Tartışma:Etli ekmek

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Etliekmek sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Mutfak (Taslak-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Mutfak maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Mutfak kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Taslak  Bu madde Taslak-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

"ekmek fırında pişirilir" ifadesi sanki bildiğimiz ekmekmiş gibi bir izlenim uyandırıyor. Aslında görünüm olarak pideden farkı yok.

"Birimi bazen metre bazen de "yarım" şeklindedir, her bir etliekmek pidesi bir yarım olarak adlandırılır" denilmiş ki böyle birşey duymadım. Büyük olasılıkla hatalı ya da çok kısıtlı bir çevrede kullanılıyor. Açıkçası etliekmek ve kıymalı pide arasında hiçbir fark bulamadım. Ancak bıçakarası olarak adlandırılan birşey daha var. eğer bu etliekmekin orjinal asıl şekliyse bu tipte pide kıyma ile değil çok ince kıyılmış etle yapılıyor. Haliyle bu durumda tat/görünüm farkı oluşabilir. Ancak artık bu türünü bulmak pek mümkün değil.--Kutu su 09:23, 30 Ağustos 2006 (UTC)


hatta bilen biri etliekmek, kıymalı pide, lahmacun farkını da yazarsa daha da iyi olur. Ben kıymalı pide ve lahmacunun aynı malzeme ile yapıldığını duydum sanki.--Kutu su 09:30, 30 Ağustos 2006 (UTC)
Konya'da "mevlana" denilen peynirli-kıymalı bir çeşidi daha vardır.--Kutu su 09:33, 30 Ağustos 2006 (UTC)
Hayır hatalı değil, Etliekmek'in kaynağı Konya'dır ve genelde restoranlarda konyalı ustalar tarafından yapılır. Konya'da etliekmek'in birimi metre veya yarımdır. Tat olarak ne pideye ne de lahmacuna benzer, yapımı ve malzemelerinde farklılık vardır. Konya'lı arkadaşlar varsa daha detaylı bilgi verebilirler. Mdakin 09:45, 30 Ağustos 2006 (UTC)


Bir defa etli ekmek ile pide farkını ayırt etmek lazımdır, etli ekmeğe pide demek, konyalı ve etli ekmek sever kişilere çok büyük bir hakarettir.. Ayrıca Konya dışında pek etli ekmek yenilebileceğini sanmıyorum, çünkü etli ekmek yapımında kullanılan esmer un yalnızca Konya'da kullanılır, diğer şehirlerde pek kullanılmaz ve bulunmaz. Etli Ekmek vatanında yenir, o da Konya'dır..(çok doğru en az 20 farklı ilde yedim kıymalı,pide vs isimlerle burdaki lezzetin yanından bile geçmez "konyalı") Sıralama ile Bolu Et Lokantası, Havzan, Cemo, Şifa restorantlarında tavsiye edilir.. Bolu Et Lokantası bunu en iyi yapan yerdir, Mevlana'ya doğru giderken Şifa'nın yanında yer alır. (Özgür Yusuf Köseoğlu)

Konya Etliekmeği ve Kastamonu Etliekmeği[kaynağı değiştir]

"Etliekmek", her iki ilin de en meşhur lezzetlerinden biridir. Ancak Kastamonu'nunki ile Konya'nınki arasında hem biçim, hem yapım, hem tad bakımından büyük farklar vardır. Hatta her ikisine de "etliekmek" denmesini yalnızca bir isim benzerliği olarak da niteleyebiliriz. Bu yüzden bu farklı iki yiyeceği karşılaştırmak veya herhangi birine diğerinin taklididir demek asla doğru olmaz.

Sivaslıların maddeye olan etkisi[kaynağı değiştir]

Belli kaynaklar siliniyor, Konya yazısı kaldırılıp Sivas yazılıyor, bunu fark edince silinen 2 kaynağı geri ekleyip düzenleme yaptım. Şunu söylemek lazım gelir etli ekmek Osmanlı döneminde bile Konya'da yapılmaktaydı hatta bunun Osmanlı mutfağı kitaplarında örnekleri mevcut. Sivas'ta ise 50 sene önce bile etli ekmek yapıldığı tartışma konusudur. Ben Sivas yazılmasına karşı değilim lakin sanki Konya ile tamamen eşit konumda etli ekmeğin yöresel sahibiymiş gibi yazılmamalı. --Mejeste (mesaj) 12.31, 7 Nisan 2022 (UTC)[yanıtla]