İçeriğe atla

Tartışma:Çorba

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Vikiproje 10K (Bilinmeyen-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki 10K maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje 10K kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 Bilinmeyen  Bu madde Bilinmeyen-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Mutfak (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mutfak maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mutfak kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Resimdekinin ezogelin çorbası olduğuna emin misiniz? Bence değil :) Mdakin 11:12, 21 Şubat 2006 (UTC)

Son değişikliklerde Tartışma:Çorba görünce Çorba üzerine ne tartışma olabilir diye güldüm. Bu arada bence de Ezogelin değil :) --Math34 11:15, 21 Şubat 2006 (UTC)
  • Gerçekten pek benzemiyor. Resmi yükleyen Erdemsenol kendisine bi sormak lazım. Aslında başka bir çorbanın resmini çekip koyabiliriz... - Noumenon 11:16, 21 Şubat 2006 (UTC)

"Kökeni Sanskritçe’den gelen İngilizce çorba (soup) kelimesi, ‘iyi beslenme’ anlamı taşır" buyurmus kaynak. Hangi kaynak? Türk "hazır çorba" üreticilerinin meslek kuruluşu! "Güvenilir kaynak" denilen şey bu olmalı. Tarafsız, akademik, nesnel ve çok güven telkin edici. Türkçe bir ansiklopedinin neden "soup" kelimesini anlattığı benim için bir muamma. Acaba maddenize "soup" kelimesinin anlamı ile başlamak sizin için bu kadar önemli ise, "soup ‘iyi beslenme’ anlamı taşır" diyen "Ingilizce" ve güvenilir bir kaynak bulamaz mısınız? Bu iddia doğru ise Türk hazır çorba üreticilerinden önce Ingilizce yazan akademisyenler tarafından dile getirilmiş olmalı, değil mi? Bu madde ansiklopedinizi bence -kusura bakmayın ama- biraz "komik" kılıyor. Çorba o kadar "Türk" bir yemek sınıfı ki, Inglizce Vikipedide soup'tan ayrıca bir "chorba" maddesi var ve ilk kelimeleri "Turkish" ve "çorba (aynen)". Cidden ayıp oluyor. Kalın sağlıcakla. --176.239.23.168 18:24, 3 Mart 2016 (UTC)