Tartışma:Albigeois Haçlı Seferi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Albigeois Haçlı seferi sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Hristiyanlık (Başlangıç-sınıf, Az-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Hristiyanlık maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Hristiyanlık kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Az  Bu madde Az-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 
Vikiproje Orta Çağ (Başlangıç-sınıf, Çok-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Orta Çağ maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Orta Çağ kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 Çok  Bu madde Çok-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Selamlar. Bu madde için diğer wikilerin başlıklarında soykırım tabiri kullanmıyor. Şu anki başlık yerine 'Albigens Haçlı seferi' gibi başlık kullanılması gerekiyor. İyi çalışmalar. Takabeg 11:08, 20 Aralık 2007 (UTC)

10 gün geçti. Albililere karşı haçlı seferi gibi madde başlığının uygun olduğunu düşünüyorum. Fakat bu hadisenin sabit bir Türkçe karşılığını bilmediğim için düşüncelerinizi bekliyorum. İyi çalışmalar. Takabeg 16:55, 30 Aralık 2007 (UTC)

+ Şimdilik Soykırım kategorisinden çıkartıyorum.Takabeg 16:59, 30 Aralık 2007 (UTC)

'Albigen (Türkçesi: Albililer) Soykırımı' olarak kalması sakıncadır. Bu adlandırma ve bu olayın vurgulanma Cezayir Soykırımı iddiaları, Vendee isyanı (eski adı Vandee soykırımı) ile birlikte Fransa'nın Ermeni soykırımı ile ilgili yasalaşma sürecinde doğan siyasi polemiklerin ürünüdür. Dolayısıyla tarafsızlıktan uzaktır ve vikiye bu tarafsızlıkları taşmamalıyız. O yüzden de bu sakıncalı başlıkların bir an önce değiştirilmesi gerekmektedir. Hala bu olayın Türkçe'deki sabit terim hakkında emin değilim.Şimdi geçici olarak 'Albigeois Haçlı seferi' olarak değiştirilmesi uygundru. İyi çalışmalar. Takabeg 10:58, 31 Aralık 2007 (UTC)

Bu maddede kaynak olarak gösterilen eser ve yazarları hakkında İngilizce wiki'de okuyabiliriz. Eserin cinsi "Nonfiction" ve gerçek olaylara dayalı fakat tahminlerini de katarak yazılmıştı. Da Vinci Şifresi kitabını vikipedi'nin tarih maddeleri için kaynak olarak gösterilmesi gibi bir meseledir, bence. İyi çalışmalar. Takabeg 17:44, 31 Aralık 2007 (UTC)

Bu madde icin Fransizca Wikipedia maddesine de bakildi ve Fransizca kaynaklar da eklendi. Bu maddeye benzer maddenin Ingilizce veye Fransizca Wikipedia'da bulunmasi Turkce Wikipedia'da bulunmasina bir engel olarak gormek acayip bir gorus!!! Gercekte bunlarin bulunmasi Turkce Wikipedia'da da bulunmasina mutlak bir gerek. Hele (Ingilizce maddeye gore) 200.000-1.000.000 kisinin oldurulmus oldugu 20 yili kapsayan bir tarihsel gercege sadece olay deyip gecmek de hatali ve tarafli olmasi gerekir. Maddeye konulan kaynak referanslari verilen bilgilerin inanilir Ingilizce (ve Fransizca) eserler de oldugu icin usteki hatali bilgi yaftasi iptal edildi.noyder 14:02, 6 Temmuz 2009 (UTC)
Meslek olarak tarihçi değillr. Takabeg ileti 04:26, 2 Ağustos 2009 (UTC)
Tarihciligin bir meslek oldugu bana cok acayip bir gorus. Bir konuyu incelemek icin uzerin~~e dusup o konu ile yakindan ilgilenmek, onun hakkinda cesitli dillerde yazilmis kaynaklar bulup okuyup, o konu hakkinda dusunmek mi; yoksa bilmek, ogrenmek, dusunmek istemeden tarihci mesleginden olmak mi bu konu hakkinda tartisma acmak icin daha onemli???noyder 15:43, 7 Ekim 2009 (UTC)