Vikipedi:Yorum talebi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bu sayfa VP:HP ile ilgili bir sayfadır. Ayrıca Vikipedi:Denetçi isteği,Wikipedia:Community sanction noticeboard ya da Wikipedia:Citing sources bölümlerine bakabilirsiniz.
Anlaşmazlıkların giderilmesi
Müzakere
Yorum talebi
Üçüncü görüş
Hakemler Kurulu
Hakemlik politikası

Yorum talebi Anlaşmazlıkların giderilmesi'nin bir parçası olarak; maddeler üzerindeki uzun ve sonuçlanamayan tartışmalar, kullanıcı davranışları ve Vikipedi politikalarının ana hatları üzerinde çözüme gitmek amacı ile kullanılmaktadır.

Hakem Komitesi'ne cevap verme[kaynağı değiştir]

Tartışmaların çözümlenmesine yardımcı olan tüm kullanıcılara şimdiden teşekkürler. Bu bölüm Hakem Kurulu'nun işleyişinde, incelenen kullanıcılar hakkında karar verilmesine yardımcı olacaktır.Vikipedi'nin, bir ansiklopedi olduğunu unutmayın; bütün maddeler ve politikalar, tarafsız bakış açısıyla oluşturulmalı, doğrulanabilir olmalı ve hiçbir özgün araştırmaya yer vermemelidir. Bu kabuller oylanamaz.

  • Karşı karşıya gelmemeye çalışın. Arkadaşça, nazik olun ve diğer editörlerin hareketlerinde iyi niyet olduğunu farz edin.
  • Mediate where possible - identify common ground, attempt to draw editors together rather than push them apart.
  • Eğer gerekliyse, uygun Vikipedi politikalarına başvurarak kullanıcıları bilgilendirin.
  • Kullanıcının görüşlerine karşı tartışma bölümü oluşturmayın. Eğer diğer kullanıcıların söylediklerine katılmıyorsanız, kişisel iletişime geçebilir, mesajlaşarak anlaşmazlığı çözmeyi deneyebilirsiniz. "Bu görüşe katılmayanlar" biçiminde (veya benzer) alt başlık açmayınız.
  • Tartışmaları alevlendirici katılımlarınız, sonuca götüren eylemlerden değildir. Bu tip eylemlerden kaçının.

Yorum yapmak için maddeler, kullanıcılar, ya da politikalar ve hizmetliler sayfalarını kullanın.

Maddeler üzerinde açıklama talebi[kaynağı değiştir]

Maddeler için yorum talebinde bulunmak, sonuca varılmayan tartışmalarda; oy birliğini geliştirmede ve ayrıca tarafsız bakış açısının yakalanmasında büyük kazanç sağlar. Bütün vikipedi maddelerinde gözden kaçırılmaması ve kesinlikle uygulanması gereken hususların; tarafsız bakış açısı ,doğrulanabilirlik ve özgün araştırmalara yer vermemek olduğu unutulmamalıdır.

Yorumda bulunmadan önce şu hususlara dikkat edin:

  • Bir yorum sonuçlanmadan diğerini başlatmayın. Özgür olun ve diğer katılımcıların iyi niyetli olduğuna inanın.
  • İki farklı görüş arasında süregelen tartışmalara üçüncü görüşün katılmasını teşvik edin.
  • Consider consulting the relevant WikiProject, especially for expert subjects like at WikiProject Mathematics. For disputes over implementing Wikipedia policy, consider consulting the relevant policy, guideline, or style page.