar vereceğiz? Bu iki. Bir yemek kitabında en az 10-20 tane içecek olduğunu varsaysak, onlarca hatta yüzlerce yemek kitabında kaç tane içecek eder. Bunların hepsini şablona sığdıracak mıyız? Bu da üç...--Rapsar 20:30, 2 Kasım 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın--Şablonların mevcut olmaları için eksiksiz olmaları gerektiği koşuluna katılmıyorum. Şablonlardan bazıları içerikleri çok belirgin bir biçimde tanımlanmış oldukları için eksiksizlerdir. Örneğin Şablon:Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları gibi. Oysa Şablon:Türkiye konuları gibi bir şablonun içeriği her zaman için tartışmaya açıktır ve hiçbir zaman için eksiksiz olduğu savunulamaz. Eksiklerinin giderilemeceği gerçeği bu şablonların varlığına engel değildir. Vikipedi'nin her yönünde olduğu gibi bu şablon da zamanla gelişecek ve eksikleri azalacaktır. Bu şablonun anlamı konusunda yanlış anlaşılmalar olduğu inancındayım. Şablonun amacı Türk mutfağına özgü içecekler açısından Vikipedi maddeleri arasındaki dolaşımı kolaylaştırmaktır. Rapsar arkadaşa bir noktayı açıklamak isterim: Viski, kola, bira vs. bu şablona ait değildir. Ama eğer Türk birası adı altında bir madde açılırsa bu şablona eklenebilir. Dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama bu şablondaki Kahve, Çay gibi maddeler aslında Türk kahvesi ve Türk çayı gibi maddelere bağlantı vermektedir. Amaç kahveyi anlatmak değil, kahvenin Türk mutfağındaki yerini anlatmaktır. Bu tür maddelerin sayısının yüzlere varacağını hiç sanmıyorum. Nitekim şu anda sayı ancak 14'e varmış durumdadır. ---Vikiyazar 14:56, 3 Kasım 2010 (UTC)
  • Kalsın Kalsın Kalsın diyenlerin gerekçelerine katılıyorum. Bu, sebze yemeklerinden farklı bir durumdur. --82 ~145 ileti 12:11, 7 Kasım 2010 (UTC)

Yukarıdaki silinmeye aday bir sayfanın arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen üzerinde değişiklik yapmayınız.