Coma (Guns N' Roses şarkısı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Coma (Guns N' Roses Şarkısı) sayfasından yönlendirildi)
"Coma"
Use Your Illusion I albümünden Guns N' Roses şarkısı
YayımlanmaEylül 17, 1991
KaydedilmeA&M Studios, Record Plant Studios, Studio 56, Image Recording, Conway Studios & Metalworks Recording Studios
1990-1991
TarzHeavy Metal, Hard Rock
Süre10:13
ŞirketGeffen Records
YazarAxl Rose
Slash
YapımcıGuns N' Roses, Mike Clink
Use Your Illusion I şarkı listesi
"Coma"
(16)

Coma Amerikalı hard rock grubu Guns N' Roses tarafından yazılmış bir şarkıdır. Use Your Illusion I albümündeki son parçadır. Şarkı 10 dakika ve 13 saniyelik olması özelliğiyle birlikte grubun en uzun şarkısıdır.

Şarkı[değiştir | kaynağı değiştir]

Slash parça için müziği, Appetie for Destruction turları sırasında, kendi evinde, Izzy ile beraber yazdığını söylüyor. Bir röportajında Axl Coma'nın yazılışından bahsediyor:

O şarkıyı bir yıldan beri yazmaya çalışmıştım ama yapamamıştım. Şarkıyı yazmak için stüdyoya gittim ve fazla içttiğimden bayıldım. Uyandığımda iki saat geçmişti ve oturup şarkıyı sonuna kadar yazdım. Her şey beynimden dökülüyordu sanki. Sonunda nasıl bir şey olacağını bilmiyordum, ama bir şeyler oluyor, dostum diyordum kendi kendime. Sanırım yazdığım en iyi şeylerden biri Coma'nın sonundakiler. İçimi döktüm.

Ağustos 31, 1990'da MTV için Kurt Loder'ın FAmous Last Words' programında da Coma hakkında konuşmuştu:

Coma adında bir şarkı var. Nakarat olmadan 11 dakika falan sanırsam. Ve galiba sadece bir bölümde kendisini tekrarlıyor. O şarkı Slash'in bebeği, onun küçük canavarı. Şarkının ilk adı Girth'dü.

Ama şarkıyı 4 yıl önce ve aşırı hap almaktan dolayı bayıldıktan sonra yazmıştım. Bu kadar kötü duruma gelmemin sebebi stresdi. Dayanamamıştım ve bir tartışmadan sonra bir kutu hapı yuttum, sonrasında kendimi hastanede buldum. Ama bu hoşuma gitmişti, sonuçta artık kavganın içinde değildim. Uykumda kafamdaki düşünceler; "Bu durumun içinde olamazsın, yeterince tur yapmadın, başka bir albüm daha yap, ilkini unutacaklar" 'dı. Sonra da bu durumun içinden çıkmalıyım diyip uyandım. Ama bunu böyle açıklarsam bazı insanlar, işlerden kurtulmak için komaya gir, tek çözümü bu, diye algılasınlar istemiyorum. Yani, şarkıda insanlara hala umut olduğunu göstermek için şarkının sözleriyle biraz oynuyorum.

Şarkı canlı olarak sadece 4 kez grup tarafından çalındı. Bunun nedeni uzunluğu ve şarkıcıya açtığı üzüntü olabilir.

Personel[değiştir | kaynağı değiştir]

Guns N' Roses[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]