Tartışma:Ankara Muharebesi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Seçkin madde Ankara Muharebesi, bir seçkin maddedir. Madde (veya onun eski bir sürümü) Vikipedi topluğunun ürettiği en iyi maddelerden biri olduğuna karar verilmiştir. Buna rağmen, bu maddeyi güncelleyebilir veya geliştirebilirseniz, lütfen çekinmeyin.
Anasayfa ödül Bu madde 31. Hafta 2021 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
Anasayfa ödül Bu madde 21. Hafta 2023 tarihinde Vikipedi anasayfasında Haftanın seçkin maddesi olarak yayımlanmıştır.
23 Temmuz 2021 Seçkin madde adayı Başarılı

tarflı ve kaynak belirtilmeden yorum yapılmış gerçek olmayan bilgiler var. Bir tek Sırpların Yıldırım'ı terk etmediği gibi gerçek olmayan tek yanlı kaynaksız bilgiler var. Aynı editörün (takabeg)yazdığı srebrenica ve Jepa'nın düşmesi sayfası ise tamamen sırp yalaması bir sayfa

Bayezid ve Timur un yaşları[kaynağı değiştir]

Bayezid esir düştüğünde 42, Timur ise 66 yaşında idi. Bu resimde tersi görünüyor. Bilgilerimiz mi yanlış yoksa başka bir açıklaması mı var? Saygılar ümit kanmaz

Umitkanmaz 12:34, 20 Mart 2010 (UTC)

Yorum İçeren İfade[kaynağı değiştir]

Bayezid'in Timur'un yerine getirilmesi zaten imkânsız bu isteklerinin hiçbirini kabul etmemesi savaşın gerekçesi oldu.

Taleplerin yerine getirilmesinin "zaten imkansız" olması yorum içerdiği için değiştirilmiştir.

1402 Ankara Savaşı Uluslararası Kongresi[kaynağı değiştir]

Bu kongreyi düzenleyen akademistler Vikipedi okumuyor herhalde... --E4024 (mesaj) 16:49, 23 Ekim 2013 (UTC)

Her iki ordu da sabah namazlarini kildiktan sonra savas baslamis?.. Her iki ordu sabah namazlarini kildiktan sonra?

Kaynak eksikliği[kaynağı değiştir]

Maddenin bir çok bölümünde yanlış bilgiler var. Bir kaç farklı kitaptan bu savaşı okudum. Muharebenin son kısmı çok komik olmuş. Bayezid'i kaçmaya ikna etmişler, tamam demiş bilmem nereden 16 km sonra atı tökezlemiş ve bağlamışlar. Gerçekten çok komik Yıldırımın elinde kalan bir kaç bin askeri ile Timur a doğru saldırıya geçmiş, bayyaa ilerlemiş, ünlü baltası ile aynı anda iki timuri askerini devirdiği bile yazıyor timurun tarihçisi ancak baya kalabalık bir grup düşman askerinin içerisine girince atı tokezlemiş bir ara ayağa kaldırsada timur askerleri atı oldurerek padişahı esir almışlar bu maddeyi de zamanım olunca duzenlemek istiyorum ama diğer işlerden vakit kalmıyor. vikipedi yasaklansın diyenleri desteklemiyorum ama bu tur yanlış bilgileri gorunce insan hayal kırıklığına uğruyor. Benden once el atıp duzenleyecek arkadaşlara duyuralım--Sait71 13:21, 20 Ekim 2014 (UTC)

Sait71 Madde biçimi sorunlu. Resimler simetrik değil. Bazı kısımlar paragraflara ayrılmalı. İyi bildiğiniz için siz daha başarılı yaparsınız. Ayrıca hükümdar resimleri olmasını tasvip etmiyorum. Bu resimler gerçeği yansıtmamakta, referansı olmadğı için ansiklopedik tutuma uymamaktadır. --Kafkasmurat- 07:33, 25 Ekim 2014 (UTC)
Ben çalışma sayfamda başlamıştım biraz düzenlemeye ama daha fazla kaynağa ulaşmam gerekiyor. Sonuçta tarih konusu kafadan yazılacak bir şey değil. Bu konuda sefernamelerde yazan ordu sayısı 140.000. Ancak İran seferine çıkarken, Anadolu'daki olası iç isyanlara karşı hasta, genç ve yaşlılardan oluşan 40.000 kadar bir geri birlik bırakılmış. Şah İsmail İran önlerinde tüm otlukları kaynakları yok ettiği için Osmanlı Ordusu çok zorlanmış. Atlar otlanacak alan, askerler içecek su bulmakta çok güçlük çekmişler. Savaş meydanına kadar baya bi zaiyat verilmiş yine. Savaş alanında ise yaklaşık 80.000 asker olduğu yazılmakta. Safevilerin de aşağı yukarı bu sayıya yakın bir ordusu olduğu söylenmektedir. :)Sait71 13:20, 25 Ekim 2014 (UTC)
Timurlular demek istediniz her halde. Sayı hakkında çok yorum yapamayacağım ancak Osmanlı sahasında yapıldığı için Osmanlı mevcudunun az olmadığını düşünüyorum. Timur'un savaş hazırlıkları her kaynakta belirtiliyor. İyi bir tahkimatı var, ancak Osmanlı da asker çıkarma konusunda sıkıntı çekmiş olamaz. Sonuçta ev sahibi kendi evinde yeniliyor. Adil bir savaş olduğunu düşünüyorum. Bu kişisel yorumumdur, meseleyi Halil Çetin'in çalışması ve İslam Ansiklopedisi'nde kullanılan kaynaklar ile aydınlatabiliriz. --Kafkasmurat- 16:08, 25 Ekim 2014 (UTC)
Pardon yahu ben Çaldıran ile karıştırdım, Osmanlı-Safevi savaşını . Ordu sayılarının abartıldığı kadar çok olmadığı söylenmekte. Bu konuyu aydınlatabilirsek, diğer kısımlar zaten kolay olacak.Sait71 17:19, 25 Ekim 2014 (UTC)