Tartışma:Fethullahçı okulları

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Gülen hareketi okulları sayfasından yönlendirildi)

İsim Tartışması[kaynağı değiştir]

Aşağıdaki isimlerden hangisini neden tercih ettiğinizi ve varsa yeni isim önerinizi yazın. Lütfen tartışma sonucu yeni isim belli olana kadar yönlendirme vs. yapmayın. Tşk.ler --Miranda 15:57, 5 Haziran 2007 (UTC)

  • Türk Okulları
    • Türk Okulları dendiğinde sadece akla bu okullar gelmiyor, ancak ilk olarak akla bu okullar geliyor. Bu yüzden makalenin adı Türk Okulları olarak kalmalı. Diğer akla gelen anlamlar için makale açma gereği duyulursa anlam ayrımı sayfası oluşturlumalı. --85.108.197.49 14:24, 5 Haziran 2007 (UTC)
  • Yurt Dışındaki Türk Okulları
  • Gülen Hareketi Okulları
  • Fethullahçı Okulu

Makale uzerinde calisilmali. Silinmesine gerek yok.

Bu metin taraflı[kaynağı değiştir]

Bu metin taraflı. Tümüyle Fethullah Gülen'i övmek amacıyla yazılmış. Üstelik Gülen'in kendisi de sözkonusu okulların kendisiyle ilgisi olmadığını söylüyor. Sözkonusu okullarda da herhalde Gülen'in fotoğrafları filan asılı değil ve onun adının verildiği okullar da yok. Yanılıyor olabilirim, ama bildiğim kadarıyla öyle. Diğer bir açıdan bakılacak olursa, "Türk Okulları" deyince neden Gülen'in ya da "sevenlerinin" kurduğu okullar aklımıza gelsin ki? Onun dışında Türk okulları yok mu dış ülkelerde? Ayrıca Türkiye'deki okullar Türk okulları değil mi? Madde bence kaldırılsın. Muhammedcimci 18:33, 18 Ocak 2006 (UTC)

Bu madde baştan sonra taraflı ve her tümcede malûm kişinin reklamı yapılıyor. Silinmeli. 85.96.226.114

Yurtdışında bağımsız türk okulları var elbette ancak bunların sayısı 1000 üzerinde değil ve bir bütün olarak türk okullarını kasteden türk okulları tabiri varken diğer muhtemel anlamları ancak, anlam ayrımı sayfasında belirtilmelidir diye düşünüyorum. --85.108.197.49 14:06, 5 Haziran 2007 (UTC)

Ankara Fen Lisesi, İzmir Bornova Anadolu Lisesi, Kuleli Askeri Lisesi, vd. Türk okulları değil mi?[kaynağı değiştir]

Ankara Fen Lisesi Türk okulu değil mi? İzmir Bornova Anadolu Lisesi Türk okulu değil mi? Kuleli Askeri Lisesi Türk okulu değil mi? "Türk okulları" diye madde açıp Fethullah Gülen'in anlatıldığı madde açılır mı? Bu madde bence kaldırılsın. Muhammedcimci 19:44, 18 Ocak 2006 (UTC)


Asagida cevap yazdim. Resid Gulerdem 20:04, 18 Ocak 2006 (UTC)


Bu saydıklarınız Türk Okulu ancak Türk okulları dendiğinde akla bunlar değil Yurt dışındaki Gülen hareketine bağlı öğretmenlerce kurulan okullar geliyor. Google'da arama yaparsanız görebilirsiniz. En çok kullanılan anlamı bu. Makalenin adı tekrar Türk Okulları olarak düzeltilmeli.

Başlık yanlış[kaynağı değiştir]

Başlık yanlış ve ansiklopedik değil. Örneğin, Edirne'deki (atıyorum) Barbaros Lisesi bir "Türk okulu" değil mi? veya Muş'taki bir Kubilay İlköğretim Okulu bir "Türk okulu" değil mi?... Hepsi Türk okulu. O halde ne gerek var böyle bir başlığa? Bu sayfanın başlığı olsa olsa "Fethullah Gülen'in Yurtdışında Açtığı/Açtırdığı/Maddi Destek Sağladığı/vs vs Okullar" olabilir. Saygılar. Metal Militia 19:52, 18 Ocak 2006 (UTC)


Sayin Metal Milita. Makale de benim degil baslik ta. Degistirilebilir. Fakat bir kelimenin bir asli manasi bir de istilahi manasi vardir. Turk okullari istilahta Gulen Hareketinin okullarini ifade etmektedir. O acidan uygun geldi bana...
Ozel mesajinizi zaten Koy Cesmesinde cevaplamistim... Lutfen oraya baksaniz.
Tesekkur ederim Resid Gulerdem 20:03, 18 Ocak 2006 (UTC)

Madde Fethullah Gülen/İşlettiği okullar sayfasına taşındı. Bu sayfa silinmeli.

