The O.C. bölümleri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(The O.C. Bölüm Listesi sayfasından yönlendirildi)
Atla: kullan, ara

Sezon 1 (2003-2004)[değiştir | kaynağı değiştir]

Ekran Görüntüsü Bölüm Orijinal yayın tarihi Kod Bölüm # #
"The Pilot" (5 Ağustos) (5 Ağustos) 2003 1 1 1x01
The Pilot, The O.C.'nin ilk bölümüdür. Ryan Atwood (Benjamin McKenzie), California'nın fakir mahallelerinden birinde yaşıyordur. Sandy Cohen bu durumda olan Ryan'ı evlat edinir. Ryan ilk önce oraya çok yabancılık çeker, geldiği Orange County adlı zengin kent de ona. Orange County (O.C.-dizinin adı da burdan geliyor-)Ryan'da, Ryan da O.C.'de çok şeyler değiştirecektir.
"The Model Home" (12 Ağustos) (12 Ağustos) 2003 2 2 1x02
Ryan ve Marissa arkadaş olurlar. Ama birbirlerinden hoşlanırlar. Luke bu yüzden Ryan'ı dövmeye kalkar ancak kavgada Caleb'ın yaptırdığı ev yanar. Julie ve Jimmy de anlaşamadıklarını anlar. Kirsten yanlışlıkla Jimmy ile öpüşür, iş yerinden bir kadın da Sandy'e musallat olur.
"The Gamble" (19 Ağustos) (19 Ağustos) 2003 3 3 1x03
Bu bölümde Caleb'ın doğumgünüdür ve bir kumar partisi verilir. Araya giren Gabrielle adlı bir kız Marissa ile Ryan'ın arasına girer. Bu arada Dawn oğlunu görmek için Orange County'e gelir. Ama kumar partisinde işleri çığrından çıkarır.
"The Debut" (26 Ağustos) (26 Ağustos) 2003 4 4 1x04
Seth Anna Stern adındaki yeni gelen kızla tanışır. Kız resmen Seth'in ruh ikizidir: o da çizgi roman hastasıdır, onun da en büyük hayali yelkenlisiyle okyanuslara açılmaktır. Seth, onun güvenilir biri olabileceğini düşünür ve ona Summer derdini açar. Anna bir plan geliştirir: Seth ve Anna çıkıyormuş gibi görünecek, Summer'ın ilgisini çekeceklerdir. Ve hakikaten de yıllardır Seth'e bir masaymış gibi davranan Summer, ilk kez Seth'i fark eder. Bu arada Luke ve Marissa nişanlanırlar. Ama Marissa'nın gönlü Ryan'dadır, Marissa bunu ilk kez o gece fark eder.
"The Outsider" (2 Eylül) (2 Eylül) 2003 5 5 1x05
Marissa, Ryan ile ilgilenmeye başlar. Ryan artık Orange County bölgesinde tanınan biri olmuştur. Seth ve Anna'nın planı da sürmektedir. Summer Seth'i gerçekten fark eder ve Anna ile ikisini kıskanır. Hatta onların ilişkisini baltalamaya çalışır. Seth hafif de olsa bir şey fark eder... Acaba Anna ve Seth arasında da bir çekim var mıdır? Julie ve Jimmy ise birbirlerinden iyice koparlar... Sandy ve Jimmy bir olub Crab Shack adında bir lokanta kurmayı tasarlar.
"The Girlfriend" (9 Eylül) (9 Eylül) 2003 6 6 1x06
Marissa Ryan'a olan çekimini her zamankinden daha fazla hisseder. Bunu Luke'a da belli eder. Summer da Seth'e aşık olduğunu fark eder. Ama bir problem vardır. Anna da Seth'e aşıktır. Seth, Anna ile öpüşür. Ve Seth Summer'la da öpüşür. Bir gidip onunla öpüşür bir gidip bununla öpüşür. Sonunda her şey açığa çıkar. Kızlar önce Seth'e küser, sonra birimizi seç der. Seth de Summer'ı seçer.Bu arada Luke başkasıyla birlikte olmaya başlar. Ryan bunu fark eder ve herkese kanıtlar. Luke herkesin güvenini kaybeder ve gider. Marissa ve Ryan ise arkadaş olmuştur.
"The Escape" (16 Eylül) (16 Eylül) 2003 7 7 1x07
Herkesin kafa dağıtmaya ihtiyacı vardır. Marissa, Ryan, Seth ve Summer birlikte Tijuanna'ya gider ve eğlenirler. Jimmy ve Julie boşanma davası açarlar ve bunu telefonla Tijuanna'daki Marissa'ya söylerler. Marissa bu yüzden aşırı dozda uyuşturucu alır ve bir sokak köşesinde baygınca kalır. Onu Ryan kurtarır.
rowspan="2" "The Resuce" (29 Ekim) (29 Ekim) 2003 8 8 1x08
Marissa iyidir. Ama hastanede istirhat ediyordur. Julie, Ryan'a kızımla görüşme der. Marissa'yı bir psikolağa göstermek ister. Ancak bunu hiç istemeyen Marissa, hastaneden Ryan ile kaçar. Ryan da; Marissa,Seth ve Summer'ın okuduğu liseye, Harbor'a yazılır.
"The Heights" (5 Kasım) (5 Kasım) 2003 9 9 1x09
During the opening day of the new school year at Harbor High, Ryan doesn't feel like he fits in at his new school and of course Luke doesn't make the situation any better. Sandy accepts a case at his new job, a case that will test his relationship with Kirsten and her father. Anna and Seth hatch a plan for Seth to win Summer over. Marissa and Ryan share their first kiss while stuck on the ferris wheel.
rowspan="2" "The Perfect Couple" (12 Kasım) (12 Kasım) 2003 10 10 1x10
Couples are plentiful in Orange County. It is a night of firsts. Now that they are free to love one another, Ryan and Marissa plan their first official date. Kirsten sees her father with a new woman, and fears Sandy has found a new woman of his own. Summer passionately kisses Seth and admits she likes him, but if he tells anyone he's dead.
"The Homecoming" (19 Kasım) (19 Kasım) 2003 11 11 1x11
Marissa ve Ryan, bir operasyonla Ryan'ın hapisteki abisini otomobil hırsızlığı suçundan kurtarmaya çalışırlar. Başları belalara girer.
"The Secret" (26 Kasım) (26 Kasım) 2003 12 12 1x12
Marissa, laboratuvar eşinin Ryan olmasını istiyordur. Ama Ryan'ın eşi Luke olur. Ryan ve Luke birbirlerini başta çekemelerseler de sonra can ciğer kuzu sarması olurlar. Luke'un babasının homoseksüel olduğunu öğrenmeleri, Luke'da büyük bir psikolojik sarsıntı yaratır. Ryan ona destek olur.
"The Best Christmuccah Ever" (3 Aralık) (3 Aralık) 2003 13 13 1x13
Seth'in annesi Hristiyan, babası Yahudi'dir. Böylece Seth, Hristiyanların bayramı Christmas (Noel) ile musevilerin bayramı Hannukkah (Hanuka) birleştirir ve ortaya Christmuccah (Noeluka) çıkar. Bunu hepberaber kutlarlar. Ancak Marissa'nın alkol sorunu ortaya çıkar ve delice şeyler yapar. Artık Ryan da Marissa'nın psikolojik destek almasını destekler. Böylece Marissa psikolağa gider. Orada Oliver ile tanışır. Ryan ve Marissa ilk kez öpüşürler.
"The Countdown" (17 Aralık) (17 Aralık) 2003 14 14 1x14
Yılbaşı gelmiştir. Marissa ve Ryan birbirlerine seni seviyorum demekten utanırlar. Kirsten'ın çılgın kardeşi Hailey gelir. Evde çılgın bir parti verir. Sandy ve Kirsten da bir "Yılbaşında Eş Değiştirme Partisi"ne giderler ve birbirlerine çıkarlar. Marissa ve Oliver bir yılbaşı partisinde yalnız kalmışlardır. Oliver da sevgilisi Nathailie'nin gelmediğini söyler. Ama yılbaşına 2 saniye kala Ryan gelip Marissa'yı öper.
rowspan="2" "The Third Wheel" (7 Ocak) (7 Ocak) 2004 15 15 1x15
Hailey, beklediği kadar hoş karşılanmadığını düşünür. Belki de Cohen’lerin evi artık onun için doludur! Luke’un artık yeni arkadaşları vardır. Bu arada Seth ve Anna birbirleriyle olmaya karar verirler.
"The Links" (14 Ocak) (14 Ocak) 2004 16 16 1x16
Marissa ve Oliver arkadaş olmuşlardır. Marissa, Oliver, Luke ve Ryan birlikte kamp yaparlar. Ama Oliver fark ettirmeden Ryan'ı öldürmeye çalışır. Ama Marissa bunu fark etmez. Summer, Anna ve Seth’in ilişkilerinde kendisinin yerinin arkadaşlık olduğunu kabullenmiş gibi gözüküyordur. Jimmy ve Sandy birlikte yeni bir iş yapmaya karar verir. Bu arada Caleb ve Julie Avrupa’dan döner. Ryan ise kendini soğuk bulmaktadır.
"The Rivals" (21 Ocak) (21 Ocak) 2004 17 17 1x17
Ryan, Oliver'ın Marissa'ya olan aşk duygularını fark eder. Ama Marissa buna inanmaz. Ryan kanıtlamaya çalışır: Oliver'ın mektubunu alır, okulun dosyalarından Oliver'ın dosyasına bakar(ve bunun için ceza alır) ama Marissa'nın gözleri kör olmuştur. Ryan'dan ayrılır.

