Tartışma:Kozan Katliamı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Maddedeki kaynaklar tarafsız değil, kaynaksız etiketini ekliyorum. Yine "şehit" gibi ifadeler de var ki bu da taraflı olduğunu gösteriyor. --"Seksen" 20:12, 24 Eylül 2011 (UTC)

Kaç Kaç olayları -> Kaç Kaç olayı olarak değiştirildi (İngilizce wikide en:Kaç Kaç incident maddesi mevcuttrur). Şehit ifadeleri tarafsızlaştırıldı. Takabeg ileti 02:19, 12 Haziran 2012 (UTC)

Google booksta sadece Vikipedi gösteriliyor. Kayda değerliği şüpheli. Takabeg ileti 02:37, 12 Haziran 2012 (UTC)

Kaynakları güvenilir değil, hiçbirine de ulaşılamıyor zaten. İçeriği doğru olsa bile mevcut şartlarda taraflı etiketinin kalmasından yanayım. Kayda değer de görünmüyor. Google Books'ta çıkan Hüseyin Cahit Yalçın tarihçi değil. Geriye içeriğini göremediğimiz iki kitap kalıyor. Maddede belirtilen "işgal bittikten sonraki çalışmalar"ı da internette bulamadım. Bu şartlar altında silinebilir diye düşünüyorum. Olur da içeriğinden bir kısmı doğrulanırsa bu kısım Müslüman - Türk katliamları (veya açılacak olursa Kaç Kaç olayı) maddesine aktarılabilir. --seksen 10:03, 12 Haziran 2012 (UTC)
Hüseyin Cahit Yalçın tarihçi değil, ama bence destekçi kaynak olarak kullanılabilir. Yine de kitabın adı Talât Paşa, sanki alakasız kitaba benziyor. Ve ben google booksta o kitabın içeriklerini göremedim. Siz görebilirdiniz mi ? Göremedim de kitabın başlığından hareketle, Sis (Kozan)'teki Ermenilere yönelik katliamı anlattığını tahmin ediyorum. Takabeg ileti 10:57, 12 Haziran 2012 (UTC)