İçeriğe atla

Tartışma:Marmaray

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Marmaray, eski bir seçkin madde adayıdır. Maddenin aşağıdaki aşama geçmişindeki bağlantılardan adaylığın neden başarısız olduğunu görebilirsiniz.
29 Haziran 2012 Seçkin madde adayı Başarısız
  • Bazı inşaat terimlerini açıklanmak üzere ingilizce haliyle bıraktım. Lütfen yardımcı olun MEO (tartışma) 12:49, 17 Mart 2012 (UTC)
    • Anlam akışı hakkında lütfen önerilerinizi sununuz. MEO (tartışma) 02:03, 18 Mart 2012 (UTC)

Yoruma dayalı ifadeler[kaynağı değiştir]

  • "Marmaray, Manş Denizi'ndeki Eurotunnel benzeri bir demiryolu projesidir" ve "hava kalitesine büyük fayda sağlayacaktır" gibi ifadeler ansiklopedik olmaktan uzak. Zaten kaynak belirtilmeden yazılıyor olmaları da yanlış. Niye özellikle Eurotunnel? "Hava kalitesine fayda sağlamak" ifade olarak yanlış zaten. "Hava kalitesini arttıracaktır" ya da "Hava kirliliğini azaltacaktır" denmeli. --Diren Yardimli (mesaj) 19:56, 30 Mayıs 2013 (UTC)
Yoruma dayalı iki ifadeyi de kaldırdım. Bunları, değişiklik özeti yazarak siz de kaldırabilirsiniz :)--RapsarEfendim? 22:48, 30 Mayıs 2013 (UTC)
Yoruma dayalı olmayan iki ifadeyi de geri aldım. Referanslarını ekledim. MEOGLOBALBana mesaj atın 20:59, 8 Haziran 2013 (UTC)

Galerinin güncellenmesi[kaynağı değiştir]

Merhaba, Galerideki resimlerin güncellenmesi gerekiyor. İnşaat halindeki görseller o zaman bir şey ifade ediyordu. Ancak artık Marmaray hayata geçmiş ve insanlarla dolu bir ulaşım seçeneğidir. Güncel, işlev resimlere ihtiyaç var. -Dominator1453 (mesaj) 05:05, 3 Mayıs 2016 (UTC)

Üslup sıkıntıları[kaynağı değiştir]

Maddenin üslubu sıkıntılı gerçek Vikipedistler tarafından elden geçmesi gerekiyor. Görünüm de aynı şekilde. Girişte alt paragraflarda kalın puntolu yazılar falan var ne alaka? Olur olmaz her şeyde listelenme yapılmış. Bir yerde "Kazılarda bulunan tarihi eserler müze-istasyon şeklinde yapılacak bu yapıda sergilenecek." mesela, üslup ansiklopedik değil, kaynak yok vs vs. Buradan genel bir belirtme yapayım, vakti olan değiştirme yapsın. Kolay gelsin. -seyit. 12:07, 14 Ekim 2016 (UTC)

10 vagonlu trenlerin çürümeye bırakıldığı hakkındaki bilgi yanlıştır. Bir yıldan uzun süredir sabah ve akşamları yoğun saatlerde (yaz kış ve haftasonları farklı olduğundan zaman vermedim) 10 vagonlu trenler hizmettedir. Bu konuya yer verilecekse işletmeci kurumdan daha detaylı bilgi almalısınız.

Marmaray araçları ile Halkalı - Bahçeşehir arasında yapılacak olan ring seferler hakında...[kaynağı değiştir]

Bildiğiniz üzere TCDD trafından Halkalı - Bahçeşehir arasında Marmaray bağlantılı tren seferleri için 3 istasyonu yapım ihalesine çıkıldı. Başakşehir Belediyesi tarafından yapılan paylaşıma göre 5'li Marmaray seti ile Halkalı - Bahçeşehir arasında test sürüşü gerçekleştirilmiş. Bu durumda, Halkalı - Bahçeşehir arasını bu sayfaya mekik hat olarak eklemek makul olur mu? Teşekkürler Krnzysf (mesaj) 13.37, 19 Eylül 2021 (UTC)Yanıtla

Söz konusu hattın işletmecisi TCDD ya da TCDD Taşımacılık olacaksa, buna dair bir bilgi varsa, mekik hat olarak eklemek bence makul bir yaklaşım olur. Hattı Başakşehir Belediyesi işletecekse, tıpkı Adaray gibi, ayrı değerlendirmek daha doğru olacaktır. --bluetime93 💬 17.17, 19 Eylül 2021 (UTC)Yanıtla
Tamamdır. Açıldığı zaman işleten kuruma göre bilgiyi ekleriz yada ayrı başlıkta ele alırız. Teşekkürler Krnzysf (mesaj) 18.32, 19 Eylül 2021 (UTC)Yanıtla