Bölüm sonunda, Oliver Ryan'a "siz hiç uyumlu bir çift değilsiniz. Marissa benim." der. Sandy ve Jimmy’nin, Lighthouse için planları vardır ama acaba Jimmy bunun için hazır mı? Summer’ın artık yeni bir erkek arkadaşı vardır! Julie’nin ise bir işi.

"The Truth" (11 Şubat) (11 Şubat) 2004 18 18 1x18
O.C. çiftlerinin arasında değişiklik zamanı... Sınırlar bulanıklaşır ve artık net görülmez haldedir. Oliver, Marissa'yı kaçırmaya kalkar. Ama Ryan ve Sandy onu kurtarır. Marissa ağlar ve özür dilerim diyerek Ryan'ın kollarına atılır. Biri okulunu kaybeder; biri işini kaybeder; birileri birbirlerini kaybeder ve biri her şeyini kaybeder.
"The Hearthbreak" (18 Şubat) (18 Şubat) 2004 19 19 1x19
Newport’da Sevgililer Günü... Herkes birbirleri için hazırlık içinde. Summer ve Seth seks yaparlar. Ama ne kadar acemi olduklarını fark ederler. Ryan, Marissa'yı affetmez. Luke ve Julie de ilişkiye girerler. Ryan'ın Chino'daki sevgilisi Theresa ortaya çıkar; ancak Marissa tahmin ettiğinden daha çok etkilenecektir.
"The Telenovela" (25 Şubat) (25 Şubat) 2004 20 20 1x20
Ryan ve Marissa hayatlarına arkadaş olarak devam ederler; fakat farkederler ki bunu söylemek yapmaktan çok daha zordur. Theresa çalışmak için Newport’a çıkagelir ve belki biraz da ziyaret için!

Ama Theresa'nın bir nişanlısı vardır. Ryan, Theresa'yı kullanarak Marissa'yı kıskandırmaya çalıssada daha sonunda ileri giderek Theresa ile yatar. Marissa da annesiyle Luke'u öğrenmiştir. Caleb, Julie'ye ilgi göstermeye başlar. Seth, seks konusunu Sandy'e açar, o da ona tavsiyeler verir.

