Vikipedi:Seçkin madde adayları/İstanbul/Arşiv2

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.
Bu maddenin "seçkin madde" statüsüne alınması konusunda, Vikipedi topluluğunca fikir birliğine varılamamıştır.

--Mızrakmsj 15:05, 2 Eylül 2009 (UTC)

İstanbul[kaynağı değiştir]

Madde önceki hali büyük ölçüde değiştirilerek hazırlandı. Ekler ve kaynaklar eklendi. İngilizce Vikipedi'de ki maddeden de yararlanıldı. Kırmızı bağlantı sayısı çok az. Madde daha önceden aday gösterilmiş, ama kaynak azlığı ve içeriğin yetersizliğinden SM olamamış. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Sevgiler, saygılar..--C. Jones msj 18:21, 28 Temmuz 2009 (UTC)

  • Yorum Yorum Maddeyi hâlâ daha inceleyemedim ama ilk önce giriş kısmı gerçekten elden geçirilmeli; bu kadar detaylı bir maddeye yakışmaz Göz kırpma. Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 19:48, 28 Temmuz 2009 (UTC)
  • Evet bende giriş kısmını genişletmeyi düşündüm fakat bu şekilde daha mütevazi gibi. Hem İngilizce Vikipedi'de kısa tutulmuş. Ama yinede gelişritilebilir. Teşekkürler..--C. Jones msj 19:52, 28 Temmuz 2009 (UTC)
  • Karşı Karşı Çok düzensiz bir madde ve görsellikten uzak. Sağa sola ortaya bi' dolu resim koymak maddeyi güzelleştirmez.--Hedda Gabler 10:24, 29 Temmuz 2009 (UTC)
Maddede kullanılan resimlerin hepsi yerli yerindedir. Hiçbiri amacının dışında kullanılmamıştır. Yani maddede resim bulunsun diye reim koyulmadı. Her başlığı anlatan resim vardır. Bende bunların hepsinin düzenli olduğuna inanıyorum. Madde yerli yerindedir. Madde SM seçilmesede Vikipedi'ye böyle maddeler kazandırmak gerekir. --C. Jones msj 10:39, 29 Temmuz 2009 (UTC)
  • Her şey yerli yerindeyse OK. Bana öyle gelmiyor. Her altbaşlığa x büyük eşittir 1 olmak üzere bir resim kullanılmış durumda.Madem yukarıda en.wiki demişsiniz oradakai görsellikle biizmkine bakınız. Orada madde cidden görsel bir görünüme sahip. Neyse ben oyumu verdim yorumumu yaptım. Gerekli düzenlemeler yapılırsa maddeyi okur, oyumu ona göre değiştiririm. --Hedda Gabler 11:37, 29 Temmuz 2009 (UTC)
  • Özellikle Tarih ve Sanat başlılklarında yoğun olan resimler seyreltildi. Sanırım sizinde rahatsız olduğunuz kısım buralardı. Bazı resimlerinde boyutu küçültüldü. Göze hoş gelmeyen diğer bölümlerde varsa lütfen bildirin. Üzerinde uğraşamaya çalışırız. İyi çalışmalar..--C. Jones msj 11:55, 29 Temmuz 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Giriş bölümünü biraz genişlettim. Sanırım şimdi daha iyi olmuştur, iyi çalışmalar..--C. Jones msj 14:29, Temmuz 29, 2009
  • Yorum Yorum Böyle bir maddenin SM olabilmesi için normal bir maddeye gösterilmesi gereken emeğin iki katı emek harcanmalıdır. Kentselleşme, Belgrad Ormanı gibi başlıklara kaynak eklenmesi ve Tarih başlığının geliştirilmesi gerek. Ayrıca maddedeki kaynakların büyük bölümü benim eklediğim Üniversite resmi sitelerinden kaynaklar. Maddenin yazımına benim de emeğim geçti ama gene de madde henüz hazır değil. Türkiye'nin en önemli hipodromu olan Veli Efendi Hipodrom'u bu ilimizdedir. cümlesine bakılacak olunursa neden hazır olmadığı rahatlıkla anlaşılır. Birkaç ufak değişiklik ve birazcık daha emekle SM olabilecek, hoş bir madde. --Veritasileti 15:18, 29 Temmuz 2009 (UTC)
