İchnotakson dinozorlar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Atla: kullan, ara

İchnotakson dinozorlar listesi, ichnogenera grubunda yer alan (fosilleşmiş izleriyle bilinen) dinozorların kapsamlı bir listesidir. Sıralamaya Aves sınıfı (birlikte yaşayan ve ancak fosillerinden bilinen kuşlar) ve argo terimler dahil edilmemiştir. Bu listede genel olarak kabul görmüş ichnogenera grubu yer aldığı gibi şimdi geçersiz olan cinsler; şüpheli (nomen dubium) ya da resmi olarak yayınlanmamış (nomen nudum) ve genç sinonim isimler de bulunmaktadır.

Kapsam ve terminoloji[değiştir | kaynağı değiştir]

İchnotakson dinozorlarının resmi kanonik bir listesi yoktur. Kapsamlı bir liste ise Donald F. Glut'un dinozor ansiklopedilerinin 3. ekinde bulunabilir.[1] Alıntıların büyük bir çoğunluğu (yeni ichnotakson dinozorlar hariç) Glut listesine dayanmaktadır.

A[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız

B[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız

C[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız

D[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız

E[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız

F[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız


G[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız


H[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız


I[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız


J[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız


K[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız


L[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız

M[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız


N[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız


O[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız


P[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız


Q[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız


R[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız


S[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız

T[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız


U[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız


V[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız


W[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız

X[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız


Y[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız

Z[değiştir | kaynağı değiştir]

Konu başlıkları: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S TU V W X Y ZAyrıca bakınız

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Glut, Donald F. (2003). "Appendix: Dinosaur Tracks and Eggs". Dinosaurs: The Encyclopedia. 3rd Supplement. Jefferson, North Carolina: McFarland & Company, Inc.. ss. 613–652. ISBN 0-7864-1166-X. 
  2. ^ Major finds of scattered fossils in the palaeovertebrate collection of the Hungarian Geological Institute. (Communication No. 8). Magyar Allami Foldtani Intezet Evi Jelentese, 1981 1983: 503-511. [Zoological Record Volume 120]
  3. ^ TDWG