İçeriğe atla

Vikipedi:Vikipedi'yi yaymak

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Dünyada oldukça yaygın olarak kullanılan Wikipedia'nın Türkçe kolu olan Vikipedi diğer dillerle karşılaştırıldığında oldukça geride. Ve daha da gerilemekte. Yazarları kendi okuyucuları olan bu ansiklopedinin daha geniş kitlelere ulaşması için içeriğinin ve kalitesinin artması bir şart. Mevcut yazarların azlığı Vikipedi'nin daha iyi bir düzeye gelmesini zorlaştırmakta. Bu problemin üstesinden gelmek için katılımın artması gerekmekte. Bu sebeple, Vikipedi'nin daha çok Türk kullanıcısına ulaşması için, Türk internet kullanıcısının takip ettiği sitelerin Vikipedi'yi tanıtması konusunda destek vermesi çok gerekli.

Yapılacak işler: (Fikirlerinizi alta ekleyebilirsiniz.)

  1. Webmasterların ihtiyaç duyabileceği formatta çeşitli banner, slogan, logo bulunması,hazırlanması ve tanıdık sitelerde yayımlanması. (Bakınız: Vikipedi:Vikibanner)
  2. Vikipedi'nin büyük küçük demeden diğer web sitelerinde yer almasını sağlamak. (Bakınız: Vikipedi:Vikipedi'ye dışarıdan destek
  3. Televizyon-basılı yayın gibi yayın organlarında haber ya da röpotaj ya da köşe yazısına konu olarak gözükmek.
  4. A4 boyutunda basit bir afiş hazırlayıp, çeşitli üniversitelerdeki panolara afişlerin asılması.
  5. Türkçe Vikipedi'nin 10000 maddeyi aşmasını bir haber olarak hazırlayıp web sitelerine, haber ajanslarına, gazetelere, dergilere yayınlamaları için yollamak. (Gazeteciler bedava haberi severler)
  6. Vikipedistlerin uye olduklari email gruplarinda Vikipedi'den bahsetmeleri
  7. Ekşi Sözlük gibi popüler sitelere Vikipedi hakkında daha fazla bilgi girmek.
  8. Sitede,Türkiye'nin en büyük anket sitesi (her konuda) olması için bölüm açmak.