  • Evet Veritas doğru söylüyorsun fakat maddeye benimde katkım oldum demen doğru değil. Sonuçta hepimizin katkısı oldu. Hem maddenin yazımına benim de emeğim geçti demeni anlamadım. Buyur 23 Temmuzda ki benim çalışmaya başlamadan önceki maddenin hali birde İstanbul günümüzdeki hali. İki katına çıkmış. Bu öenmli değil. Dediğin gibi birlikte çalışırsak çok daha iyi madde olur. Ama belirli kişiler hariç kimse katkıda bulunmuyor. Biraz destek ve çaba lütfen. Teşekkürler, iyi vikiler..--C. Jones msj 15:59, 29 Temmuz 2009 (UTC)
Bunu megalomanlığımdan söylemedim yanlış anlaşıldı. Yani ben de çaba harcadım diye maddeyi kayıramam demiştim. Keşke demeseymişim. --Veritasileti 16:01, 29 Temmuz 2009 (UTC)
  • Lütfen efendim rica ederim bu şekilde konuşmayınız. Eğer sizi kırdıysamda özür dilerim. Sonuçta bu yazı dilinde yanlış anlaşılmalar çok oluyor. Ayrıca bu nasıl bir SM adaylığıdır anlamadım. Kaç tane yorum yapıldı ortada oy yok, gelişme yok, heyecan yok :) İyi Vikiler..--C. Jones msj 16:14, 29 Temmuz 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Nüfus bölümüne (yani "Din"'in dışındaki kısım) baktım, ve gördüğüm kadarıyla kaynak sorunları mevcuttur. "Tarihsel nüfus" bölümünde 1477 yılın dışında herhangi bir kaynak belirtilmemiş. İlçe nüfusu tablosunda da sorunlar var; Tuzla'nın nüfusu "165.23" olarak verilmiş, o da ne demek? Belirtilen kaynağa baktım ve gördüm ki kaynaktaki (yani 59. dipnot) nüfus sayıları maddede verilen bütün ilçe nüfus sayılarından değişikti. Tablonun dışındaki cümleler için kaynaklar da belirtmelisin. İyi çalışmalar. Raning-friciz-rulcall me, I'm yours 20:48, 29 Temmuz 2009 (UTC)
  • Karşı KarşıBende maddeyi sayın --Hedda Gabler gibi düzensiz buldum.Açıkçası İstanbul gibi çok çok tarihi,köklü bir şehrin maddesi için şuanki maddeyi yeterli bulmuyorum.Bence madde üzerinde çok çalışılması gerek.Seçkin madde olması için erken--WilliamWallace 23:59, 29 Temmuz 2009 (UTC)
Öyleyse oylamayı kapatalım. Bu maddeyi bu kadar ilerlemiş bu noktadan alıp daha ileriye taşıyın. Sonra SM yaparsınız. Fakat görünüşe göre maddenin üzerinde kimse çalışmaz. Oylamanın kapanmasını istiyorum, iyi çalışmalar..--C. Jones msj 08:07, 30 Temmuz 2009 (UTC)
Kimse maddeyle ilgilenmek zorunda değil, aday gösterdiniz diye oylama katılan kullanıcı görüşünü belirtmiş. Sizin yorum karşısında "Bu maddeyi bu kadar ilerlemiş bu noktadan alıp daha ileriye taşıyın" deme hakkınız bulunmamaktadır.--Hedda Gabler 09:33, 30 Temmuz 2009 (UTC)
  • Ben Bence madde üzerinde çok çalışılması gerek sözüne karşılık söyledim bunu. Madem çalışılması gerekse çalışın anlamında. Hem sizinde sürekli kişilere yönelik muhalefet hakkınız bulunmamaktadır. --C. Jones msj 09:40, 30 Temmuz 2009 (UTC)
  • İşte ben de onu söylüyorum, kimseye "çalışın" demeye hakkınız yoktur. Kullanıcının maddeye "yetersiz" (vs.) demesi, kullanıcının gidip maddeyi geliştirmesini gerektirmez. Neyse konuyu burda kapatalım ki oylama dışına çıkmasın. Kolay gelsin size.--Hedda Gabler 10:44, 31 Temmuz 2009 (UTC)

