Köksal Bayraktar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
17.17, 19 Haziran 2010 tarihinde Sarv (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 7780256 numaralı sürüm (Yeni sayfa: Köksal Bayraktar, 1941 yılında Bandırma’da doğmuş, Galatasaray Lisesi’nden ve İstanbul Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur ve bu Fakültenin Ceza Hukuku Kürs...)
(fark) ← Önceki hali | Güncel sürüm (fark) | Sonraki hali → (fark)

Köksal Bayraktar, 1941 yılında Bandırma’da doğmuş, Galatasaray Lisesi’nden ve İstanbul Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur ve bu Fakültenin Ceza Hukuku Kürsüsü Asistanlığı’na girmiştir. 1982 yılında Profesör’lüğe yükseltilmiştir. Doçentlik ve Profesörlük tezlerini Strasburg ve Paris Hukuk Fakültelerindeki çalışmaları ile gerçekleştirmiştir.

1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden ayrılmış ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza Hukuku ve Ceza Usul Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyeliği’ne geçmiştir. Burada Prof. Dr. Duygun Yarsuvat ile birlikte Ceza Hukuku Kriminoloji ve İnsan Hakları Merkezi’ni kurmuş, Türk Ceza Hukuku Derneği’nin kurulması ve gelişmesinde önemli çalışmalarda bulunmuştur. 2006 yılında Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı olarak atanmış; 2008 yılı başlarında Dekanlık görevinden ayrılmıştır. Prof. Dr. Köksal Bayraktar’ın pek çok bilimsel kitabı ve sayısı yüzü aşkın Türkçe ve Fransızca makalesi bulunmaktadır.