"The Goodbye Girl" (3 Mart) (3 Mart) 2004 21 21 1x21
Ryan, Theresa’nın Newport’da kalmaya karar vermesine sevinir; ancak kendini O’na yardım etmeye mecbur hisseder. İlk yapması gereken Theresa’ya bir iş ve kalacak bir yer bulmaktır. Theresa'nın nişanlısı ve Ryan kavga eder. Julie ve Luke’un arasındaki ilişki gelişerek devam etmektedir; fakat özel bir anlarına tanık olan Jimmy yüzünden bu ilişki artık tehdit altındadır. Bu sırada Anna artık orada işi olmadığını düşünerek Pittsburg’a geri döneceğini söyler. Seth kendi hatası yüzünden, şehri terketmeye kalkan Anna’yı durdurmak için havaalanına gider. Amacı Anna’yı ikna etmektir.
"The L.A." (24 Mart) (24 Mart) 2004 22 22 1x22
Aktör Grady Bridges, Marissa ve Summer’ı doğum günü partisine davet eder. Kızlar Ryan ve Seth’i yanlarına alır ve eğlenceye katılmak için Los Angeles’a gider. Partide Summer’ın, Grady ile fazla zaman geçirmesinden Seth pek hoşlanmaz. Bunun üzerine Seth’in seksi Kate ile karşılaşması durumu tam tersine çevirir ve Summer kıskançlık krizlerine girer. Bu sırada Ryan, Luke ve Julie’nin gizli yakınlaşmasını Marissa’dan gizleyebilmek için zor zamanlar geçirmektedir. Ayrıca Jimmy Hailey'i bir diskoda stripiz yaparken yakalar. Kimseye bir şey söylemeden onu Cohen'lere geri götürür.
"The Nana" (31 Mart) (31 Mart) 2004 23 23 1x23
Sandy'nin annesi Sophy gelir. Büyükannesinin Summer’ı onaylamayacağından korkan Seth bunun için bazı planlar yapar. Seth onun kanser olduğunu öğrenir. Bu sırada Ryan umutsuzca, Luke ve Julie’nin durumunu öğrendikten sonra ortadan kaybolan Marissa’yı aramaktadır. Ayrıca Jimmy ve Hailey bir ilişkiye başlar.

Konuk Oyuncu: Linda Lavin (Sophie "Nana" Cohen)

"The Propsal" (14 Nisan) (14 Nisan) 2004 24 24 1x24
Marissa, Luke ve annesinin arasında olanları öğrendikten sonra kendini onlarla konuşmak için hazır hissetmez. Luke ise umutsuz bir şekilde kendini açıklamaya çalışır. Sonunda Marrissa ve Ryan, Luke’un açıklamasının ne olacağını öğrenmek için O’nu dinlemeye karar verir. Bu sırada The Lighthouse’un açılış gecesi gelir. Ancak Jimmy ve Sandy alkollü içki satışı için izin alamadıklarını öğrenince şok olur. Sandy iki tercih arasında sıkışıp kalır ya içki ruhsatını alabilecek ya da partneri Jimmy’den olacaktır! Ve Caleb bu özel günü fırsat bilerek sürpriz bir şekilde Julie’e evlenme teklif eder.
"The Shower" (21 Nisan) (21 Nisan) 2004 25 25 1x25
Her gelin mutlaka düğün öncesi gelenek haline gelen büyük bir kutlama yapmalıdır ve Julie, Marissa bunu hatırlattığı için O’na minnettardır. Bu arada Theresa Newport plajına geri döner. Ryan, Theresa’nın neden döndüğünü anladığında ise bir şok yaşar. Seth ise Summer’ın babasıyla tanışma fırsatı bulur ancak bu kimsenin hoşlanabileceği bir durum olmayacaktır. Çünkü, Eddie (Theresa'nın nişanlısı), Theresa’yı dövmüştür. Marissa ve Ryan barışır. Marissa; Caleb'e Caleb ile Julie ile birlikte oturmayacağını söyler. Ama Caleb, Marissa'yı tehdit eder. Eğer gelmezse Jimmy'nin hayatını cehenneme çevirecektir.
"The Strip" (28 Nisan) (28 Nisan) 2004 26 26 1x26
Caleb, bekarlığının son günlerini yaşamaktadır. Ve O bu vaktini Las Vegas’da geçirmeye karar verir. Seth ve Ryan’da “Sin City”de Caleb’e katılarak bir kutlama yapmak isterler. Bu arada Kristen’da Julie için Newport plajında bir bekarlığa veda partisi düzenler. Bu arada şok haber: Theresa hamiledir.
rowspan="2" "The Ties That Bind" (5 Mayıs) (5 Mayıs) 2004 27 27 1x27
1. sezon finali. Ryan, kendisinin bile olup olmadığını bilmediği çocuğunu ortada bırakmamak için Theresa'ya taşınır. Julie ve Caleb evlenir, Marissa yanlarına taşınır. Marissa aynen "altın kafesteki bülbül" gibidir. Seth de bütün bu olanlara dayanamayarak yelkenlisiyle birlikte Pasifik Okyanusu'na açılır... Bir daha asla Orange County'e dönmeyecektir.

Özel Bölümler (2004)[değiştir | kaynağı değiştir]

Ekran Görüntüsü Bölüm Orijinal yayın tarihi Kod Bölüm # #
"The O.C.: Obsess Completely" (16 Ekim) (16 Ekim) 2004 1 Özel -
İlk sezona ait geçmişle ilgili olayları kapsayan özel bölüm. The O.C. ‘nin yakaladığı başarının perde arkası. Gün geçtikçe dizinin modaya nasıl bir etki yarattığı... Başka bir yerde rastlanamayacak özel röportajlar ve yeni sezona ait çok özel görüntüler.
"Welcome to The O.C.: A Day in the Life" (23 Ekim) (23 Ekim) 2004 2 Özel -
İlk sezona ait geçmişle ilgili olayları kapsayan özel bölüm. The O.C. ‘nin yakaladığı başarının perde arkası. Gün geçtikçe dizinin modaya nasıl bir etki yarattığı... Başka bir yerde rastlanamayacak özel röportajlar ve yeni sezona ait çok özel görüntüler.

