Tartışma:Çin dilleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Tartışma:Çin Dilleri sayfasından yönlendirildi)
Vikiproje Çin (Başlangıç-sınıf, En-önem)
VikiProje simgesi Bu madde, Vikipedi'deki Çin maddelerini geliştirmek amacıyla oluşturulan Vikiproje Çin kapsamındadır. Eğer projeye katılmak isterseniz, bu sayfaya bağlı değişiklikler yapabilir veya katılabileceğiniz ve tartışabileceğiniz proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İş birliğine katılarak da projeye katkıda bulunabilirsiniz.
 Başlangıç  Bu madde Başlangıç-sınıf olarak değerlendirilmiştir.
 En  Bu madde En-önemli olarak değerlendirilmiştir.
 

Vandallık yapmayın![kaynağı değiştir]

Takabeg: Madde uzerınde calısmalarımı henuz tamamlanmadan engelliyorsunuz. Burası sizin propaganda yeriniz değildir! birakin insanlar once maddeyi yazsın. Sonra tartısma sayfasında itirazınızı yaparsınız.--CenkX 06:58, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Siz niye böyle davranıyorsunuz. Zaten tartışma konusudur. 汉语方言 / 漢語方言 olduğu halde 方言 / 方言 olarak değiştirdiniz. Fakat pinyin olduğu gibi kalıyordu:) Ne yapmaya çalışıyorsunuz? Takabeg ileti 07:01, 31 Mayıs 2008 (UTC) Çin dilleri'nin Çincesini de biliyorum. Fakat burda sizin sadece bir tezi savunuyorsunuz. Takabeg ileti 07:01, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Madde uzerinde calisma bitmemisken mudahale eden sizsiniz. ben zaten oyle yazacaktim. Tam olarak demek istediginden de emin degillim. Ben bir tezimi savunuyorum? Burda yazilanlar hep tezdir zaten. Sosyalbilimlerde kanunlar yokturki. Sizin Hiung-nu gibi. Ben tezlerim icin kaynak da belirttim. ayrica yazdiklarim her tur teze de yer veriyor. kaynaklarimi da belirttim. siz bence cok duygusal davraniyorsunuz. belliki ezberlemissiniz, size boyle ogretildigi icin de kabullenmek istemiyorsunuz. ama Cin disinda akademik cevrelerde genel kani budur.--CenkX 07:30, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Yine de tartışma yapılıyor. Ne yazacaktınız? Defalarca doğru olanı geri aldınız. 汉语方言 / 漢語方言 (Türkçesi: Çin lehçesi)'ni 方言 / 方言 (Türkçesi: Lehçe) olarak değiştirme hakkınız yoktur. Duygusal? İsabetsiz:) Çinceyi ne kadar bildiğinizi bilmem de öğrendiğiniz lehçe dışındaki lehçeyi konuşanlarla yazıyla anlaşabiliyorlar. Çin karakterleri ideogram olduğu için rahatlıkla anlaşabiliyorlar. Vikipedi kendi tezinizi ya da bir kaç teziyi savunmak için bir saha değildir. Tezleri varsa (siz bundan haberdarsınız herhalde). Okuyucular çalışmanızın bitmesini beklemezler. Kendinizi tatmin etmek için değil okuyucularımıza doğru bilgileri aktarmak için yazdığınızı unutmayın. Bu durumda bu madde taraflı kalacaktır. Zaten siz yukarıda Burda yazilanlar hep tezdir zaten. dediniz. Taraflı şablonunu ekliyorum. Bence tarafsız hale getirin. 07:47, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Aslında bunun Çince interwikisi zh:汉语方言'dır. Sizinki zh:汉语族. Takabeg ileti 07:52, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Kantonca wikide de zh-yue:中國方言 demis. Her dilde kucuk farkliliklar olabilir. interwiki duzenlemesi baz alinamaz.--CenkX 08:50, 31 Mayıs 2008 (UTC)

Kişisel saldırılarda bulunmayınız[kaynağı değiştir]

  • Merhabalar,
  • Genel uyarı vakti... Deneyimli kullanıcılarımız olarak lütfen kişisel yorumlarda bulunmayın; kişisel saldırı olarak yorumlanabilecek laflardan kaçının. Açık konuşayım: "Kendinizi tatmin etmek için değil okuyucularımıza doğru bilgileri aktarmak için yazdığınızı unutmayın" tarzı laflar cidden hiç hoş değil. Kimse buraya kendisini tatmin etmek için gelmiyor zaten; bunu bu şekilde söylemek ima ile farklı anlamlara gider - hiç gitmeyelim o anlamlara. Konu neyse, kaynaklarımızı açarak konuşalım. Sanırım sorun yine dil versus lehçe... Dil mi? / Lehçe mi? tartışmaları daha önce de çok yapıldı; örneğin Türk dilleri mi yoksa Türk lehçeleri mi belki yüz defa tartışıldı ama dilbilimcilerin bile biraz da coğrafî olarak ayrıldığı konularda uzlaşmaya varmak zordur... bunu hepimiz biliyoruz. Bununla birlikte uzlaşmanın zor olabileceği olamayacağı anlamına gelmediği gibi kişisel saldırı yapmamızı da haklı çıkarmaz. Tartışmaya devam edelim, kaynaklarımızı sunalım, kişisel saldırılarda bulunmayalım; lütfen... Teşekkürler, iyi çalışmalar... - - noumenon ʘ mesaj 08:44, 1 Haziran 2008 (UTC)

Çoktan kapanmış oldugunu düşündüğüm bir konu, sürekli olarak bazı sahışlarca gündeme getirilmesinden çok rahatsızım. Farklı tartışmalarda Çin dilleri konusundaki tutumum nedeniyle belli bir görüşün temsilcisi ve düşman ilan ediliyorum haksız olarak. Artık bu konunun tekrar gündeme getirilmemesi için son kez bu tartışmayı açıp noktalandırmak niyetindeyim. hala bir itirazı olan varsa burda tartışsın.

Bu konuda güvenilir olarak gördüğüm kaynaklardan biri olan Encyclopedia Britannica'nin web versiyonunda Chinese languages adlı bir madde vardır. Uluslararası alanda kendini kanıtlamış bir kaynak. Britannica Online Çin dilleri maddesi --CenkX 13:40, 3 Ağustos 2008 (UTC)