Corinne Cahen

Vikipedi, özgür ansiklopedi
10.35, 19 Aralık 2021 tarihinde Sarv (mesaj | katkılar) tarafından oluşturulmuş 26758863 numaralı sürüm ("thumb|Corinne Cahen '''Corinne Cahen''' (d. 16 Mayıs 1973, Lüksemburg) Lüksemburglu kadın gazeteci ve siyasetçi, Demokrat Parti'nin başkanı. == Eğitimi == Strazburg II Üniversitesi'nde Uygulamalı Yabancı Diller alanında lisans eğitimini almıştır, Nice Sophia-Antipolis Üniversitesi'nde ise yükse..." içeriğiyle yeni sayfa oluşturdu)
(fark) ← Önceki hali | Güncel sürüm (fark) | Sonraki hali → (fark)
Corinne Cahen

Corinne Cahen (d. 16 Mayıs 1973, Lüksemburg) Lüksemburglu kadın gazeteci ve siyasetçi, Demokrat Parti'nin başkanı.

Eğitimi

Strazburg II Üniversitesi'nde Uygulamalı Yabancı Diller alanında lisans eğitimini almıştır, Nice Sophia-Antipolis Üniversitesi'nde ise yüksek lisans yapmıştır. Paris III- Sorbonne Nouvelle Üniversitesi'nde Fransızca-İngilizce Gazetecilik alanında Uzmanlaşılmış Yüksek Öğretim Diploması'na (DESS) sahip olmuştur.

Mesleki Kariyeri

Çeşitli gazete ve televizyonlarda gazetecilik yapmış, ardından aile şirketinin başına geçmiş, Lüksemburg Ticaret Birliği başkanı olarak iki dönem görev yapmıştır.

Siyasi Kariyeri

2013 yılında Demokrat Parti'den milletvekili seçilmiş olup, 2013 yılı itibarıyla Aile ve Büyük Bölge [not 1] Bakanı olarak görev yapmaktadır, 2015 yılı itibarıyla da Demokrat Parti başkanıdır.

Notlar

Dipnotlar
  1. ^ Saarland, Valon Bölgesi, Lorraine ve Lüksemburg arasında mekanlararası işbirliği yapılan bölge)