Sezon 2 (2004-2005)[değiştir | kaynağı değiştir]

Ekran Görüntüsü Bölüm Orijinal yayın tarihi Kod Bölüm # #
"The Distance" (4 Kasım) (4 Kasım) 2004 1 28 2x01
The O.C.'nin ikinci sezonun ilk bölümü. Cohen'lerin evinde tadilat olmakta ve her tarafta yarı çıpak tadilatçlar dolaşmaktadır. Kirsten, Sandy'e kızar ve Seth'i eve döndürmesini söyler. Seth, Portland'de Luke ile birliktedir. Sandy ve Kirsten, ona eve dönmesini söylese de çok sert tepkiler alırlar ve Seth, Ryan eve dönmezse dönmeyeceğini belirtir. Summer, Seth'i unutmaya çabalıyor, Zach ile çıkıyordur. Marissa da Ryan'ı unutmaya çalışıyordur, ancak onu aramaktan da geri kalmaz. Ama Ryan "Alo, kimsiniz?" dese de Marissa cevap veremez ve telefonu kapar. Bu arada Julie, Marissa'ya kendisini iyi hissedip hissetmediğini sorar. Cevap olarak güzel bir haykırış ve havuza fırlatılan bir şezlong alır. Ryan da Theresa ile yaşıyordur ve her ne kadar mutlu gözükmeye çabalasa da hiç de mutlu değildir. Sonunda bunu fark eden Theresa ona bebeğin düştüğünü söyler bu sayede Ryan eve döner. Ama bu bir yalandır. Ryan dönünce eve Seth de döner. Eskisi gibi olurlar.
"The Way We Were" (11 Kasım) (11 Kasım) 2004 2 29 2x02
Ryan, Seth ve Marissa okula dönerler ve birbirleriyle karşılaşınca kçük bir şok geçirirler. Summer, Seth'e kızar ve Zach ile çıkmaya devam eder. Marissa her ne kadar Ryan ile çıkıyormuş gibi görünse de gönlü bahçıvan D.J.'dedir. Ryan bunu görünce, Marissa'dan ayrılır. Caleb ise rüşvet suçundan hapse atılır.
"The New Kids On The Block" (18 Kasım) (18 Kasım) 2004 3 30 2x03
Okula Lindsay adında bir kız gelir ve Ryan onunla talihsiz bir karşılaşma yaşar. Ayrıca laboratuvar eşi seçilmişlerdir. Seth, kendini değiştirmeye karar verir ve Bait Shop barında çalışmaya başlar. Barda yanındaki kız asi, dövmeli kız Alex'tir. Seth, Summer'la arkadaş olmak adına bir numara daha yapar: kazandığı maaşla Summer ve Zach'e Bait Shop'taki o gece The Walkmen konserine bilet alır. Ama Zach, Summer'a Seth'le gitmesini tavsiye eder ve Summer, Seth'le gider. Ama Seth, onu yanlışlıkla öpünce Summer ona kızıp gider. Caleb hapisten çıkar ve Newport Group'un yeni CEO'sunu Kirsten'ı seçmesi gerekirken, Julie'yi seçer. Kirsten babasına çok kırılır. Marissa Lindsay ile Ryan'ın arkadaş olduklarını görür, Seth ise Zach ile Summer'ın babası Neil Roberts'le tanışıp birbirlerini çok sevdiklerini görür. Marissa ve Seth yıkılmış sahilde bir banka otururlar. Şu anda Newport'un en yalnız insanları belki onlardır...
"The New Era" (2 Aralık) (2 Aralık) 2004 4 31 2x04
Bu bölümde Summer tarafından terkedilen Seth ve çalıştığı hukuk firmasından kovularak işsiz kalan Sandy hayatlarında yeni bir sayfa açmaya karar verir. Seth ve Ryan kendilerine kız arkadaş ararlar. Seth, Lindsay'i görür ve Ryan'dan onu ayarlamasını ister. Böylece, Bait Shop'ta o akşamki The Killers konserine, Ryan; Seth'e Lindsay'i ve Seth; Ryan'a Alex'i ayarlar. Marissa da kendini yalnız hisseder ve o da D.J.'yi Killers'a davet eder. Caleb, Kirsten'i mai işler sorumlusu yapıp gönlünü alır. Newport Grup'ta Julie, Kirsten'a patronluk taslar ama sonunda yeni işiyle başa çıkamaz ve Kirsten’den yardım istemek zorunda kalır.

Akşam gelir çatar... Evde tam Sandy kendini aşıp, Cheetos yiyip film izlerken çatkapı Julie gelir ve parti başlatır. Konserde ise Seth, konuşup konuşup Lindsayın kafasını yer, Ryan ve Alex sohpet eder ve D.J- Marissa ; Summer- Zach takılır. Gecenin sonunda Alex, Ryan'a sen benim tipim değilsin der, Lindsay kaçar. Ryan ve Lindsay öpüşür, Seth ile Alex öpüşür, Summer ile Zach öpüşür, Marissa ile D.J. öpüşür.

Sonuç: Herkes yanlış insala birliktedir ve herkes yanlış konumdadır...

