Tartışma:Şeyh Edebali

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Jakabo40 tarafından 1 yıl önce Şeyh edebali doğum yeri başlığına
Vikiproje Biyografi (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Biyografi maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Biyografi kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

hakkındaki tartışmalar[kaynağı değiştir]

Hakkındaki Tartışmalar kısmı çok düzensiz gözüküyor. ciddi şekilde de düzenlenmeye ihtiyacı var. --Süleyman Habib 14:16, 26 Haziran 2006 (UTC) ŞEYH EDEBALİ ESKİŞEHİR ULUDERE KÖYÜ 'NDE (İTBURNU) 19 YIL İKAMET ETMİŞTİR . KIZ İSTEME VE DÜĞÜN FASLI BU KÖYDE GEÇMİŞTİR. HALEN YAŞADIĞI EV TARİHÇİ YAZAR ÖMER OSMAN YELER TARAFINDAN YİRMİ YILLIK ARAŞTIRMA SONUCUNDA TESPİT EDİLMİŞTİR VE BU KÖYDE MEVCUTTUR HOCASI ŞEYH SULEYMAN DA BU KÖYDE YATMAKTADIR

Şeyh Edebali’nin Osman Bey'e nasihati[kaynağı değiştir]

Madde'de Cenabi ile baslayan son paragraf tek basina anlam ifade etmemekte idi. Sayfa gecmisine baktigimda bu paragrafin basligi ve devaminda Cenabi'den alindigi ifade edilen bir metin gordum. Sanirim zaman icinde bir sekilde paragrafin devami silinmis. Bu metni yeniden ekleyerek paragrafi kisaca duzenledim. Ancak nasihat kisminin aslen hangi kaynaktan geldigini ve dogrulugu belli degil. Maddenin orijinal yazarinin veya konu uzmani bir kisinin goz atmasi icin simdilik bu sekli ile birakiyorum. BillyG 23:06, 23 Mayıs 2010 (UTC)

EDEBALİ mi EDEBALI mı?[kaynağı değiştir]

Edebalı isminin EDEB-ALİ ile hiçbir bağlantısı yoktur. EDE-BALI'dan gelmektedir. Dolayısıyla tartışmaya başlıktan başlamak lazım diye düşünüyorum.

Edebali vasiyeti uydurması[kaynağı değiştir]

selam

Böyle bir vasiyet yok, böyle ya da değil bir vasiyetin olduğunu aktaran bir tarihçi de yok. Bu sonradan uyduruldu.

Adrianinos (mesaj) 17:11, 6 Mart 2014 (UTC)adrianinosAdrianinos (mesaj) 17:11, 6 Mart 2014 (UTC)

Kaynaklar hakkında[kaynağı değiştir]

Arkadaşlar merhaba, tarihte kabul görmüş konularda kaynak belirtme talebini lüzumsuz buluyorum (VP:TBA). Değerli vaktimizi ziyan ediyor, verimsizliğe neden oluyor. -Dominator1453 (mesaj) 05:38, 18 Aralık 2015 (UTC)

Maddeyi yeniden yazma[kaynağı değiştir]

Maddeyi yeniden yazmada yardımlaşabileceğim birileri var mıdır acaba? Başlık başlık dağıtabiliriz..--Kingbjelica (mesaj) 19:30, 8 Kasım 2017 (UTC)

Şeyh edebali doğum yeri[kaynağı değiştir]

İnaçta doğmuştur diye anasayfada yazıyor tahmin edilmektedir diye hatta bir çok kaynakta el kırşehri geçmekte inaç Kırşehirde olduğu için Kırşehir eklenmemekte silinmekte Jakabo40 (mesaj) 22.13, 11 Aralık 2022 (UTC)Yanıtla