Tartışma:Ünlü (dilbilim)

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Ünlü (dil bilimi) sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Dilbilim (En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Dilbilim maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Dilbilim kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
 ???  Bu madde için henüz bir değerlendirme yapılmamıştır.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Sadece türk alfabesi mi[kaynağı değiştir]

Sadece Türkçe bakış açısından anlatılan bu maddede diğer dillerdeki ünlü harflerden ve uluslararası araştırmalardan ve kaynaklardan bahsedilmeli bence. Kategorisi de değişmeli. --Stultiwikiabana yaz 13:04, 7 Mayıs 2011 (UTC)

Ünlü harf diye bir tabir de zaten dil bilimine uygun değil. Ünlü (vokal, vowel...) ve ünsüz (konson, konsonant, consonant...) sesler mantığına göre madde adı "Ünlü (dil bilimi)" olmalıdır. "Harf" tabiri farklı bir şeydir ve görecelilik arz eder. Örneğin, Türkçe için "y" harfi "ünsüz" bir "harf"tir ama Arnavutça için "y" harfi /ü/ sesine, yani bir ünlü sese tekabül eder. Madde adını tek başına "ünlü" yapmak da kelimenin diğer anlamı açısından karışıklık yaratabilir. Ayrıca, Türkçe dışındaki dillerde bulunan seslerden de söz edilebilir, evet. taglıgalpileti 14:20, 12 Ağustos 2011 (UTC)