Tartışma:Sanâyi-i Nefîse Mektebi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Sanayi-i Nefise Mektebi sayfasından yönlendirildi)

Bu maddenin adı yanlış. Öncelikle bu okulun gerçek adı Mekteb-i Sanayi-i Nefise-i Şahane'dir. Sanayi-i Nefise Mektebi şeklinde de telafuz edilebilir ancak maddede Mektebi kelimesindeki -i gereksiz yere tire ile başlıkta konulmuştur. Osmanlıcada bu tamlamalarda yazım dizisi bu şekilde kullanılmaz ve mektebi sona alırsanız -i'yi tire ile ayıramazsınız. Dolayısıyla maddenin başlığı yanlış bir kere. Ayrıca Mekteb-i Sanayi-i Nefise-i Şahane' ve Sanayi-i Nefise Mektebi gibi adlarla da mevcut olduğundan hepsinin Mekteb-i Sanayi-i Nefise-i Şahane adı altında birleştirilmesi gerekir. Anthro 03:59, 2 Şubat 2012 (UTC)

  • Maddede belirtildiği üzere okulun tam adı kurulduğunda Mekteb-i Sanayi-i Nefise-i Şahane, resmî yazışmalarda ise Sanayi-i Nefise Mekteb-i Âlisi olarak geçer. Bu tamlamanın bir kısmı kullanılarak üretilen Sanayi-i Nefise Mekteb-i gramer açısından hatalı olduğu gibi, kaynaklarda da yer almaz. Okul ilgili kaynaklarda, yukarıdaki uzun adlarıyla değil, Sanayi-i Nefise Mektebi adıyla yaygın bir şekilde geçer ve bilinir. Örn:
Yönlendirmeler sebebiyle madde şu anda taşınamıyor, dolayısıyla madde taşıma talebi açıyorum. İyivikiler... [ho? ni!] 21:03, 7 Ocak 2013 (UTC)