  • Sayın Metal Militia. Bahsettiğiniz okullar kategorik olarak Türk okulları kategorisine giriyor ve Türk okulları kategorisine eklenmeli. Ancak makale olarak Türk Okulları dediğimizde burda Gülen hareketine bağlı yurt dışındaki okullar anlatılmalı çünkü Türk Okulları tabirinin en yaygın kullanılan anlamı bu. --85.108.197.49 14:32, 5 Haziran 2007 (UTC)

turk okulları...[kaynağı değiştir]

bence makale doğru ve kalmalı. artık bazı saplantılardan vaz geçmeliyiz. örneğin türk okulu googleye yazınca yada yahoo yada diğer büyük arama motorları direk M.Fethullah Gülen`in fikir temelini oluşturduğu okullar çıkıyor karşımıza. şahsen kendi aramamda bu sayfada 3. sırada çıkıyor. öte yandan M.Fethullah Gülen`in bu okullarla ilgisi olmadığı şu şekildedir maddi olarak bir bağlantısı yokur ookullar türk müteşebbisler tarafından yapılmıştır.ayrıca memleketimizdeki okullarımızda türk okuludur ancak bunu belirtmenin bi gereği yok yani hiç bir okulumuzun adı " istanbul türk-kazak lisesi" yada "izmir türk-afgan koleji " şeklinde değildir. dolayısıyla bu okullar isimleri ile özdeşleşmişlerdir. elbette bu özdeşlik diğer okulların türk okulu olmalarını engellemez fakat insanın aklına hatta bugun makinaların bile aklına bu geliyorsa biraz vicdan sahibi bizler bu özverili çalışmaya çamur atmaktan vaz geçelim.

google araması için : http://www.google.com.tr/search?hs=Qmh&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Atr-TR%3Aofficial&q=t%C3%BCrk+okullar%C4%B1&btnG=Ara&meta=

yahoo araması için : http://search.yahoo.com/search?p=t%C3%BCrk+okullar%C4%B1&sm=Yahoo%21+Search&fr=FP-tab-web-t&toggle=1&cop=&ei=UTF-8

altavista araması için : http://www.altavista.com/web/results?itag=ody&q=t%C3%BCrk+okullar%C4%B1&kgs=0&kls=0

  • Madde yeniden açılmış ve bu başlık hâlâ sorunlu-tartışmalı. Ayrıca içerikte de sorun olduğunu düşünüyorum. Bir gözden geçirilse iyi olur... - Noumenon 07:43, 27 Şubat 2006 (UTC)

Fethullah Gülen Okulları Adı[kaynağı değiştir]

Okulların dünyada bilinen adı Türk okulları, iyi araştırdım. Kendileri ve öğrencileri de bu ismi kullanıyor, Türk devlet kurumları da bu isimi kullanmakta, akademik camiada da Türk okulları deniliyor. Fethulah Gülen okulu ismi yanlış. Google'da bir arama yaparsanız görebilirsiniz. Fethullah Gülen Okulu adı açıkça bir stereotipi yansıtıyor, Gülen Hareketine karşı olanların kullandığı bir tabir. Değiştirilmesini talep ediyorum. Ben makalenin orijinal halini hazırlayan kişiyim ve iyi araştırdığımdan emin olabilirisiniz.Bu imzasız yazı 85.108.197.49 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Anlam Hatası[kaynağı değiştir]

Bu okulları kime sorsanız Türkiyede adları Fethullah Gülen Okullarıdır.Bunu siz de biliyorsunuz.Elbetteki bu okullar Türk okullarıdır.Ancak "Türk Okulu" başlığı dünyadaki bütün türklere ait okuları kapsar devlete ait okullarıda. Anlam ayrım sayfasına veriyorum.--Egitim Kedisi 06:12, 6 Haziran 2007 (UTC)

  • Sayın Egitimkedisi. Bu dediğiniz şekilde adlandıran olduğunu sanmıyorum, zira kendileri Fetullah gülen'le organik bağlantıları olduğunu reddediyor. Belki Gülen Hareketi Okulları olabilir buna ama tartışma sonucunda karar verebiliriz. Lütfen o zamana kadar sabrediniz. Sevgiler.. --Miranda 12:28, 6 Haziran 2007 (UTC)

kasıtlı bır şekilde türk koleji diye lanse edilmekte. cunku bır cok ülke bu okulların türk hükümetince desteklenip acıldığını zanneiyor..zaten bu amacla türk okulları yada türk koleji diye bilinmesi isteniyor.. no problema Bu imzasız yazı 88.238.16.225 (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

Açıklama Video'da, Kaynaktaki linkte değil.[kaynağı değiştir]

Okulların sayısı ve Kaç ülkede olduğunu teyit eden bilgi , http://tr.fgulen.com/content/view/20392/26/ şu linkteki videoda bulunmaktadır, linkteki metin, videonun çözümü şeklinde yazıldığından videodaki tüm konuşmayı içermemektedir, videonun birkısmında sözkonusu şahıs, 'şu an, 140 ülkede' tabirini kullanmaktadır. Sanırım Moderatörlerin dalgınlığına gelmiş, tekrar düzeltme yapıyorum.