Tartışma:Tanrının varlığı

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Tanrı'nın varlığı sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Felsefe (C-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Felsefe maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Felsefe kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Ateizm (C-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Ateizm maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Ateizm kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 C  Bu madde C-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

bunun "tanrı" başlığı altında bir bölüm olması daha uygun olur diye düşünüyorum. --spAs 18:02, 11 Mayıs 2006 (UTC)

İngilizce Wikipedia'daki muâdil maddenin bir kısmını çevirmeye çalıştım. Çalışmam hâlen devam etmekte. --Zcs 03:20, 17 Aralık 2006 (UTC)

Taraflılık[kaynağı değiştir]

Mantıksal pozitivistlerin Tanrıyla ilgili tartışmaları anlamsız bulmaları "onlara göre öyle" diye gayet tarafsız bir şekilde verilebilmiş. Ancak iş "Tanrının varlığının delilleri"ne gelince aynan şöyle yazıyordu: "Ortaya çıkan tablo çok açık bir şekilde, sadece evrenin bir başlangıcı olduğunu değil, evrenin ve içinde insanlık ile canlılığın oluşabileceği hayatın, bilinçli bir şekilde ve ancak Üstün bir Yaratıcı’nın tasarımı sonucu ortaya çıkabileceğini de göstermektedir." Açık VP:TBA ihlâli yapan bölüm (ki üslubu itibariyle de maddenin geri kalanından ayrı ve ansiklopedi diline vakıf olmayan biri tarafından yazıldığı belliydi) silindi. Saygılar, Filanca 22:08, 29 Mart 2008 (UTC)

  • Selamlar. Vikipedi hizmetlilerine seslenen bir kullanıcıyım. Az önce kullanıcı sayfasında ateist olduğunu açıklayan bir kullanıcı Tanrı'nın varlığı maddenize taraflı şablonu yapıştırdı. Vikipedistler, sizce burada bir anormallik yok mu?????
Neden olsun? VP:İNOV'a bir göz atın, şahsi görüşlerim maddelerdeki katkılarımla alakalı değildir. Khutuckmsj 19:23, 4 Ekim 2008 (UTC)

Tanrı kelimesi Dil Derneğine göre özel isimdir, TDK'na göre ise değildir. Ancak her iki durumda da "Tanrının" kullanımının doğru olduğu gerçeği su götürmüyor. --cobija 12:40, 3 Ağustos 2014 (UTC)

Tanrı kelimesinin anlamına göre değişir. "The God" farklı "a god" farklı.--RapsarEfendim? 07:03, 4 Ağustos 2014 (UTC)