"The SnOC" (9 Aralık) (9 Aralık) 2004 5 32 2x05
Bizim dörtlünün yeni ilişkileri sürmektedir. Caleb'in bir sırrı vardır ama nedir? Julie, Marissa’nın öğle saatlerinde okulu kırarak D.J’le buluşmak için gizlice evine gittiğini öğrenir. Bu arada Orange Coutye kış gelir ve Marissa bir SnOC (Orange County Kış Partisi) düzenler ve partiye DJ ile gider.
"The Chrismuccah Show" (16 Aralık) (16 Aralık) 2004 6 33 2x06
Chrismuccah gelmiştir. Ryan bu partiye Marissa'yı davet eder, sonra da Lindsay'i. Ancak hiçbir daveti iptal ettiremez ve partiye Marissa da Lindsay de gelmek zorunda kalır! Partinin diğer konukları: Summer, Caleb ve Julie'dir. Ancak partide Caleb şok bir açıklama yapar. Caleb sonunda sırrını söylemek zorunda kalır, çünkü Sandy bunu çözmüştür. Lindsay'in babası yoktur. Aslında vardır. Bu da Caleb'dır! Caleb, yıllar önce, karısı yaşarken onu aldatıp bir kadınla ilişkiye girmiş ve bu ilişkiden Lindsay doğmuştur. Yani şimdi Lindsay, Kirsten'ın ve Marissa'nın kardeşi, Ryan'ın da teyzesidir! Gün, berbat olmuştur. Ama Summer günü kurtarır. Seth de ona şöyle der: "Summer Roberts, Chrismuccah'ı kurtadın..."
"The Family Ties" (6 Ocak) (6 Ocak) 2005 7 34 2x07
Caleb'ın itirafından sonra Lindsay ve Cohen ailesi şoka girmiştir. Kirsten, Lindsay'e kardeşlik ilişkilerinde bir adım geri atmasını söyler. Lindsay ve Ryan'ın ilişkileri de tuhaflaşmıştır: Lindsay Ryan'ın sevgilisi midir, teyzesi midir? Julie ve Jimmy ilişkilerine devam etmektedir! Marissa, D.J.'yi babasıyla tanıştırmak için babasına gittiğinde Julie ve Jimmy'i öpüşürken bulur ve çok sarsılır. Seth, imaj değiştirmeye karar verir. Son bombası ise Caleb'ın pahalı spor arabasını çalmak olacaktır. Jimmy, Havaii'ye taşınmak ister. Gece ona yapılan veda partisinde Marissa sarhoş gelir ve anne babasının tüm kirli çamaşırlarını ortaya döker. Sonra Jimmy ve Marissa, Marissa'nın sıkça gittiği deniz kenarındaki cankurtaran kulübesinde oturup vedalaşırlar. Sabah Marissa, Cohen'lara bir paket simitle gelir ve birlikte kahvaltı ederler...
"The Power of Love" (13 Ocak) (13 Ocak) 2005 8 35 2x08
Sandy, Kirsten ile olan 20. evlilik yıldönümlerini büyük bir sürprizle Bait Shop'ta karısına büyük bir aşkla "Don't Give up on me" adlı şarkıyı söyleyerek kutlar. Sabah Marissa aile fotoğrafı çekiminde D.J. olmassa onun da olmayacağını söyler. Julie, D.J.'ye para vererek Marissa'dan uzaklaştırmaya çalışır. D.J. ise, Marissa'nın kendisini bir oyuncak gibi kullandığını fark ederek ondan ayrılır...
"The Ex-Factor" (20 Ocak) (20 Ocak) 2005 9 36 2x09
Marissa, Summer ve Lindsay Bait Shop'ta toplanıp bir kızlar gecesi düzenlemeye karar verir. Yalnız kalan Ryan, Seth ve Zach de evde bir erkekler gecesi düzenler. Alex ise Bait Shop'a gelen eski lezbiyen sevgilisinden kurtulmaya çalışıyordur. Sonunda kızlar ve erkekler gecesi birbirine karışır. Seth, Alex'in sevgilisini öğrenir ve Alex ile Seth konuşup ayrılmaya karar verirler. Lindsay ise çok içmiştir. Ryan onu hava alması için kumsalın kenarına bırakır ve kahve almaya gider. Geri döndüğünde Lindsay yoktur. Ryan onu fellik fellik arar ama Seth gelir ve onun Alex'lerle birlikte olduğunu söyler. Ryan gidip bakar ve istemeden Marissa'yı kırar. Marissa ona şöyle der: "Seninle yaşadıklarımıuzın...hala anlamı var..." Ryan Lindsay'i alıp gider. Marissa ve Alex de arkadaşça oturup film izlerler.
"The Accomplice" (27 Ocak) (27 Ocak) 2005 10 37 2x10
Profesör Max Bloom, Sandy'den kızı Rebecca'yı bulmasını ister. Ama Kirsten bundan rahatsız olur. Belli ki Cohen'lerin Rebecca ile geçmişleri vardır. Ama Rebecca kanundan kaçıyordur. Bir kanun adamı olan Sandy, onu kurtarabilecek mi? Bu arada Zach, Summer ve Seth içinde Orange County olan bir çizgi roman yapmaya karar verirler. Marissa ve Alex ise arkadaş olmuşlardır ve Alex, Marissa'yı lezbiyen arkadaşlarla tanıştırmak isteyince korkup kaçar.
"The Second Chance" (3 Şubat) (3 Şubat) 2005 11 38 2x11
Herkes Ryan ve Caleb'ın ilişkisine ikinci bir şans vermek ister. Ama içinde Ryan ve Caleb'ın da olduğu aile yemeğinde Caleb kalp krizi geçirir. Sandy de Rebecca'yı bulmuştur.
"The Lonely Hearths Club" (10 Şubat) (10 Şubat) 2005 12 39 2x12
Summer, Seth ve Zach çizgi roman tanıtımı için San Diego'ya giderler. Bu arada O.C.'ye Sevgililer Günü gelmiştir. Ryan, Sevgililer Günü'nü Lindsay ile geçirmek istiyordur, ama Caleb, Lindsay'e gerçekten baba gibi davranmaya başlamıştır. Buna izin vermez. Ama Caleb ve Ryan bir bilardo savaşı yaparlar. Caleb'ı yenen Ryan, Lindsay'i alır. San Diego'da Seth işi berbat eder ve yelkenlisini satıp otobüsle geri döner. Summer ve Zach ise bir gece orada kalırlar. Bu arada bölümün sonunda kumsalda Marissa ve Alex öpüşür...!
"The Test" (17 Şubat) (17 Şubat) 2005 13 40 2x13
Sandy, tüm gücüyle, Rebecca'yı gizlemeye çalışmaktadır. Ancak, Kirsten birşeylerin değiştiğini hisseder. Max Bloom'un ölümü ikisini daha çok yakınlaştıracaktır. Zach ve Summer, dönmüşlerdir, ancak onların seks yapıp yapmadığını merak etmektedir. Bu arada Marissa, Summer'a Alex ile beraber olduğunu itiraf eder. Caleb ise Lindsay'e babalık testi yaptırmak ister. Lindsay önce kabul etmez ancak sonra eder ve gerilimli dakikaların ardından sonuç olumlu çıkar. Bölüm sonunda Kirsten, gece Sandy'nin bürosunda Rebecca ile karşılaşır...!
rowspan="2" "The Rainy Day Women" (24 Şubat) (24 Şubat) 2005 14 41 2x14
