Dosya:J.Tati Vacances M.Hulot.jpg

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tam çözünürlük((953 × 455 piksel, dosya boyutu: 118 KB, MIME tipi: image/jpeg))

Dosya ile ilgili açıklama[değiştir | kaynağı değiştir]

Dosyanın Önce senaryosu sonra romanı yazılan filmler maddesindeki adil kullanım gerekçesi
Açıklama Önce senaryosu sonra romanı yazılan filmler maddesi için örnek olarak Jacques Tati'nin 1953'te yönettiği "Les Vacances de M. Hulot" adlı filmin afişi, filmden yapılan ve 1958'de Fransa'da yayımlanan Jean-Claude Carrière'nin yazdığı aynı adlı romanının kapağı ve 1974'te Türkiye'de Milliyet Yayınları'ndan "Tatil Günleri" adıyla çıkan romanın çevirisinin kapaklarının birarada görüntüleri.
Kaynak Afiş adresinden, fransızca kitap kapağı adresinden alınmış, Türkçe roman tarayıcı ile kitabın ön kapağından elde edilmiş(scanned) ve resim işleme prg. ile birleştirilmiştir. Telif hakkı muhtemelen filmin, kitapların yayımcısında veya afisi üretendedir.
Kullanılan kısım Tek kare kitap kapağı/film afişi fotoğrafı.
Düşük çözünürlük? Evet
Kullanım amacı Kitap kapakları ve afiş fotoğrafı maddenin anlaşılmasına görsel bir katkı sağlamaktadır. Anlatılanlar hakkında eğitici bilgileri veren bir görsellik arz etmektedir.
Değiştirilebilirlik? Resimler ticari bir ürünün parçası olduğu için, fotoğraf(ların) serbest telifli bir eş değeri bulunamaz.
Ek bilgi Kitap kapakları ve afiş fotoğrafları görüntüsünün kullanılması, bu ticari ürün(lerin) veya sanatçının diğer ticari ürünlerinin değerinin azalmasına ya da satılabiliriliğinin azalmasına neden olmamaktadır.

Lisanslama[değiştir | kaynağı değiştir]

Dosya geçmişi

Dosyanın herhangi bir zamandaki hâli için ilgili tarih/saat kısmına tıklayın.

Tarih/SaatKüçük resimBoyutlarKullanıcıYorum
güncel13.58, 7 Mart 201113.58, 7 Mart 2011 tarihindeki sürümün küçültülmüş hâli953 × 455 (118 KB)Docbaba (mesaj | katkılar){{Telifli kullanım gerekçesi | Madde = Önce senaryosu sonra romanı yazılan filmler | Açıklama = Önce senaryosu sonra romanı yazılan filmler maddesi için örnek olarak Jacques Tati'nin 1953'te yönettiği "Les Vacanc

Bu görüntü dosyasına bağlantısı olan sayfalar:

Meta veri