*Destek Destek--UğTurKAvAK 04:08, 4 Ağustos 2009 (UTC)Geçersiz oy. Bknz:VP:OY

  • Yorum Yorum Üzerinde epey uğraşılmış olduğu belli oluyor, emeği geçenlerin eline sağlık. Bence şu anki haliyle SM olmasına az kalmış ama hâlâ çalışma istiyor. Birincisi, pekçok yazım hatalarının temizlenmesi gerek (büyük harf hataları, ayrı/bitişik yazılması gereken sözcükler, vs.). Vikipedi iç bağlantıları her zaman ilk belirtildikleri yerde değiller. İkincisi, görebildiğim kadarıyla İngilizce Wiki'den çevrilmiş kısımlar var, bunların tekrar bir gözden geçirilmeli, eksik aktarılmış kısımların tamamlanması gerek. Eğer çeviri yoluyla İngilizce Wiki'den kolaylıkla aktarılabilecek bilgiler varsa bunlar eksik olmamalı. Üçüncüsü, bazı bilgilerin İstanbul'la ilgisi yok, veya iyi belirtilmemiş (örneğin, neden Mimar Sinan'ın tüm eserlerinin sayısı listelenmiş? Merkez Bankası Şubeleri şablonu çok alakasız) Dördüncüsü, giriş paragrafı madde ana hatlarının belirtilmesi gereken bir yer olduğu için, bence biraz fazla ayrıntı olan bazı bilgiler atılabilir veya daha uygun yerlere taşınabilir. Beşincisi, nüfus konusunda beşinci olduğuna dair bilgi ile madde sonundaki en kalabalık şehirler şablonu tutarsız durumda. Bu şablonun en:List of cities proper by population maddesine göre yeniden düzenlenmesi gerek. (Hazır bu iş yapılırken o maddenin Türkçesi de burada açılsa ne iyi olur!). Altıncısı, madde sonunda bulunan, İstanbul merkezde olmak üzere çevresindeki komşuları gösteren şekil, etrafındaki diğer metinlerle örtüşüyor, bunun düzeltilmesi lazım. Teşekkürler, iyi çalışmalar.--İnfoCan 15:59, 11 Ağustos 2009 (UTC)
  • Evet büyük bir kısmı İngilizce Vikipedi'den çeviridir. Tabi çevirirken hata yapmış olunabilir. Çünkü bu çeviriyi yaparken kısa sürede ve temiz yapmaya çalıştım. Yinede çok az bile olsa eksikler vardır. Artık çok az bir çalışma istiyor. Bunun sonucunda SM olabilir gibi. İyi vikiler..--C. Jones msj 19:59, 15 Ağustos 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Öncelikle çıkarttığınız iş için sizi tebrik etmek istiyorum. Uzun süre maddeyle uğraştıktan sonra, bazı yazım ve ifade hatalarını görmemiş olmanız doğaldır. Okudukça düzeltmeye çalışacağım.Fakat yine de bazı eksiklikler var.Bu eksikler de giderildikten sonra maddenin SM olması için destek olacağımdan emin olabilirsiniz.--İradeninKuvveti 00:03, 18 Ağustos 2009 (UTC)
  • Yorum Yorum Madde aday gösterildiği dönemden beri olduka değişmiş ve gelişmiş. Çok az çalışma ile SM olabilir; çok da güzel olur. :) Yalnız şu ilçeleri gösteren harita şehir yeni ilçelere bölünmeden önceki haliyle duruyor. (Başakşehir, Sancaktepe gibi ilçeler yok) Bunu bir ara ben Portal'da değiştirmeye çalışmış ama yeni versiyonu bulamamıştım. Haritayı güncelleyebilecek veya başka dillerden daha güncel halini bulabilecek vardır umarım.--Math34 ileti 10:02, 25 Ağustos 2009 (UTC)
Bu, bir seçkin madde adaylığının arşivlenmiş tartışmasıdır. Lütfen bu sayfa üzerinde değişiklik yapmayın. Konuyla ilgili yorumlarınızı maddenin tartışma sayfasına ekleyebilirsiniz. Bu sayfada herhangi bir değişiklik yapılmamalıdır.