Dosya:SoldiersGuardIgnatios.jpg

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tam çözünürlük((1.073 × 660 piksel, dosya boyutu: 651 KB, MIME tipi: image/jpeg))


Özet

Açıklama
English: Skyllitzes Matritensis, fol. 76va, detail.

Miniature:

Text from the Chronicle of John Skylitzes: "... Promoted to the patriarchal throne, he debarred Bardas from church for having put his wife away without cause and cohabiting with his mistress in contempt of canon law. Though Bardas begged and pleaded, he was unable to obtain absolution; so losing all hope of doing so, he went onto the offensive. He threw Ignatios out of the church, subjected him to a host of unbearable sufferings and finally locked him up in the tomb of [Constantine V] Kopronymos with the crudest of ferocious guards to watch over him. ..." (Translated by John Wortley, in: John Skylitzes: A Synopsis of Byzantine History, 811-1057: Translation and Notes, p. 106-107)

References:

  • Ioannis Scylitzae Synopsis Historiarum. Editio Princeps. Rec. Ioannes Thurn, p. 106, in: Corpus Fontium Historiae Byzantinae 5 Series Berolinensis, 1973
  • Tsamakda V.: The illustrated chronicle of Ioannes Skylitzes in Madrid, p. 119
  • Grabar A., Manoussacas M.: L'illustration du manuscript de Skylitzes de Madrid, p. 55
Deutsch: Skyllitzes Matritensis, Fol. 76va, Detail

Miniatur:

Text aus der Chronik von Johannes Skylitzes: "... Bardas hatte seine Frau ohne deren Schuld verstoßen und hatte Umgang mit seiner Schwiegertochter. Trotz inständigen Bittens konnte der Schuldige keine Vergebung erlangen, so holte er in seiner Hoffnungslosigkeit zum Gegenschlag aus, vertrieb den Patriarchen von seinem Amt und sperrte ihn schließlich nach vielem unausstehlichen Mißhandlungen im Grab des Kopronymos ein. Als Wächter bestellte er schlechte, sehr blutrünstige Kerle. ..." (Synopsis Historion S. 106 übersetzt von Hans Thurn, in: Byzantinische Geschichtsschreiber 15, S. 141)
Tarih 11th-13th centuries
Kaynak en:Madrid Skylitzes
Yazar from the Middle Ages, unknown
Public domain
Public domain
Bu medya dosyası ve içeriği ABD'de kamu malıdır. Bu durum genellikle ABD'de telif hakkı süresi dolmuş eserler için geçerlidir. Çünkü ilk yayınlanması 1 Ocak 1929 tarihinden önce yapılmıştır. Daha fazla açıklama için bu sayfaya bakınız.

United States
United States
Bu görüntü, Amerika Birleşik Devletleri dışında kamu malı olmayabilir; özelikle ABD eserleri için Kanada, Çin Halk Cumhuriyeti (Hong Kong ya da Makao hariç), Almanya, Meksika ve İsviçre' gibi kısa vadeli kuralı geçerli olmayan ülke ve bölgelerde geçerli değildir. Yayını oluşturan ve tarihi gibi temel bilgiler belirtilmelidir. Daha fazla bilgi için Vikipedi:Kamu malı ve Vikipedi:Telif hakları sayfalarına bakabilirsiniz.

Lisanslama

Bu görüntüde gösterilmekte olan iki boyutlu sanat yapıtı,
  • yaratıcısının ölüm tarihine ya da
  • yayımlandığı tarihe bağlı olarak,
tüm dünyada geçerli olmak üzere, kamu malıdır.
Public domain

Bu çalışma ABD'de veya yazarın yaşamının sona ermiş olmasından 100 veya daha fazla süre geçtiğinde bu duruma uygun telif yasaları olan tüm ülkelerde kamu malıdır.


Ayrıca bu çalışma ABD'de neden kamu malı olduğuna dair ABD için kamu malı etiketlerini bulundurmalıdır.
Dolayısıyla, o sanat yapıtına ait bu tekrar üretim görüntüsü de kamu malıdır. Tanımlanan durum, ABD (bakınız, Bridgeman Art Library v. Corel Corp. - Bridgeman Sanat Kütüphanesi Corel Şirketine karşı), Almanya ve diğer pek çok ülkede yaratılmış tekrar üretimler için geçerlidir.

Altyazılar

Bu dosyanın temsil ettiği şeyin tek satırlık açıklamasını ekleyin.

Bu dosyada gösterilen öğeler

betimlenen

image/jpeg

Dosya geçmişi

Dosyanın herhangi bir zamandaki hâli için ilgili tarih/saat kısmına tıklayın.

Tarih/SaatKüçük resimBoyutlarKullanıcıYorum
güncel07.51, 5 Haziran 201107.51, 5 Haziran 2011 tarihindeki sürümün küçültülmüş hâli1.073 × 660 (651 KB)Alexandar.R.~commonswikiresolution
11.37, 2 Mart 200811.37, 2 Mart 2008 tarihindeki sürümün küçültülmüş hâli800 × 472 (155 KB)Alexandar.R.~commonswiki{{Information |Description=Soldiers guard Ignatios |Source=Madrid Skylitzes |Date= |Author=John Skylitzes |Permission= |other_versions= }}

Bu görüntü dosyasına bağlantısı olan sayfalar:

Küresel dosya kullanımı

Aşağıdaki diğer vikiler bu dosyayı kullanır:

Meta veri