Tartışma:Bant genişliği

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje İnternet (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki İnternet maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje İnternet kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Maddede birkaç konuda kafa karıştırıcı ifadeler vardı:

  • Bant genişliğini ifade eden birkaç farklı birim vardır. Analog sinyaller (radyo dahil) için frekans, modulasyon söz konusu olduğunda (spesifik olarak modem modülasyonları) baud, sayısal sinyalleşmeler için byte ya da bitlerle ifade edilir. Sadece TV örneğini vermek çok yetersiz ve yanıltıcı.
  • Bant genişliğini azaltan yazılımlardan bahsedilmiş. Öyle bir yazılım yok. Ancak servis kalitesini kontrol amacıyla kullanılan yazılım ve donanımlar var. Bir diğer yanlışlık da "donanımlarda dahi bu işi yazılım yapar" demek.
  • Bant genişliğini kontrol eden araçlardan bahsederken sadece PC tabanlı yazılım teknolojilerinden bahsedilmiş. Oysa, sözü edilmesi gereken protokoller, algoritmalar ve özel donanımlar var. Bilhassa söz konusu olan kişisel bilgisayar değil de ağ mühendisliği ise... --Volkan 22:30, 25 Mayıs 2006 (UTC)

Televizyon örneği ve internet[kaynağı değiştir]

Konu başlığını açarken ben genel bir problem olduğunu, televizyonla başladığını internetle devam ettiğini anlatmak istemiştim, aynı zamanda politik bir problem olduğuna da değinmek istemiştim. Şimdi o anlamı vermediği için belki örnek cılız kalmış olabilir. Tekrar elden geçirmek gerekebilir düşüncesindeyim. --maver 23:44, 25 Mayıs 2006 (UTC)

İlginiz için teşekkürler. Potansiyel olarak çok büyüyebilecek ve çok referans vermek durumunda kalacak bir madde. Şu olasılığı da düşünelim: Bant genişliği altında bahsetmek isteyeceğimiz diğer konular daha uygun alt başlıklarda da toparlanabilir. Ağ mühendisliği, servis kalitesi, servis kalitesi destekleyen teknolojiler ve protokoller vs. --Volkan 00:11, 26 Mayıs 2006 (UTC)