Vikipedi tartışma:Yılın günleri

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Son yorum: Vikiolog tarafından 2 yıl önce Sorular başlığına

Sorular[kaynağı değiştir]

Merhaba, kafamda bir kaç soru oluştu:

  1. Henüz yaşanmamış yıllar için; örnek (2023): Türkiye'nin ilk yerli ve milli uydusu Türksat 6A'nın SpaceX işbirliğiyle uzaya gönderilmesi planlanıyor. (kaynak eklenmiş)
  2. Henüz gerçekleşmemiş olaylar için, örnek: 27 Temmuz-7 Ağustos - Birmingham'da 2022 İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları düzenlenecek.
  3. Genel olaylar için, örnek: 21 Şubat - İran'da genel seçimler yapıldı. (kaynak eklenmiş)
  4. Açıklamasında açılmamış madde içerenler için, örnek: 11 Ağustos - Koronavirüs salgınına karşı ilk aşı, Rusya Sağlık Bakanlığı tarafından tescillendi. 25 Eylül - Rusya, Soyuz MS-15 uzay aracı Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilmek üzere Baykonur Uzay Üssü'nden fırlatıldı.
  5. Önemli ancak burada maddesi olmayan kişi için, örnek: Ekonomi - Paul Milgrom ve Robert B. Wilson (kaynak eklenmiş). Ölüm; 20 Kasım - Jan Morris, İngiliz tarihçi (d. 1926)
  6. Maddesi olmayan olaylar için, örnek: 2 Ocak - Danimarka, Büyük Kemer'de bulunan köprüde gerçekleşen tren kazasında 8 kişi hayatını kaybetti, 16 kişi yaralandı. (kaynak eklenmiş)

Bunlar gibi durumlar nasıl işleyecek, Vikipolimer herhangi bir bilgi verebilir misin? ᕓikiolog ♥෴ 21.00, 17 Mayıs 2022 (UTC)Yanıtla

Cevap Cevap
1. Güncel olayları eklerken öngörülebilir gelecekte kayda değerlik kriterlerini karşılamaya devam edeceklerine emin olun.
2. Eklenebilir fakat maddesinin bulunması gerekir.
3. Kırmızı bağlantı olduğu için eklenemez.
4. Kırmızı bağlantılar temizlenmeli.
5. Kırmızı bağlantılar temizlenmeli.
6. Ana madde bulunmadığı için tamamen kaldırılmalı.
𝗩𝗶𝗸𝗶𝗽𝗼𝗹𝗶𝗺𝗲𝗿 21.06, 17 Mayıs 2022 (UTC)Yanıtla
Kırmızı bağlantılı maddelerde çok katı olunmamalı, kayda değerliğine bakılmalı diye düşünüyorum. trwiki olarak eksik çokça maddemiz var, diğer vikilerde olan bizde olmayan maddeler var, bir kişiyi ya da olayı sırf maddesi yok diye silmek her zaman doğru olmayabilir. Gün maddeleri ile ilgili daha önce Vito Genovese ile bir yazışmam olmuştu, kendisi epeydir aktif olmadığı için şu an görüş bildiremez belki ama daha önce konuyla ilgili belirttiği görüşünü de buraya eklemek istedim: Gün maddelerindeki bazı değişiklikler.
Sevgiler, iyi vikiler. --LostMyMind (mesaj) 07.17, 18 Mayıs 2022 (UTC)Yanıtla
Açıkçası maddesi olmayan bir konu hakkında yazıların yazılması veya başka yerlerde olması veya da kaynaklarının olmasının buradaki durumunu değiştirmesi gerektiğini düşünmüyorum. Zaten başka yerlerde olan, kd olan maddeler elbet gün gelir açılır (her zaman bahsedildiği üzere). Açıldığında ise onunla ilgili bilgiler eklenebilir. Sonuçta burası sıcağı sıcağına haber yetiştirmeye çalışan bir yer değil, açılması beklenebilecek bir yer. Bu; olay, kişi, kitap, ödül, film veya ne olduğuna göre farklı duruş sergilememeli. Elbette her şey siyah veya beyaz değil, ancak bir gün nasılsa açılır diyerek burada ilgi, istek veya katkı görmediği için açılmamış maddelerin tartışılması yerine var olanlar üzerinden yürümek (en azından bu konu bazında) daha sağlıklı olacaktır bilgi verebilme açısından. Konu, insanlığın hayatına damga vursa da böyle olmalı kırmızı maddeler için (demektir ki buraya damgasını vuramamış henüz veya katkı verebilecek dokunuşlar olamamış bir şekilde). Zira kişiler o maddeler hakkında burada başka bir bilgi bulamayacak, neden bahsedildiğini anlamak için yönlendirmelere ihtiyaç duyulacak, şok şok şok diyen magazin yayınları mantığı gibi bir durum yaratmış olunur bana göre. Gün maddeleri bilgi verebildiği kadar olmalı. Burası hala gelişmekte olan bir ansiklopedi her ansiklopedi gibi, evet çok şey de yok veya herşeye yetişilemiyor çünkü bilginin sınırı yok ve her zaman açılmamış maddeler olacak ne kadar gerçek, kayda değer, yüksek öneme sahip olursa olsun. Ama bu kısım bu konuyu etkilememeli, diğer türlü düşünüldüğünde her şeyin hayata etkisi büyük ve her şeyin bir gün açılma ihtimali var, bir kırmızıyı diğerinden ayırabilecek çizgi de olamayacağından sonu olmayan bir yola gider yani. Tamam kırmızı maddeler cezbedici ama bu kısımda değil de madde kısımlarında geçerli bence bu durum :) ᕓikiolog ♥෴ 17.21, 18 Mayıs 2022 (UTC)Yanıtla