The Outside (şarkı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
"The Outside"
Scaled and Icy albümünden
Twenty One Pilots single
Yayımlanma24 Kasım 2021
Kaydedilme2020-2021
TarzSynth-pop
Alternative Rock
Süre2:52
ŞirketWarner Music Group
Fueled by Ramen
YazarTyler Joseph
YapımcıTyler Joseph
Twenty One Pilots single kronolojisi
"Saturday"
(2021)
"The Outside" "Overcompensate"
(2024)

"The Outside", Amerikalı müzik ikilisi Twenty One Pilots tarafından yazılan ve kaydedilen bir şarkıdır. Altıncı stüdyo albümleri Scaled and Icy'nin (2021) dördüncü ve son single'ı olarak 21 Mayıs 2021'de Fueled by Ramen aracılığıyla yayınlandı. Şarkının hem yazarı hem prodüktörü grubun solisti Tyler Joseph'tir. Şarkının müzik videosu 18 Mart 2022'de yayınlandı.[1]

Müzik videosu[değiştir | kaynağı değiştir]

"The Outside"ın müzik videosu Andrew Donoho tarafından yönetildi ve 18 Mart 2022'de yayınlandı. "Saturday" videosunun devamı niteliğinde olan bu klip, olay örgüsünün çoğunu Twenty One Pilots'ın önceki albümü Trench'te (2018) anlatılan hikayeden alıyor.

Video, bir deniz ejderhasının sahnesiyle başlıyor ve bu sahne, kurgusal DEMA kentinde, bir ihanet nedeniyle içlerinden birini öldürmeye devam eden dokuz piskoposun bulunduğu bir odaya doğru kayboluyor. Sahne daha sonra Joseph'in "Trench" olarak bilinen kavramsal kıtada bulunan "Voldsøy" adıyla anılan bir adanın kıyısında uyanmasıyla kesiliyor. Dun, Joseph'i ve ikisini boynuzlu yaratıkların yaşadığı bir mağaraya doğru yola çıkarken bulur; Bu yaratık, Ned olarak adlandırıldığı "Chlorine" videosunda özellikle yer aldı. Joseph yaratıkların yanına oturur ve onların kendisine verdikleri bilinmeyen bir maddeyi içer ve mağaradan çıkan birini takip eder. Yaratıklar ona boynuzlarını verir ve ortadan kaybolur. Joseph daha sonra boynuzları başının üzerine yerleştirir ve bu da onun DEMA'daki ölü piskoposun bedeninin kontrolünü ele geçirmesine olanak tanır. Piskoposların odasındaki neon ışıklardan birini kırar, ardından hasarlı neon ışığın neden olduğu yangında piskoposu yakarak kontrolden çıkarır. Video, Joseph ve Dun'ın gece yan yana durup, DEMA şehrine karşı bir isyan olan "Banditoların" meşalelerini fark ederken uzaklara bakarken çekilmiş bir görüntüsüyle kesiliyor. Video daha sonra Joseph ve Dun'u fark eden belirli bir Bandito ikilisine odaklanıyor ve artık alevler içinde olan Dema'ya dönüp baktıklarında, videonun sonunda diğer Banditoların "Nico and The Niners" klibinin sonunda tulumlarını bulan ikilinin aynı ikili olduğu ortaya çıkıyor.[2]

Canlı performanslar[değiştir | kaynağı değiştir]

16 Aralık 2021'de Twenty One Pilots YouTube kanalı, grubun şarkıyı Meksika'nın Mexico City kentindeki Corona Capital Festivali'nde seslendirdiği bir video yayınladı.[3]

Emeği geçenler[değiştir | kaynağı değiştir]

Aşağıdakiler Scaled ve Icy'nin notlarından uyarlanmıştır.[4]

  • Tyler Joseph – vokaller, gitar, bas, orglar, klavyeler, synthesizer, programlama, prodüksiyon
  • Josh Dun – bateri, perküsyon, trampet

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Watch twenty one pilots' cinematic new video for The Outside". Kerrang! (İngilizce). 18 Mart 2022. 4 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2024. 
  2. ^ "The Outside (Official Video)". YouTube. 18 Mart 2022. 26 Nisan 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2024. 
  3. ^ "The Outside (Live from Mexico)". YouTube. 16 Aralık 2021. 20 Nisan 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2024. 
  4. ^ "TWENTY ONE PILOTS ' SCALED AND ICY' (TNSN DVSN)". Tension Division (İngilizce). 26 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Nisan 2024.