Tartışma:Android

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Android (işletim sistemi) sayfasından yönlendirildi)

android sadece mobil bir işletim sistemi değildir ! bu konuda kaynak referans http://www.android-x86.org/ ve konuya ek olarak Wikipedia ingilizce olmak üzere bir çok wiki sayfasında konu işletim sistemi olarak tanımlanmıştır. (85.97.39.4 04:06, 18 Temmuz 2011 (UTC))

Android birçok platforma "port" edilmiştir evet doğru, aslında birçok işletim sistemi içinde bu böyledir. Windows XP telefonlara bile port edilmiştir. Ama temeline baktığımızda Android 3.0 sürümüne kadar mobil telefonlar için geliştirilen bir işletim sistemidir. Şimdiyse hedef mobil telefon ve (mobil) tabletlerdir. Dolayısıyla başlık bence uygun. İleride resmi bir masaüstü sürümü çıkarırlarsa adını değiştiririz.--joseph msj 18:33, 18 Temmuz 2011 (UTC)

Android ve Linux[kaynağı değiştir]

Hayır android sadece mobil işletim sistemidir ve Linux kerneli kullandığı için masaüstü sürümüne Linux diyebiliriz tam anlatamadım ama herhalde anladınız. Tolgarda (mesaj) 18:36, 29 Ocak 2014 (UTC)

Ben de şöyle açıklayayım. Android mobil cihazlar için (Akıllı telefonlar, tabletler için vb.) üretilmiştir. Bilgisayar için üretilene zaten genel olarak Linux deniliyor. Kabul ediyorum, Android bir işletim sistemidir. Ancak mobil bir işletim sistemidir. Yani bu durum aynen şunun gibi. iOS'ta bir Mac OS'tur. Ancak iOS mobil cihazlar için kullanılırken Mac OS bilgisayarlar için kullanılıyor. Android'te de böyle. Android'te bir Linux. Ancak bilgisayarlarda Linux, mobil cihazlarda Android kullanılıyor. --Melihbenze Mesaj 12:11, 01 Mart 2014 (UTC)

Paket Yöneticisi[kaynağı değiştir]

Android üzerinde bulunan tek paket yöneticisi Apkdır. Google Play ise cihaza Apk dosyasını indirip arka planda kurulum yapmaktadır bu yüzden bilgi hatalıdır. Bu imzasız yazı Tolgarda (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir. 3 Şubat 2015