Dosya:Audi 50.jpg

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Tam çözünürlük((2.288 × 1.712 piksel, dosya boyutu: 2,57 MB, MIME tipi: image/jpeg))


Özet

Açıklama
English: Audi 50 in the Audi Forum, Ingolstadt.
Français : Dévoilée en 1974, la petite Audi aurait dû naitre NSU K50, chez ce constructeur décalé et fourmillant d’idées mais hélas désargenté, implanté à Neckarsulm, racheté par VW à l’aube des années 70 (Audi, résurrection du vieil ensemble Auto Union/DKW avait subi le même sort dès 64).

Le repreneur de Wolfsburg, soucieux de diversification et d’accroitre ses volumes de production, réunit les 2 noms sans définir encore précisément les rôles assignés à chacun, laissant en ce sens une grande latitude d’action à ses nouvelles filiales.

Dessinée par un certain Marcello Gandini officiant à la Carrozzeria Bertone, en collaboration avec le local Claus Luthe la 50, bien qu’uniquement livrable en 3 p., plaît très vite. Son poids plume de 685 kg lui permet de se contenter de mécaniques 1,1 puis 1,3 l de respectivement 50 et 60 ch pour offrir, à l’époque, des performances tout à fait dans le coup. A tel point que VW décide de lui adjoindre dans la foulée une petite cousine, véritable clône: la Polo... on connait la suite. La seconde ne tarde pas à cannibaliser la première, dont la production cesse dès 78 après un peu plus de 180 000 exemplaires écoulés, engendrant une nombreuse descendance.

NSU et ses moteurs Wankel à piston rotatif, trop gourmands dans un contexte de 1er choc pétrolier et à fiabilité aléatoire, sont définitivement liquidés l’année précédente.

Quant à Audi, dont le destin est dès lors tourné vers le haut de gamme, il ne s’aventurera plus sur ce créneau des citadines avant le début des années 2000...
Tarih 7 Ağustos 2007, 13:26:58 (according to Exif data)
Kaynak Yükleyenin kendi çalışması
Yazar Tp272

Lisanslama

Ben, bu işin telif sahibi, burada işi aşağıdaki lisanslar altında yayımlıyorum:
GNU head Bu belgenin GNU Özgür Belgeleme Lisansı, Sürüm 1.2 veya Özgür Yazılım Vakfı tarafından yayımlanan sonraki herhangi bir sürüm şartları altında bu belgenin kopyalanması, dağıtılması ve/veya değiştirilmesi için izin verilmiştir;

Değişmeyen Bölümler, Ön Kapak Metinleri ve Arka Kapak Metinleri yoktur. Lisansın bir kopyası GNU Özgür Belgeleme Lisansı sayfasında yer almaktadır.

w:tr:Creative Commons
atıf benzer paylaşım
Bu dosya, Creative Commons Atıf-Benzer Paylaşım 3.0 Taşınmamış lisansı ile lisanslanmıştır
Şu seçeneklerde özgürsünüz:
  • paylaşım – eser paylaşımı, dağıtımı ve iletimi
  • içeriği değiştirip uyarlama – eser adaptasyonu
Aşağıdaki koşullar geçerli olacaktır:
  • atıf – Esere yazar veya lisans sahibi tarafından belirtilen (ancak sizi ya da eseri kullanımınızı desteklediklerini ileri sürmeyecek bir) şekilde atıfta bulunmalısınız.
  • benzer paylaşım – Maddeyi yeniden karıştırır, dönüştürür veya inşa ederseniz, katkılarınızı orijinal olarak aynı veya uyumlu lisans altında dağıtmanız gerekir.
Bu lisanslama etiketi, dosyaya GFDL lisanslama güncelleştirmenin bir parçası olarak eklenmiştir.
İstediğiniz lisansı seçebilirsiniz.

Altyazılar

Bu dosyanın temsil ettiği şeyin tek satırlık açıklamasını ekleyin.

Bu dosyada gösterilen öğeler

betimlenen

image/jpeg

ec8bbcb96e71df3614bbce0170d29bbc2ef89727

2.699.406 Bayt

1.712 piksel

2.288 piksel

Dosya geçmişi

Dosyanın herhangi bir zamandaki hâli için ilgili tarih/saat kısmına tıklayın.

Tarih/SaatKüçük resimBoyutlarKullanıcıYorum
güncel13.01, 14 Nisan 200813.01, 14 Nisan 2008 tarihindeki sürümün küçültülmüş hâli2.288 × 1.712 (2,57 MB)Tp272{{Information |Description= Audi 50 in the Audi Forum, Ingolstadt. |Source=self-made |Date=07/08/2007 |Author= Tp272 |Permission= see below |other_versions= }}

Bu görüntü dosyasına bağlantısı olan sayfalar:

Küresel dosya kullanımı

Aşağıdaki diğer vikiler bu dosyayı kullanır:

Meta veri