Alisher Zokirov

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Alisher Zokirov
DoğumAlisher Zokirov
17 Aralık 1987 (36 yaşında)
Andican, Özbekistan
MesleklerŞarkıcı
Müzisyen
Söz yazarı
Besteci
Yapımcı
Aranjör
Etkin yıllar2006–günümüz
Müzik şirketiNevoMusic
Resmî sitealishezokirov.com

Alisher Zokirov (d. 17 Aralık 1987, Andican), Özbek şarkıcı, şarkı yazarı, besteci ve aranjör.[1] İlk çıkışını, 2006'da "Baba" adlı şarkısı ile yaptı. Ardından "Dost Bolib Qol", "Istamadi", "Kechdim", "Malikam", "Parcha-Parcha" şarkıları ile popüler olmuştur.

Hayatı ve kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Alişer Zakirov Kutbullayeviç 17 Aralık 1987'de Andican'ın Mirpo'stin Caddesi'nde orta sınıf bir ailede doğdu. Ailede 4 çocuk var, Alişer ortanca çocuk. Alisher, 1995 yılında Andican'daki 37 numaralı ortaokula girdi ve bazı nedenlerden dolayı 2000 yılında 27 numaralı ortaokula geçti. 5. sınıfta sınıf lideri Alişer'in müziğe olan ilgisini fark ederek onu müzik kulübüne götürdü ve ardından Alişer'in genç yaşına rağmen çeşitli okul etkinliklerinde klasik şarkılar söylemesi okul öğretmenlerini şaşırttı. Alisher çeşitli yarışmalara katıldı ve ödüller aldı. 2004 yılında okuldan mezun oldu ve ailevi nedenlerden dolayı müzik kolejine girmedi. Yine de Alisher düğünlerde ve çeşitli bayram etkinliklerinde hizmet vermeye devam etti. 2005 yılında Alisher kompozisyon konusundaki yeteneğini gösterdi ve birkaç şarkı yazdı. 2006 yılında "Baba" adlı düet şarkısını kamuoyuyla paylaşarak hayranlarının kalbini kazandı. Alisher birkaç şarkıcı için şarkılar yaratmaya ve kaydetmeye devam etti. 2007 yılında Mensiz adlı albümünü çıkardı. 2008 yılında Shoirabegim adında bir kadınla çalışmaya karar verdi ve "Arkadaş Ol", "İstamadi", "Dünyayı Bıraktım" şarkılarını ve daha birçok şarkısını hayranlarının dikkatine sundu. "Dost bo kal" ve "İstamadi" şarkıları sadece Özbekistan'da değil, komşu cumhuriyetlerde de hit oldu. Alisher, 2010 yılında Taşkent'te yaratmaya başladı ve hayranlarının beğendiği şarkılarını yeniden sundu. Nisan 2018'de yakın arkadaşı Zahidjon Nurmatov, Alisher'in yapımcısı olmaya karar verdi ve birkaç klip çektikten sonra Alisher'in çalışmaları televizyonda daha çok sunulmaya başlandı. "Dardi Bedavoman", "Yurak", "Mayli", "Aldana", "Malikam" dizileri hayranlarının dikkatini çekti. Alisher Zokirov, yapımcısı Zohidjon Nurmatov liderliğinde 24-25 Şubat 2019 tarihlerinde "Halkların Dostluğu" sarayında ilk solo konser programını sundu.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Sadie, Stanley (2021). The new Grove dictionary of music and musicians (5. bas.). New York: Grove. ISBN 978-0195170672. 


Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]