Müfit Yetkin

Vikipedi, özgür ansiklopedi
14.58, 3 Mart 2022 tarihinde Sarv (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 27186865 numaralı sürüm ("'''Abdurrahman Müfit Yetkin'''(d. 1953, Şanlıurfa) Türk siyasetçi. == Eğitimi == Diyarbakır Maarif Koleji'ni ve 1977 yılında da Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni bitirmiştir. == Mesleki Kariyeri == Mezun olduktan sonra 1977'de Şanlıurfa'da eczane açarak mesleki kariyerine başlamış, ayrıca çiftçilik de yapmıştır. Zirai ilaç-Gübre-Traktör ticaretiyle uğraşmıştır...." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
(fark) ← Önceki hali | Güncel sürüm (fark) | Sonraki hali → (fark)

Abdurrahman Müfit Yetkin(d. 1953, Şanlıurfa) Türk siyasetçi.

Eğitimi

Diyarbakır Maarif Koleji'ni ve 1977 yılında da Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni bitirmiştir.

Mesleki Kariyeri

Mezun olduktan sonra 1977'de Şanlıurfa'da eczane açarak mesleki kariyerine başlamış, ayrıca çiftçilik de yapmıştır. Zirai ilaç-Gübre-Traktör ticaretiyle uğraşmıştır. Tarıma dayalı sanayi işletmeleri kurmuştur, otomobil bayiliğiyle halen uğraşmaktadır. 1996 senesinde MÜSİAD Şanlıurfa kurucu il başkanlığı görevini yürütmüştür.

Siyasi Kariyeri

2001 yılında Şanlıurfa AK Parti kurucu il başkanlığı yapmış, TBMM 22.ve 23. Dönem Şanlıurfa milletvekili olarak görev yapmıştır. Demokrasi ve Atılım Partisi kurucu üyesidir.[1]

Çok iyi düzeyde İngilizce bilmekte olup, evli ve 4 çocuk babasıdır.

  1. ^ DEVA Partisi internet sitesindeki özgeçmişi