Newport'ta yağmurlu günler başlamıştır. Kirsten, tamamen Sandy'e küsmüştür. Sandy, durumu değiştirmek için elinden geleni yapar, ama uçurum daha da büyür. Marissa Julie'ye Alex konusunu itiraf eder ve Alex'e taşınır. Julie her ne kadar şoka girip onu engellemeye çalışsa da. Seth bu arada Alex ile Marissa'nın ilişkisini görüp Ryan'a söyler. Summer da Zach'in akrabasının nikahında nedimelik yapmak için şehirdışına çıkıyordur Zach ile. Seth, onu gitmemeye ikna etmeye çalışır. Summer ikna olmaz ve havaalanına gider. Ama son anda fikir değiştirip döner. Seth de TV bozulduğu için gece demeden yağmur demeden çatıya, anten tamirine üzerinde Spider-Man kostümleriyle çıkar, bacağına ip bağlayarak. Ama çatıdan kayar ve aşağıya tepetaklak asılmış şekilde durur. Evde de kimse yoktur! Sandy ise Rebecca'yı arabayla kanundan kaçırmaya çalışıyordur. Ama araba kaza yapar. Kimseye bir şey olmaz. Rebecca Sandy ile öpüşüp kaçar, Sandy'nin hayatından çıkar. Summer da Seth'i bulur ve tıpkı M.J.'nin Spider-Man'i tepetaklak öpmesi gibi Summer da Seth'i tepetaklak öper...!
"The Mallpisode" (10 Mart) (10 Mart) 2005 15 42 2x15
Ryan, Lindsay gidince mahvolur. Seth de havaalanına giden Ryan'ı bulup, alışveriş merkezinde Summer ve Marissa ile bir gün teklif eder. Ama alışveriş merkezinde bir butiğe girerler ama zaman akıp gider; dükkân kapanır; onlar ise merkezde mahsur kalır. Havalandırmadan çıkarlar ve tam çıkaccekken fikir değiştirip alışveriş merkezinde keyif çatmak isterler. Polisler onları kovalar, onlar kaçarlar. Bu arada Marissa ve Ryan aynı çadırda uyurlar ve Marissa'nın şu lafını işitir Ryan: "Ryan'ı her gün özlüyorum."... Bu arada Julie'nin eski günlerden tanıdığı Lance adlı birisi gelir ve adamın elinde Julie'nin porno kasedi vardır. Ayrıca Newport Living adlı dergiyi çıkaran Julie'nin editörü Carter gelir. Ve Julie, Alex'i sert bir dille Marissa'ya karşı uyarır.
"The Blazy Of Glory" (17 Mart) (17 Mart) 2005 16 43 2x16
Julie Marissa konusunda Ryan'dan, Lance konusu için Sandy'den yardım ister. Seth de geçen yıla dönmek istiyordur. Bu yüzden yanlışlıkla Marissa ile Ryan'ın çadır olayını Alex'e anlatır. Ryan da Marissa ile şenlik ateşi çalışmaları yapıyordur, bu da ikisini yakınlaştırır. Summer da Ryan ve Marissa aşkına karşıdır. Alex, Marissa'yı kıskanır, Marissa da ondan ayrılır.
"The Brothers Grimm" (24 Mart) (24 Mart) 2005 17 44 2x17
Cohen ailesi, Ryan’ın Chino günlerinden gelen ziyaretçisine samimiyetle kucak açar. Ryan ise geçmiş günlerinden iyi bir şey gelmeyeceğini düşünerek endişelenmektedir. Marissa ve Ryan ilişkilerini yeniden şekillendirirken, Seth ve Summer ise beklenmedik haberlerle yüzleşir. Bu arada Julie, Kirsten’a yaptığı hatayı itiraf eder ve Caleb’in desteğini bekler.
"The Risky Business" (7 Nisan) (7 Nisan) 2005 18 45 2x18
Newport grubunun fahri başkanlığına getirilen Sandy, Newport’la ve zorlu işleriyle ilk kez karşılaşan Trey’den yardımını rica eder. Sandy Newport’un icrasını ertelemeye uğraşırken, Kirsten ve Carter şirketin sahip olduğu demirbaşların satılacağı müzayedede aynı masayı paylaşır. Bu arada açık arttırmanın en değerli parçasının kaybolduğunu farkeden Seth ve Ryan biraz yardım alarak durumu çözmeye karar verir. Trey ise sürekli kalabileceği bir yer aramaktadır.
"The Rager" (14 Nisan) (14 Nisan) 2005 19 46 2x19
Trey ve Ryan’ın ilişkilerini düzeltmesini çok isteyen Marissa, Caleb’ın evinde Trey için bir doğum günü partisi düzenler. Ne yazık ki parti kısa sürede kontrolden çıkar. Carter’la yaptıları sörf gezisinden sonra Sandy, Kirsten’i hayal kırıklığına uğratacak bir teklif yaparak Carter’ı bir bayan arkadaşıyla tanıştırmayı önerir. Bu arada Summer, Seth’in çizgi romanının olası yayımcısı Reed’in gerçekte neyin peşinde olduğunu farkeder. Seth’in başı büyük beladadır.
"The O.C. Confidential" (21 Nisan) (21 Nisan) 2005 20 47 2x20
Caleb’ın malikanesindeki hareketli partiden sonra Sandy, Seth ve Ryan, Trey’in hapse girmesini önlemek için işe yarar bir plan yapmalıdır. Kirsten ve Carter iş için şarap ülkesine doğru kısa bir gezintiye çıkar. Bu arada Caleb Avrupa’dan döner ve Julie’nin romantik girişimlerine olumsuz cevap verir. Bu bölümde Death Cab Cutie’nin performansını dinliyoruz.
rowspan="2" "The Return of the Nana" (28 Nisan) (28 Nisan) 2005 21 48 2x21
Sandy, Seth ve Ryan; Seth’in Miami Beach’te yaşayan büyükannesi Sophie’yi ziyarete gider. Burada tanıştıkları Mary Sue, Seth ve Ryan için hayal bile edemedikleri insanlarla tanışmaları için anahtar kişi olacaktır. O.C’de ise Carter her şeyini toplayıp giderek Kirsten’i ofiste bir başına bırakır. Bu arada Trey, Marissa’nın arkadaşlığını yanlış yorumlar. Bu bölümde Rapçi T.I. hit parçası ‘’Brink Me Out’’u seslendirecek.
"The Showdown" (5 Mayıs) (5 Mayıs) 2005 22 49 2x22
Carter’ın ayrılmasından sonra Kirsten’in davranışlarının tuhaflaştığını fark eden Sandy, karısına her şeyin yolunda olup olmadığını sorar. Aldığı cevap yatak odasında yalnız kalmak olacaktır. Etrafında Marissa’nın agresifliğini fazla hissetmeye başlayan Ryan, Trey’le eski kız arkadaşının arasında bir şeyler olduğundan şüphelenmeye başlar. Summer ise Seth ve Zach’in aptalca davranışlarından usanmıştır. Bu arada Caleb, Julie’ye çok şey anlatan bir resim gösterecektir.
"The O.Sea" (12 Mayıs) (12 Mayıs) 2005 23 50 2x23
Sandy ve Caleb, Kirsten’ı son zamanlardaki davranışlarıyla yüzleşmek zorunda bırakır. Ryan ise Marissa ve Trey arasında geçenleri öğrenmek için Chino’ya gider. Bu arada Summer, Seth ve Zach’le aralarındaki tuhaf ilişkinin mezuniyet balosuna katılmasını engellemesine izin vermeyecektir. Julie ve Caleb ise karı-koca olarak geçirecekleri son geceyi kadeh kaldırarak kutlar.
"The Dearly Beloved" (19 Mayıs) (19 Mayıs) 2005 24 51 2x24
2. Sezon Finali. Sandy evliliğini kurtarmak için hayati önem taşıyan bir karar vermek zorunda kalır. Seth, Summer, Marissa ve Ryan "Bait Shop"ta çapraz ateş altında kalacaklardır. Kızı Marissa ve ailesi hakkında endişelenen Jimmy Cooper ise Newport’a ani bir dönüş yapar. Ryan, Marissa ve Trey arasında olanları öğrenir ve Trey'le kavga eder. O sırada gelen Marissa Trey'i sırtından vurur.

