Tartışma:Azərbaycan Premyer Liqası

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Azerbaycan Premyer Ligası sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Futbol (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Futbol maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Futbol kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Azerbaycan (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Azerbaycan maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Azerbaycan kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Yüksek deste" Azerbaycan Türkçesini bilmeyenler için bir anlam ifade etmez. Başka ülkelerin liglerini Vikipedi'ye katarken, olabildiğince Türkçe adlar kullanmalıyız. Bence "yüksek deste" adı uygun değil. Azerbaycan Wikipedia'sında kullanılabilir, ama burası Türkçe Vikipedi. "Birinci lig" denilmesi bence daha uygun. Vikipedi'de "Azerbaycan Birinci Ligi" diye arama yapınca hiçbir şey çıkmıyor. Dolayısıyla, Türkçe arama yapan biri, Vikipedi'de bu konuda hiçbir bilgi yok sanabilir. Muhammedcimci 17:53, 13 Ağustos 2006 (UTC)

Serie A, La Liga gibi liglerin asıl isimleri kullanıldığı için Yüksek Deste adıyla maddeyi açtım. Azerbaycan Birinci Ligi başlığı bu sayfaya yönlendirilebilir.----Serkansporfcmesaj 18:01, 13 Ağustos 2006 (UTC)

Serkansporfc'yi destekliyorum. "Yüksek Deste" Azerbaycan Futbolunda en üst grubun adı. Dolayısıyla, bu isimde burada tutmak daha doğru olur. --Mskyrider 18:07, 13 Ağustos 2006 (UTC)

Türkiye'de televizyon programlarında ve gazete yazılarında genelde o ülkenin ligleri için kullandığı isim kullanılıyor. "Premier League", "Bundesliga" ve "La Liga" gibi. Serkansporfc'nin yaptığı yönlendirmeler aram sorununu çözer gibi. --Mskyrider 18:10, 13 Ağustos 2006 (UTC)