İçeriğe atla

GpsDrive

Vikipedi, özgür ansiklopedi
GpsDrive
Navit logosu ve örnek bir ekran görntüsü.
Geliştirici(ler)Jörg Ostertag
Güncel sürüm2.11 / 24 Haziran 2010 (13 yıl önce) (2010-06-24)
Programlama diliC
İşletim sistemiUnix-like
TürSeyir
LisansGNU Genel Kamu Lisansı (ücretsiz)
Resmî sitesigpsdrive.de
Kod deposu Bunu Vikiveri'de düzenleyin

GPSDrive bir taşıt seyir sistemi olarak etki göstermek üzere tasarlanmış bilgisayar programıdır. Program, bir bilgisayar ekranında çizilen yakınlaştırılabilir bir harita üzerinde NMEA-özellikli bir GPS alıcısından elde edilen konum bilgisi ile kullanıcının konumunu, görüntüler. Eşleme dosyası konuma otomatik olarak ve tercih edilen bir dereceye bağlı olarak seçilir.

Şu anda, GPSDrive haritaları raster görüntüleri kullanır, ama onun gelişimi için taslaklar OpenStreetMap gibi projelerden vektör verilerinin kullanılmasını içermektedir. Festival programı çalışıyorsa konuşma komutu çıkışı desteklenir. GPSDrive NMEA protokol destekli bir seri bağlantı noktası ile tüm Garmin GPS alıcılarıyla ve diğer GPS alıcılarıyla çalışmak üzere tasarlanmıştır.

GPSDrive GTK + grafik Çeviricisi araç kullanımı ile ve C ile yazılmış ve Linux, FreeBSD ve diğer Unix benzeri sistemler üzerinde çalışır. İngilizce, Almanca ve Fransızca gibi farklı dillerde arayüz desteği vardır. GNU Genel Kamu Lisansı altında kullanılabilir.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]