Sezon 3 (2005-2006)[değiştir | kaynağı değiştir]

Ekran Görüntüsü Bölüm Orijinal yayın tarihi Kod Bölüm # #
"The Aftermath" (8 Ekim) (8 Ekim) 2005 1 52 3x01
Dizinin üçüncü sezon açılışında, Trey hastanededir ve hala komadan uyanmamıştır. Savcılık ise Trey’in ifadesini almak için sabırsızlıkla onun ayılmasını beklemekte ve artan baskılar sonucu başta Ryan, Marisa, Seth ve Summer olmak üzere vurulma olayı ile ilgisi olabilecek herkesi sıkıştırmaktadır. Bu arada lise son sınıfı okuyacak olan kahramanlarımız için okulun açılmasına sadece birkaç gün kalmıştır. Kristen’ın alkol tedavisi devam etmektedir. Julie ise Caleb’ın mirasından payına düşeni bir an önce almak için kolları sıvamıştır.
"The Sharpe of Things to Come" (15 Ekim) (15 Ekim) 2005 2 53 3x02
Sosyal komitenin başkanı olan Marissa bu yılın karnavalı için hazırlıklara başlar, ancak Taylor ona sorun çıkarmaktadır. Kristen’ın tedavi gördüğü klinikten çıkmış olduğunu öğrenen Sandy çok şaşırır, çünkü Kristin kendisine haber vereceğine klinikte tanıştığı Charlotte adında bir kadınla aynı evde oturmaya başlamıştır. Julie ve Sandy, Ryan ve Marissa’nın okuldaki durumlarını ve gelecekte ne yapacaklarını görüşmek üzere Harbor High’a gelir. Bir süre sonra benzer bir görüşme için Ryan ve Marissa da toplantıya çağrılacaktır. Diğer taraftan Jimmy’nin para sorunları hala devam etmektedir.
"The End of Innocence" (22 Ekim) (22 Ekim) 2005 3 54 3x03
Jimmy, zor da olsa ailesiyle kalıp kalmamak konusunda bir karar vermek zorundadır. Bu sırada Kristen ailesinin yanına geri döner, ancak birlikte kaldıkları evden çıkması gereken Charlotte’un gidecek yeri yoktur. Marissa ve Ryan’ın arası ise çok iyi değildir. Ancak, beraber ilk gecelerini geçirirler. Öte yandan, Taylor okul müzikalini sahneye koymak için kolları sıvamıştır; Summer ve Seth’i de kendisine yardım etmesi için ikna eder.
"The Last Waltz" (29 Ekim) (29 Ekim) 2005 4 55 3x04
Marissa, Newport Union'da ilk gününü geçirirken Ryan Marissa'nın yeni arkadaşlarından hoşlanmaz. Charlotte ise Newport Group'u satmaya karar veren Kirsten'ı kararından vazgeçirmeye çalışır. Summer ise Dean ve Taylor'ı öpüşürken yakalar. Julie ise Caleb'in borçları yüzünden evden çıkmak zorunda kalır.
"The Perfect Storm" (3 Kasım) (3 Kasım) 2005 5 56 3x05
Sandy şaşırtıcı bir şekilde Ryan'ın yaşamını etkileyen kararını açıklar ve Marissa yeni okul arkadaşlarına Ryan'ın yardımlarıyla alışır. Bu arada, Harbor High'ın Disiplin amiri Dean Hessin sırrını Summer Seth'e açıklar. Charlotte'da Julie'ye reddedemeyeceği bir teklif yapar.
"The Swells" (10 Kasım) (10 Kasım) 2005 6 57 3x06
Taylor Townsend, Seth'in gecesini mahveder ve Summer'la buluşmasını engeller. Bu arada, Marissa'nın yeni arkadaşlıklarından endişelenen Summer Ryan'dan yardım ister. Sandy Newport Group için yeni bir plan ortaya koyar, Julie Charlotte'nin aslında dolandırıcı olduğunu anlar.
"The Anger Management" (17 Kasım) (17 Kasım) 2005 7 58 3x07
Taylor, Seth ve Summer arasında problem oluşmasına neden olur.Marissa, Ryan ve Volchok arasındaki problemleri bitirmekle uğraşır. Bu arada, Sandy'nin Newport Group'daki iş ortağı Matt yetkisini aşan işler yapar. Julie, Charlotte'nin oyununu bozar. Ryan da Volchok'la olan problemini bitirmek için kafasını kullanır.
"The Game Plan" (1 Aralık) (1 Aralık) 2005 8 59 3x08
Üniversite tercihleri için, Seth Doğu Amerika'da, Summer ise Batı Amerika'da okumak istemesi Taylor'u mutlu eder. Ryan, Marissa'yı üniversite okuması için ikna etmeye çalışır. Kirsten da zor durumda olan Julie'ye iş teklif eder.
"The Disconnect" (8 Aralık) (8 Aralık) 2005 9 60 3x09
Ryan, Matt'le beraber Newport Group'da çalışmaya başlar ancak Matt'in hatalarıyla ilk işinde başarısız olur. Summer ve Seth, Brown Universitesi'ne girmek için çalışırlar. Johnny sonunda Marissa'ya gerçek duygularını açıklar.
"The Chrismukkah Bar-Mitzvahkkah" (15 Aralık) (15 Aralık) 2005 10 61 3x10
Ekip Noel ağacını seçmek için saatler harcar ve Johnny'e yardım etmek isterler. Summer annesinin neden gittiğini öğrenir. Seth'in "mukkah" anıları canlanır, bu kez Ryan'a aynı şeyi yapar. Ryan Bar-Mitz-vahkkah'lanır.Bu The O.C.'de ki üçüncü "Chrismukkah" bölümüdür.
