İçeriğe atla

Tartışma:Anjiotensin II reseptör antagonistleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Vikipolimer tarafından 2 yıl önce Sayfanın ilk kez oluşturulması hakkında . başlığına
Vikiproje Tıp (B-sınıf, Orta-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Tıp maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Tıp kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Orta  Bu madde Orta-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Farmakoloji (B-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Farmakoloji maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Farmakoloji kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 B  Bu madde B-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Sayfanın ilk kez oluşturulması hakkında .[kaynağı değiştir]

Öncelikle bir ilaç bilgi kutusunun da eklenmesi yerinde olur. Amerikan kültüründe ilaçların ticari isimlerini - yani şirketlerin ilaca verdikleri 'jenerik' isimleriyle - paylaşmayı normal görüyorlar. Hekimlik etiğinde bu uygun karşılanmaz, bundan ötürü ticari isimleri çevirmedim , molekül isimleriyle andım. İlaç firmalarının sponsorluğunda yapıldığından şüphelendiğim çalışmalar çok sayıda bağımsız kurumla tekrar edilmemişse için iddia edildi şeklinde cümleleri sonlandırdım . Bu yerel veya 'subjektif' bir kanı değildir. Firmaların muazzam ölçekli yatırımlar yaptığı göz önünde bulundurulursa bu makul bir kaygıdır. Yine aynı şekilde çok sayıda bağımsız kurumun yaptığı çalışmalarda 'iddia edildi' deyimini kullanmadım . Sayfanının az miktarda çevirisi kaldı .İlacın farmakodinamiğini öncelikli görmediğimden çevirmedim. Sayfa üzerine çalışma yapmak için yardım isteyenler bana mesaj kutusundan ulaşabilir.

Dr. Serhat Öz (mesaj) 01.18, 5 Kasım 2021 (UTC) Dr. Serhat ÖZYanıtla

Yanıt Yanıt Selamlar @Dr. Serhat Öz çalışmalarınızdan dolayı öncelikle teşekkür ederim, ilk bahsettiğiniz husus konusunda belirtmek isterim ki vikipedi sansür değildir elbette bilgi kutusu kullanıp ilacı üreten firmayı da ekleyebilirsiniz, sonuçta burası ansiklopedi ve bu bilgi insanların merak ettiği bir bilgi olabilir :) Sizden ricam eğer içerikleri çevirirken otosansür yaptıysanız, üzerinden geçip sansürlediğiniz kısımları da çevirmenizdir, bu sayede madde daha fazla gelişebilir ve hataları tespit edilebilir. İyi çalışmalar :) 𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 01.34, 5 Kasım 2021 (UTC)Yanıtla