Tartışma:Murray Rothbard

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Liberteryen/Liberteryan[kaynağı değiştir]

Milli Eğitim Bakanlığı, Daily Sabah ve Hasan Erseli'in kitabında "Liberteryan" diye yazılmış - bundan dolayı değiştirdim. (Benim dilime de ilk gelen "Liberteryan') Seraphim System (mesaj) 20:04, 30 Nisan 2017 (UTC)

Ana madde adı liberteryenizm. --Superyetkinileti 11:16, 1 Mayıs 2017 (UTC)
Evet, ama Vikipedia kaynak sayilamaz - yönlendirme bağlıyabiliriz. Liberteyenizm bazi yerlerde kullaniliyor, ama MEB bu konuda daha güvenilir bir kaynak olduğunu düsünüyorum - yayınladıkları felsefe testini burada inceleyebilirsiniz. Hasan Ersel ise Sabanci Üniversitesi'nde ders veriyor kitabi burdadır Seraphim System (mesaj) 19:35, 1 Mayıs 2017 (UTC)
@Seraphim System, Vikipedi'nin güvenilir kaynak olmadığı konusunda kesinlikle haklısınız. Superyetkin'in söylediği sanırım Vikipedi'de yerleşmiş olan terimin "liberteryen" olduğu ve terminolojimizin farklı maddelerde uyumlu olması gerektiği. Dolayısıyla bu noktada bir değişikliğe gidilmesi gerekiyorsa bunu Tartışma:Liberteryenizm sayfasında belirtip değişikliğe Vikipedi çapında gidilmesi daha doğru olur. Türkçe terminoloji hakkında herhangi bir bilgim yok, dolayısıyla bu mesajım kullanımın ne olması gerektiğine dair yorum içermemekte. Son ve önemli olarak, ilginiz ve katkınız için teşekkür ederim, iyi çalışmalar. --Seksen iki yüz kırk beş / GGT (mesaj) 01:37, 6 Mayıs 2017 (UTC)