"The Safe Harbor" (12 Ocak) (12 Ocak) 2006 11 62 3x11
Summer, Seth ve Ryan "Görevimiz Tehlike" modunda Marissa'yı Harbor'a döndürmeye çalışırlar. Johnny'de Marissa'yı üzmemek için duygularını bastırır. Bu arada Sandy, Marissa'nın davasında "etik" kavramı üzerine yoğunlaşır.Julie Cooper ve Dr. Roberts kızlarına gerçekleri anlatır.
"The Sister Act" (19 Ocak) (19 Ocak) 2006 12 63 3x12
Marissa'nın kızkardeşi Kaitlin Cooper sömestrde O.C.'ye gelmiş ve beraberinde sorunlarını da getirmiştir. Kaitlin sorunlarını kendi yöntemiyle çözmek ister, ancak işler sarpa sarar.
"The Pot Stirrer" (26 Ocak) (26 Ocak) 2006 13 64 3x13
Marissa, Kaitlin'in doğumgünü hazırlıklarına başlar. Sandy, üniversite sınavı hakkında Seth'i cesaretledirir ama Seth daha güzel bir yol bulur. Sandy ve Matt yeni hastane ihalesini almak için çaba harcarlar. Julie ailesini toparlamaya çalışır.
"The Cliffhanger" (2 Şubat) (2 Şubat) 2006 14 65 3x14
Summer, Seth hakkındaki gerçeği öğrenir. Sandy ve Matt hastane projesinde bir engelle karşılaşır. Bu arada, Kirsten ve Julie çöpçatanlık yapmaya başlar. Marissa sonunda Johnny'ye gerçek hislerini açıklar. Bölüm sonunda Johnny uçurumdan aşağı düşer.
"The Heavy Lifting" (9 Şubat) (9 Şubat) 2006 15 66 3x15
Ryan, Marissa'yla olan ilişkisini düzeltmeye çalışır. Bu arada Volchok problem yaratmaya başlar. Kaitlin okuluna geri döner. Kirsten ve Julie sonunda "Sevgililer Günü Partisi" verir.
"The Road Warrior" (9 Mart) (9 Mart) 2006 16 67 3x16
Summer, Julie ve Kirsten'den babasına kadın bulmasını ister.julie belli etmesede bundan rahatsızdır. Ryan, Sadie'ye Jack amcasını bulması konusunda yardım eder. Marissa, Johnny olayı ile ilgili soruşturmaya alınır.
"The Journey" (16 Mart) (16 Mart) 2006 17 68 3x17
Summer ve Julie, Dr. Roberts'ın eski ilişkileri hakkında konuşur. Sandy, Ryan'ın annesi Dawn Atwood'u hapisten kurtarır. Volchok, Marissa'yla konuşmak ister ama Matt gelir ve Marissa'yı kurtarır. Marrissa, Ryan'ın doğumgünü partisine gitmeyip plajda Volchok'la içer.
"The Undertow" (23 Mart) (23 Mart) 2006 18 69 3x18
Ryan, Sadie'yle sorunlarını paylaşır. Henry Griffin Newport Group'la ilişkisini keser ve Sandy Matt'le sorunlarını konuşmaya çalışır. Taylor, Seth ve Summer'a sorunlarını çözmede yardım eder. Marissa Volchok ile çıkmaya başlar.
"The Secrets and Lies" (30 Mart) (30 Mart) 2006 19 70 3x19
Julie ve Dr. Roberts nişanlanırlar; Marissa kötü arkadaşlıklarla avunur. Ryan, Sadie'yi gitmemesi konusunda ikna etmeye çalışır ve başarır. Kirsten Seth'e bir sürpriz yapar. Sandy Matt'in durumuna üzülmüştür.
"The Day After Tomorrow" (6 Nisan) (6 Nisan) 2006 20 71 3x20
Bu bölümde öğrenciler istekdikleri üniversiteyi kazanmıştır.Ryan ve Marissa berkeley e kabul edilmiştir.Summer ise brown a kabul edilmiştir.seth ise kabul edilmemiştir.Bunun sonunda seth brown kabul edilmedigini degilde summer ile ayı üniversiteye gitmek istemedini söyler ve summer seth den ayrılır.bölüm sonunda ryan ve sadie de ayrılır.
"The Dawn Patrol" (13 Nisan) (13 Nisan) 2006 21 72 3x21
bu bölümde ryan mezuniyet için annesini davet etmek üzere gider.ve ona mezuniyet biletini veriri.summer tekrar seth ile barısmak için dudaktan öp partisi düzenler ancak basarılı olmaz seth summer a seni artık sevmiorum der ve aralarında ilişki son noktayı bulur
"The College Try" (20 Nisan) (20 Nisan) 2006 22 73 3x22
Graduation is just weeks away and Ryan, Seth, Summer and Marissa leave Newport to attend their respective pre-frosh orientations at UC Berkeley and Brown. Kirsten is surprised by who she sees at the airport. Seth is surprised by who he meets at Brown. Later, Sandy and Kirsten attend a hospital benefit where Kirsten returns to an old habit.
"The Party Favor" (27 Nisan) (27 Nisan) 2006 23 74 3x23
Taylor hits a high at the prom, while Summer falls flat with her date. Seth and Anna plan to win Summer back. Marissa convinces Volchok to go to the prom and Ryan brings an unexpected old flame. When one of the girls is elected prom queen, it truly becomes a night to remember. Later, Taylor's prom funds are missing and Ryan returns to his old ways.